پخش زنده
امروز: -
لوح مینای نقاشی طرح گل و مرغ به سبک قاجار توسط در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به منظور حفظ، احیا و اشاعه هنرهای سنتی ایران ساخته شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید عبدالمجید شریف زاده رییس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه امروز شنبه ۱۸ خرداد ۹۸ با اعلام این خبر گفت: نقاشی گل و مرغ از جمله نقوش بکار رفته در هنر مینای نقاشی است که نمونههای ارزندهای از آن در گنجینه هایی، چون کاخ گلستان، موزه جواهرات ملی ایران و مجموعههای خصوصی ایران موجود است.
او با بیان اینکه در عصر قاجار مینای نقاشی، هنری مورد توجه دربار و ارزنده بوده است افزود:، اما در دوره کنونی، معدود هنرمندانی به این تکنیک آشنا بوده و به آن میپردازند.
شریف زاده گفت: نبود دسترسی به منابع مکتوب که به ویژگیها و دانش فنی این هنر پرداخته باشد، اهمیت تحقیق و مطالعه در این هنر فاخر را نشان میدهد.
وی بررسی نقوش بکار گرفته شده در مینا کاری آن دوران، نحوه اجرای اثر و در نهایت ثبت دستاوردها در احیاء، حفظ و اشاعه این هنر را هدف این طرح عنوان کرد.
وی افزود: در اجرای این اثر، شناخت اصول طرحی گل و مرغ، رنگ شناسی و اجرای صحیح تکنیک پرداز در نقاشی مینایی به شیوه قاجار، تثبیت رنگها در دمای پخت مناسب و تلفیق دو سبک از شیوههای مینا کاری (مینای نقاشی و خانه بندی) مد نظر بوده است.
رییس گروه پژوهشی هنرهای سنتی پژوهشگاه افزود: در این اثر، پلاک بیضی شکل مسی به ابعاد ۸ در ۱۰ سانتی متر با تکنیک پرداز به شیوه نقاشی مینایی دوره قاجار با طرح گل و مرغ در مرکز اثر و روش مینای خانه بندی جهت ساخت شش قطع در حاشیه لوح بکار برده شده است.
وی ادامه داد: در طراحی این قطعات نیز از نقوش رایج دوران قاجار نظیر اسلیمی و ختایی استفاد و پس از مراحل نهایی اجرای آن، بر روی قطعه چوبی با حاشیه منبت به ابعاد ۳۰ در ۳۷ سانتی متر نصب شد.