پخش زنده
امروز: -
در آستانه برگزاری کنگره ۵۴۰۰ شهید کردستان، اولین نمایشگاه دستاوردهای هستهای و هوا فضا در استادیوم ۲۲ گولان سنندج گشایش یافت.
دستیارویژه معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران با گرامیداشت یاد و خاطره 5400 شهید استان کردستان گفت: نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت 1000 مگاوات در حال تولید برق پاک است.
علی اصغر زارعان بابیان اینکه تولید علم و سپس تبدیل به فناوری و کاربردی شدن آن در سطح جامعه اولویت ماست گفت: بیش از 180 مرکز درمانی از خدمات رادیوداروهای تولیدی سازمان انرژِی اتمی استفاده می کنند.
وی گفت: تعمیر و نگهداری و حتی ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروگاه بوشهر به صورت بومی توام با استانداردهای بین المللی اجرا و اقدام می شود.
دستیارویژه ریاست سازمان انرژی اتمی افزود: صنعت هسته ای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سالهای اخیر دستاوردهای چشمگیری را برحسب نیازهای خود با رویکرد بومی سازی داشته و این فرایند با امانتداری و شتاب خاصی دنبال می شود.
زارعان با اشاره به اینکه در فروردین سال گذشته 83 دستاورد و فروردین امسال هم 114 دستاورد داشتیم گفت:فاز دوم احداث مرکز ایزوتوپ های پایدار در فوردو، اول تیر با هدف گذاری 250 ایزوتوپ آغاز می شود و در 20فروردین سال 99 از این فاز رونمایی خواهد شد.
وی بابیان اینکه در سراسر جهان 10 نسل سانتریفیوژ فعالیت دارد که ایران تاکنون 7 نوع آن را ساخته است گفت: وظیفه اصلی سازمان انرژی اتمی تولید انرژی پاک است.
دستیار ویژه رییس سازمان انرژی اتمی ایران به سانتریفیوژهای درخواستی سازمان انتقال خون که اخیرا تفاهم نامه آن به امضا رسیده اشاره کرد و گفت: دردنیا تنها سه کشور تولید کننده این سانتریفیوژها که برای فرآوری خون مورد استفاده قرار می گیرد هستند.
زارعان به فناوری ایزوتوپ های پایدار و کاربرد آنها در حوزه سلامت همچون تشخیص و درمان سرطان، حوزه صنعت و رادیوگرافی در اتصالات، جوش و حتی لوله های انتقال نفت که بعضا نشت می کند اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران دوازدهمین کشور دارنده این تکنولوژی و فناوری محسوب می شود.
وی افزود: هدفگذاری صنعت هسته ای با دو عنصر زنون با 9 ایزوتوپ و تلریوم با 8 ایزوتوپ همراه با مولیبدن که در طبیعت 250 عدد است پیگیری خواهد شد.
دستیار ویژه معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه در برخی از حوزه های فناوری پابه پای کشورهای پیشرفته دنیا پیش می رویم، افزود: مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران وابسته به سازمان انرژی اتمی در حوزه لیزر توانسته با طراحی و ساخت لیزر فیبر 3 کیلو وات با مد اصلی که فقط دو شرکت در سطح جهان توانایی ساخت با کاربرد سختکاری لیزری و پوشش دهی و برش لیزری را دارد، انحصار شکنی کند.
زارعان گفت: در سال های آینده کشوری که فناوری کوانتومی نداشته باشد بعنوان یک کشور عقب مانده مطرح است و متخصصان این حوزه در تلاش هستند فاصله کشور را با کشورهای دارنده این فناوری که فاصله چندانی هم نیست کمترکنند.