پخش زنده
امروز: -
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو: تکواندوکاران برای رفع مشکلات تاکتیکی و پیروزی مقابل حریفانشان نیاز به آنالیزور دارند
مهدی بی باک در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره عملکرد میرهاشم حسینی در مسابقات جایزه بزرگ رم گفت: حسینی طلایی بسیار زیبا و نابی از این مسابقات گرفت که به او تبریک میگویم، وی بازیهای خوبی مقابل حریفانش به نمایش گذاشت و با توجه به این که مدال آوران مسابقات جهانی خسته بودند، نسبت به رقیبانش آمادهتر بود و کمترین اشتباه را داشت.
وی افزود: میرهاشم حسینی حالا تکواندوکار پختهای است که میشود برای سالیان سال روی مدال آوری او حساب کرد؛ این تکواندوکار نخستین بار وقتی حدود ۱۷ سال داشت وارد تیم ملی شد، به او اعتقاد زیادی داشتم و خوشحالم که حالا این اعتماد را بی جواب نگذاشته است.
میرهاشم پیروزی میخواهد
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو گفت: حسینی اعتماد به نفس خاصی برای برد دارد و اگر مصاحبههای قبلی اش را مرور کنیم متوجه میشویم که حالا برای رسیدن به پیروزی تا چه حد تلاش میکند؛ وی شایسته کسب مدال طلا بود و لیاقت آن را داشت.
به جز میرهاشم حسینی، امیرمحمد بخشی را نیز نباید فراموش کنیم، چون او مکمل خوبی برای حسینی در این وزن است؛ زمانی حسینی فراموش شده بود، اما توانست بار دیگر خود را به تیم ملی ثابت کند
وی افزود: به جز میرهاشم حسینی، امیرمحمد بخشی را نیز نباید فراموش کنیم، چون او مکمل خوبی برای حسینی در این وزن است؛ زمانی حسینی فراموش شده بود، اما توانست بار دیگر خود را به تیم ملی ثابت کند، امیدوارم بتوانیم در وزن منهای ۶۸ کیلوگرم سهمیه المپیک را بگیریم، چون شانس داریم و ۲ بازیکن خوب در این وزن داریم.
بی باک با اشاره به این که قبلا در میان وزن تکواندوکاران بسیار خوبی داشتیم، گفت: بهنام اسبقی، علیرضا نصرآزادانی و ابوالفضل یعقوبی تکواندوکاران خوبی بودند که قبلا در میان وزن برای تیم ملی تکواندو افتخار آفرینی میکردند و حالا نوبت به ورزشکاران دیگر رسیده است، اما حالا در اوزان منهای ۷۴، منهای ۸۰ و منهای ۸۷ کیلوگرم مشکلات زیادی در تیم ملی داریم که باید راهکار آن را پیدا کنیم.
مردانی برای برد برنامه ریزی کند
وی به عملکرد سجاد مردانی در سنگین وزن اشاره کرد و افزود: مردانی بازیکن خوبی است که در اوج پختگی و تجربه قرار دارد، مسابقه او را مقابل حریف روس در مسابقات گرندپری، دنبال کردم، او در اواخر راند سوم با یک ضربه حریفش در حالی که برنده بود عقب افتاد و نتوانست جبران کند، در واقع خصوصیت برد حسینی را سجاد مردانی در این بازی نداشت، او سه بار پی در پی مقابل این حریف روس بازنده شده است و باید در مبارزه با این حریف تغییر ایجاد کند.
مردانی باید اعتماد به نفس برنده شدن در زمین بازی را بدست آورد، چون حریفش روحیه بهتری نسبت به او داشت
بی باک گفت: مردانی باید اعتماد به نفس برنده شدن در زمین بازی را بدست آورد، چون حریفش روحیه بهتری نسبت به او داشت و در ۳۰ ثانیه پایانی بازی با یک ضربه بازی را از دست مردانی خارج کرد، در مقابل تکواندو کار ما برنامهای برای جبران نداشت، در حالیکه میتوانست با بازی هوشمندانه و صبوری بیشتر برنده شود.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو اصلیترین مشکل سجاد مردانی را بی رقیب بودن او در داخل کشور دانست و افزود: زمانی سعید رجبی موجب شد، مردانی برای رسیدن به این نقطه از موفقیت تلاش بیشتری کند، اما نمیدانم چرا حالا رجبی از تیم ملی دور شده است، باید پیگیر حضور مجدد رجبی در تیم ملی تکواندو باشیم، چون در سنگین وزن فقدان نیرو داریم.
وی گفت: میرهاشم حسینی برای بازی مقابل «دای هون لی» حریف نامدار کرهای خود برنامه ریزی کرد و کم کم توانست با کم کردن فاصله خود حالا به برد برسد، مردانی نیز باید برای شکست «ولادیسلاو لارین» برنامه داشته باشد و با آنالیز حریفش بتواند موفق باشد، چون این حریف روس در مسابقات آینده و به خصوص المپیک از حریفان اصلی مردانی است.
