پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ رای الیوم حذف دلار از مبادلات تجاری بین چین و روسیه را به نفع کشورهایی دانست که از سیاست های باج خواهانه آمریکا متضرر شده اند.
روزنامه الکترونیکی رای الیوم که از لندن به روز می شود, در سرمقاله خود درباره نشست چین و روسیه نوشت: در همایش اقتصادی سن پترزبورگ، حذف دلار از مبادلات تجاری بین چین و روسیه مطرح شد زیرا با پایان سلطه دلار، سلطه آمریکا بر جهان پایان می یابد و این به نفع کشورهایی خواهد بود که از تحریم ها و سیاست های باج خواهانه آمریکا در جهان سوم به ویژه در خاورمیانه متضرر شده اند. به نوشته رای الیوم, استفاده افراطی دولت امریکا از اعمال تحریم های اقتصادی به عنوان اهرم فشار برای به زانو درآوردن بسیاری از کشورهای جهان با هدف دیکته کردن خواسته های خود بر این کشورها، شعله ور کردن آتش جنگ های تجاری و همچنین اعمال مالیت های گمرگی سنگین بر چین به عنوان بزرگترین شریک تجاری آمریکا, شیوه باج خواهانه این کشور به شمار می رود که در دراز مدت نتایج معکوس در پی خواهد داشت و باعث ظهور بلوکی جهانی در مخالفت با واشنگتن خواهد شد, بلوکی که در حال پدیدار شدن است.
همایش اقتصادی در سن پیترزبورگ که از دیروز (جمعه) کار خود را آغاز کرد، صحنه آغاز اقدامی جدی در این زمینه است به طوری که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و شی جینپینگ رئیس جمهور چین سلطه اقتصادی آمریکا را بر جهان محکوم کردند. پوتین در این نشست خواستار تجدید نظر در جایگاه دلار در نظام مالی جهانی شد زیرا اهرم فشاری بر دیگر کشورهای جهان به شمار می رود.
انتقاد روساي جمهور چین و روسیه از سلطه دلار بر بازارهای جهانی، تاکید بر ضرورت تحکیم و گسترش روابط تجاری دو کشور و استفاده از ارزهای محلی به عنوان جایگزینی برای دلار، به معنای آغاز فعالیت و راه اندازی جبهه ای از دو ابر قدرت جهانی - اقتصادی و سیاسی- برای مقابله با چیزی است که رئیس جمهور چین آن را نابرابری در نظام اقتصادی جهانی و تلاش برای ناکام کردن تمایلات قانونی ملت ها برای زندگی بهتر می داند. هم اکنون میزان مبادلات تجاری چین و روسیه 108 میلیارد دلار در سال است.
سرگئی گلازیف اقتصاددان برجسته روس و مشاور ولادیمیر پوتین گفت: ”اگر می خواهیم مانع سلطه دلار شویم, پیش از هر چیز، از آن استفاده نکنیم زیرا اقتصاد آمریکا متکی بر قدرت دلار و ذخایری از آن است که واشنگتن در دیگر کشورها دارد و به همین علت دلار اهرم فشاری بر دیگر کشورها به شمار می رود“.
حذف دلار از مبادلات، راهبرد چین به عنوان دومین اقتصاد جهان و همچنین راهبرد روسیه و دیگر کشورها نظیر هند و ترکیه به شمار می رود که تحت فشار آمریکا هستند. چین هم اکنون در جنگ تجاری با آمریکاست. واشنگتن در حال اعمال مالیات های گمرکی 25 درصدی به ارزش 300 میلیارد دلار بر کالاهای وارداتی از چین است. روسیه نیز با تحریم های اقتصادی آمریکا مواجه است, تحریم هایی که پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه بر این کشور تحمیل شد.
بزرگترین مانعی که چین و روسیه با آن مواجهند, استفاده از دلار آمریکا در هفتاد تا نود درصد از معاملات تجاری دو کشور است اما انتظار نمی رود در سایه توافقات چین و روسیه برای آغاز اقدامی جدی برای پایان دادن به سلطه دلار, وضعیت به همین منوال باقی بماند. کشیدن خط لوله گاز از سیبری به چین، افزایش واردات نفتی چین از روسیه و استفاده از واحدهای پولی روبل روسیه و یوان چین در اکثر مبادلات تجاری بین دو کشور به ویژه در بخش های انرژی و فن آوری از جمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
به طور حتم، صبر دو کشور چین و روسیه به ویژه پس از اقدام آمریکا در قرار دادن شرکت چینی هوآوی در لیست سیاه با هدف تحت فشار قرار دادن این شرکت و بیرون کردن آن از بازارهای جهانی, لبریز شده است و بعید نیست شاهد اقدام مشترک چین و روسیه برای پایان دادن سریع به سلطه اقتصادی و ظالمانه آمریکا باشیم.
دولت های مختلف آمریکا همواره با بهره گیری از اختلافات چین و روسیه به ویژه در دوره جنگ سرد، توانستند چین را به سمت خود بکشند و از آن علیه اتحاد جماهیر شوروی استفاده کنند اما در حال حاضر اوضاع کاملا تغییر کرده است و دو کشور چین و روسیه در مقابله با سلطه جویی های آمریکا متحد شده اند, اتحادی که در آینده نزدیک شاهد نتایج آن خواهیم بود.
پایان سلطه دلار به معنای پایان سلطه آمریکا و به نفع همه کشورهایی خواهد بود که از تحریم ها و سیاست های باج خواهانه آمریکا در جهان سوم به ویژه در خاورمیانه متضرر شده اند. همین موضوع ما را وا می دارد که از حکومت های خود و همه حکومت های آفریقایی و آسیایی بخواهیم در این زمینه به چین و روسیه ملحق شوند اما آیا حکومت هایی که از آنها نام بردیم, پاسخ مثبت خواهند داد؟