پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه ژوییه با 20 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 61 دلار و هفت سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه ژوییه با 20 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز گذشته، به 51 دلار و 88 سنت رسید.
نیل ویلسون کارشناس بازار نفت و انرژی از شرکت مارکتس دات کام که تحلیل های فنی و بنیادی مربوط به بازار ارز، سرمایه و نفت را ارائه می دهد در این باره می گوید: « با وجود این افزایش، تلاش برای شرط بندی درخصوص کاهش قیمت نفت به اندازه گرفتن چاقویی که از بالا در حال افتادن است خطرناک است.
در واقع کاهش های اخیر قیمت نفت به اندازه کافی باعث سردرگمی شده است. چون شاخص نفتی برنت که در اواخر ماه آوریل به هر بشکه 75 دلار و 60 سنت رسیده بود از آن زمان تاکنون 19 درصد ارزش خود را از دست داده است. شاخص نفتی وست تگزاس اینتر مدییت نیز که در همین زمان یعنی اواخر ماه آوریل به هر بشکه 66 دلار و 60 سنت رسیده بود از آن زمان تاکنون بیش از 21 درصد از ارزش خود را از دست داده است.
این دو شاخص نفتی اکنون به پایین ترین ارزش خود از آخر ژانویه گذشته تاکنون رسیده اند. همه افزایش هایی که این دو شاخص نفتی در سال 2019 به دست آورده بودند از دست دادند. بیشتر این کاهش ها تنها طی سه هفته گذشته روی داده است. چنین کاهشی همان طور که تحلیلگران و کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی در بانک مورگان استانلی بر آن تاکید می کنند غیر عادی است.آنها می گویند چنین کاهش فروش و کاهش قیمتی تنها زمانی روی می دهد که اقتصاد جهان در حال رکود یا در زمانی مانند دوره مقابل شوک نفتی سال 1986 باشد. در زمان شوک نفت، عرضه نفت به بازار جهانی به شدت کاهش یافت. اما در دوره مقابل شوک نفتی نفت زیادی به بازار عرضه شد و همین امر باعث کاهش شدید قیمت ها شد.
درست است که برخی از کارشناسان مسائل اقتصادی و انرژی بر این باورند که کاهش قیمت نفت در این مقطع زمانی بیشتر ناشی از گمانه زنی های مربوط به جنگ تجاری آمریکا با چندین کشور است اما افزایش میزان هفتگی نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا این نظر را تقویت کرده است که عرضه نفت به بازار جهانی فراتر از حد نیاز است.
بر اساس گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا (EIA)، نهادی وابسته به وزارت انرژی این کشور که آمار و گزارش های مربوط به بازار انرژی و نفت آمریکا را منتشر می کند، میزان هفتگی نفت خام ذخیره سازی شده این کشور تا هفته گذشته یعنی هفته منتهی به 31 دسامبر شش میلیون و 800 هزار بشکه افزایش یافته است. با این میزان افزایش؛ میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا اکنون به 483 میلیون و 300 هزار بشکه رسیده است.
تاماس وارگا کارشناس شرکت پی وی ام می گوید این نوسانات به هیچ وجه خبر خوبی برای کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیست. میزان تولید روزانه نفت آمریکا نیز به رقم بی سابقه 12 میلیون و 400 هزار بشکه در روز رسیده است.
با توجه به این شرایط سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی اکنون توجه خود را به سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای آن به ویژه روسیه، معطوف کرده اند که توافقنامه محدود سازی تولید و صادارت نفت آنها در آخر ماه ژوئن به پایان می رسد. سئوالی که اکنون مطرح می شود اینکه آیا آنها اجرای این توافقنامه را ادامه می دهند یا خیر.
خالد فالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اطمینان خاطر داده است که اجماعی در بین کشورهای امضا کننده این توافقنامه برای ادامه اجرای آن ادامه دارد. اما الکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه هنوز در این باره تردید دارد. وی تاکید کرده است ادامه اجرای این توافقنامه یا ادامه نیافتن آن هنوز در دست بررسی است.
نکته جالب توجهی که در این خصوص وجود دارد این است که هنوز تاریخی برای نشست آینده اوپک پلاس تعیین نشده است. تنها چیزی که وجود دارد این است که این نشست قرار است در آخر ماه ژوئن برگزار شود. این تاریخ ممکن است بنا به درخواست روسیه به به اول ژوییه موکول شود.