بدون دیدن بازیها کارشناسی نکینم
بی باک به انتقاد و تمجیدهای منصفانه کارشناسان تکواندو اشاره کرد و گفت: مطمئنم که خیلیها بدون تماشای مسابقات تکواندوکاران ایرانی در مسابقات اظهارنظر میکنند، اما اگر قرار به کارشناسی است، باید منصفانه عمل کنیم؛ ممکن است همین تمجیدهای بی جا نیز برای ورزشکاران ما ضرر داشته باشد.
مطمئنم که خیلیها بدون تماشای مسابقات تکواندوکاران ایرانی در مسابقات اظهارنظر میکنند، اما اگر قرار به کارشناسی است، باید منصفانه عمل کنیم؛ ممکن است همین تمجیدهای بی جا نیز برای ورزشکاران ما ضرر داشته باشد
وی افزود: در جایی از ضربات چرخشی تکواندوکاران ایرانی صحبت کرده بودند که اصلا چنین ضرباتی ندیدم؛ این موضوع تقصیر سرمربی و تکواندوکار نیست، چون باید از پایه آموزش داده شود؛ اصلاح تکنیک به بحث پایه مربوط میشود و ما در این بخش نیاز به آموزش جدی داریم، مسئله آموزش پایه بسیار مهم است، چون نمیتوانیم در تیم ملی این کار را انجام دهیم.
این کارشناس تکواندو به پیشرفت چهار کشور رده نخست دنیا اشاره کرد و گفت: کره جنوبی، روسیه و انگلیس پیشرفت خود را مدیون کارگروهی هستند و خانواده تکواندوی ایران نیز نیاز به آشتی دارد؛ با هر مدالی در تکواندو سرمان را بالا میگیریم و زمین خوردن تیم ایران برای ما هم خطر است و ضرر میکنیم.
بجای حرف، سکوت کنیم
وی افزود: متأسفانه ما همدیگر را قبول نداریم، اما هر کسی میتواند چیزهای زیادی به دیگران آموزش دهد، در این مدت مصاحبه زیادی نکردم، چون خیلی از این مصاحبهها روی تکواندوکاران تأثیرگذار است و باعث اضطراب در آنها میشود، حتی میتوانیم با سکوت خود به ملی پوشان کمک کنیم و به جای صحبت سکوت کرده و مسابقات را آنالیز کنیم.
تکواندو نیاز به آنالیزور دارد
بی باک گفت: در واقع ما مثل والیبال نیاز به آنالیزور داریم، در حالی که این کار در بسیاری از کشورها از مدتها قبل راه اندازی شده است؛ حالا نیز نباید حس کنیم همیشه برنده ایم و باید از همه تفکرات استفاده شود، تکواندو نیاز به اتاق فکری دارد که از همه نظرها کمک بگیرد نه مثل شورای فنی قبلی از فدراسیون تکواندو خواهش میکنم در بحث آنالیز، تدارکات و سرپرستی تیم ملی کارگروهی تشکیل دهد، چون در تکواندوی دنیا، وظایف سرمربی تیم و تمرین دهنده متفاوت است.
تمرین برای همه
در مسابقه جهانی فقط مشکل روادید نداشتیم، مشکلات فنی تیم نیز باید اصلاح شود
وی در خصوص تمرینات تیم ملی تکواندو افزود: در مسابقه جهانی فقط مشکل روادید نداشتیم، مشکلات فنی تیم نیز باید اصلاح شود؛ این تیم مانند تیم ملی جوانی است که راهی مسابقات جهانی کره کردیم و نیاز به زمان بیشتر برای کسب تجربه و موفقیت دارد؛ تمرینات تیم ملی تکواندو باید متنوع شود تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.
سرمربی سابق تیم ملی تکواندو درباره غیبت فرزان عاشورزاده در اردوی تیم ملی گفت: فرزان از سرمایههای تکواندوی ایران است و باید بعد از گذراندن دوران مصدومیت از او حمایت شود، اگر عاشورزاده نتواند مدال بگیرد مشکل از ماست، چون راهی برای بازگشت ایجاد نکرده ایم، تکواندوکارانی مثل عاشورزاده و ابوالفضل یعقوبی دوست دارند که باز هم به اردوی تیم ملی برگردند و باید با تغییر روند کاری و متنوع کردن تمرینات بتوانیم استفاده از آن را برای همه تکواندوکاران میسر کنیم.
وی با بیان اینکه همیشه خدمتگزار تکواندو است، افزود: تکواندو هر کمکی بخواهد انجام میدهم، اما فشارهای زیای در دوران سرمربیگری تیم ملی متحمل شدم که حالا ترجیح میدهم از فدراسیون دور باشم و تمرکز خود را روی مسائل شخصی بگذارم، اما برای اینکه از تکواندو روز دنیا، مربیگری و آنالیز دور نباشم همه مسابقات را دنبال میکنم و اگر نتوانم مسابقات را از نزدیک ببینم، از تلویزیون تماشا میکنم.