به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در این طرح بیش از هزار مرکز جامع سلامت و خانههای بهداشت در استان تا پانزدهم تیر آماده اندازه گیری و ثبت فشارخون افراد بالای ۳۰ سال هستند.
حسین فرشیدی افزود: اگر فشارخون مراجعه کنندگان به هنگام اندازه گیری بالا باشد به مراکز درمانی منتقل میشوند و کارهای مراقبتی از آنان انجام میشود.
وی گفت: ۷۵۰ هزار نفر افراد بالای ۳۰ سال در هرمزگان در این طرح تحت مراقبت قرار گیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پیش بینی کرد از این شمار حدود ۲۶ درصد افراد، پرفشاری خون داشته باشند که جمعتی بالغ بر ۱۹۰ هزار نفر را شامل میشود.
حسین فرشیدی گفت: الویت اجرای این طرح ویژه کسانی است که از بیماری فشارخون خود بی اطلاع اند و این افراد ممکن است در آینده مشکلات قلبی، مغزی و کلیوی پیدا کنند.
وی افزود: متوسط مصرف نمک در ایران که یکی از عوامل فشار خون افراد است روزانه ۱۵ گرم است که این میزان باید به ۵ گرم کاهش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مهمترین راهکار برای کنترل فشار خون یا همان بیماری قاتل خاموش، تغییر سبک زندگی، اصلاح رژیمهای غذایی و فعالیتهای بدنی است.
حسین فرشیدی گفت: هدف از اجرای این طرح را شناسایی افراد و پیشگیری از عوارض فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی اعلام کرد.
استاندار هرمزگان نیز در مراسم آغاز به کار این طرح در بندرعباس گفت: همه فرمانداران و بخشداران در سراسر استان برای اجرای کامل این طرح آماده همکاری با حوزه بهداشت و درمان استان هستند.
فریدون همتی از مردم درخواست کرد با مراجعه به نزدیکترین مرکز سلامت محل زندگی خود نسبت به اندازه گیری فشارخون و کنترل این بیماری اقدام کنند.
مرحله نخست این طرح از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد در هرمزگان اجرا شد.