پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران: اجرای نقشه راه معادن و واگذاری تمامی معادن ایمیدرو میتواند ۹۰ درصد مشکلات را برطرف کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ داریوش اسماعیلی در نشست خبری افزود: سازمان نظام مهندسی معدن ایران برای اجرا و دستیابی به اهداف نقشه راه معادن ایران سه محور اصلی را دنبال میکند.
وی گفت: این سه محور اول، صیانت از معادن و مواد معدنی کشور، دوم هوشمندسازی اطلاعات معادن و سوم تلاش برای جذب سرمایه گذار در بخش معدن و صنایع معدنی است.
اسماعیلی افزود: با توجه به اینکه مواد معدنی تجدید ناپذیر است و باید طوری مدیریت شود که به صورت بین نسلی مورد مصرف قرار بگیرد ما با برنامه ریزی برای اجرای دستورالعملهای لازم در این سه محور سعی میکنیم تا با استفاده از مسئولان فنی و کاربلد و تدوین شیوه نامههای کارشناسی در مسیر تحقق محور اول یعنی صیانت از معادن و مواد معدنی حرکت کنیم.
وی گفت: محور دوم یعنی هوشمندسازی از اهمیت ویژهای برای ما برخوردار است چرا که با هوشمند سازی اطلاعات معدنی کشور امکان شفاف سازی در این حوزه به وجود میآید و همچنین برای دستیابی به محور سوم یعنی جذب سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع وابسته ما همین امکان را به وجود میآوریم که سرمایههای در گردش مردم به سمتی سوق داده شود که نه تنها تاثیر مثبتی در کشور داشته باشد بلکه باعث گسترش هرچه بیشتر صنایع معدنی شود.
اسماعیلی تصریح کرد: بیش از ۳۸ هزار نفر نیروی متخصص به عنوان عضو در سازمان نظام مهندسی معدن ایران فعال هستند و ما برای ارتقا کمی و کیفی این اعضا با وزرا و معاونان وزیران جلسات پی در پی برگزار میکنیم تا ظرفیتهای این سازمان را معرفی کرده و زمینه همکاریهای متقابل را فراهم آوریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: از جمله دستاوردهای این جلسات هم تفاهم نامههایی است که با ایمیدرو و شصتا و بسیاری از دستگاههای دیگر به امضا رسیده و تعدادی از آنها منجر به امضاء قرارداد هم شده است.
وی افزود: در سال ۹۷ کل کار اجرایی که به اعضا سازمان نظام مهندسی معدنی ایران سپرده شده است ۱۶ هزار و ۱۶۴ مورد بوده که بیشترین ارجاعها با هزار و ۸۴۰ مورد در زنجان و کمترین آنها با ۵۷ مورد در کهگیلویه و بویراحمد بوده است همچنین در سال ۹۷ ما هزار و ۸۷۷ طرح اکتشافی داشته ایم که بیشترین آنها در استان کرمان با ۱۱۸ مورد و کمترین آنها در استان گیلان و البرز با صفر مورد بوده است.
اسماعیلی ادامه داد: در سال ۹۷، ۷۷۴ گواهی کشف صادر شده است که بیشترین آنها در استان یزد با ۷۳ مورد و کمترین آنها در گیلان با صفر مورد و کهگیلویه و بویراحمد با ۲ مورد بوده است همچنین در سال گذشته این سازمان هزار و ۲۰۵ تهیه نقشه در دستور کار خود داشته که بیشترین آنها با ۱۲۴ مورد در استان کرمان بوده و کمترین آنها در استانهای البرز، کهگیلویه و بویراحمد با صفر مورد بوده است ضمن اینکه سه هزار و ۱۱۲ مجوز برداشت هم صادر شده که استان زنجان با هزار و ۳۸۷ مجوز بیشترین مجوز را بین استانهای دیگر دریافت کرده است.
وی گفت: بازرسان ما پیوسته در فصول مختلف معادن کشور بخصوص معادن زغال سنگ را مورد بازرسی قرار میدهند و برای انجام این بازرسیها بیش از سه میلیارد تومان قرارداد بسته شده تا اتفاقاتی مثل معدن "یورد" دیگر تکرار نشود.
اسماعیلی در جواب سوال یکی از خبرنگاران در مورد نقشه راه صنایع معدنی افزود: در ۲۵ شهریور ۹۷ بعد از هزار ساعت نفر کار نقشه راه صنایع معدنی ایران تدوین و ابلاغ شد که با تغییر و تحولات وزیر صنعت کمی اجرای آن به کندی پیش رفت، اما در حال حاضر فعالیت در این زمینه به خوبی انجام میشود و ماهی دو بار کمیتهای با نام کارگروه اجرای نقشه راه معدن ایران با حضور بسیاری از مسئولان به صورت مداوم برگزار میگردد تا بر اجرای این نقشه نظارت کافی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: اجرای نقشه راه معادن ایران در کنار واگذاری تمامی معادن ایمیدرو میتواند بیش از ۹۰ درصد مشکلات معدنی ایران را برطرف کند.
وی افزود: ارزش محصولات صنایع معدنی ایران حدود ۲۳ میلیارد دلار است که در سال گذشته ۱۳ و نیم میلیارد دلار آن در داخل کشور مصرف شده و ۸ میلیارد دلار آن هم صادر شده است.