پخش زنده
امروز: -
فعالانی از سازمان عفو بین الملل در واکنش به برگزاری نمایشگاه تسلیحاتی در تل آویو که نمایندگانی از کشورهای ناقض حقوق بشر حضور دارند تظاهرات کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه اینترنتی رأی الیوم ، فعالانی از سازمان عفو بین الملل و سازمانهایی چون ائتلاف زنان برای صلح و غیره در واکنش به برگزاری نمایشگاه تسلیحاتی در تل آویو که نمایندگانی از کشورهای ناقض حقوق بشر از جمله میانمار نیز حضور دارند در تل آویو تظاهرات کردند و گزارش هایی از تخلفات این کشورها ارائه دادند.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود در یادداشتی به قلم زهیر أندراوس نوشت: فعالانی از سازمان عفو بین الملل به همراه فعالان سازمانهایی چون پویش ”نیروهای مسلح حموشیم“، ائتلاف زنان برای صلح و غیره در تظاهرات اعتراض آمیزی شرکت کردند که نزدیک نمایشگاه تسلیحات رژیم صهیونیستی (ISDEF) برگزار شد که از روز سه شنبه کار خود را در تل آویو آغاز کرده است. شرکت کنندگان در این تظاهرات به ارائه گزارش هایی از نمایندگان ارتش میانمار و همچنین نمایندگان دیگر کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه پرداختند که مرتکب جنایات جنگی و تخلفات سنگین حقوق بشری در کشورهای خود می شوند.، شرکت کنندگان در این تظاهرات همچنین گزارش هایی درباره نقض قوانین بین الملل در کشورهایی نظیر سودان جنوبی، فیلیپین و آنگولا ارائه دادند.
گفتنی است بر اساس گزارش اخیر سازمان عفو بین الملل درباره ارتش میانمار با عنوان ”کسی نمی تواند از ما محافظت کند“ آمده است: جنایات جنگی و تخلفاتی در ایالت راخین در میانمار صورت می گیرد.، در این گزارش به تفصیل به اقدامات ارتش میانمار موسوم به تامادو در کشتار غیر نظامیان و زخمی کردن آنها در عملیات خودسرانه ای اشاره شده که از ژانویه 2019 صورت گرفته است.
در این گزارش همچنین آمده است نیروهای تامادو همچنین به اعدام های غیر قانونی، بازداشت های خودسرانه، شکنجه، دیگر انواع بدرفتاری و همچنین آدم ربایی اقدام می کنند.
در بیانیه سازمان عفو بین الملل که نسخه ای از آن در اختیار رأی الیوم قرار گرفت آمده است: با افزایش گزارش های ویژه درباره تخلفات ارتش میانمار، نیروهای امنیتی این کشور طی چند ماه گذشته با ارائه شکایات کیفری درباره دبیران خبر سه تربیون خبر محلی به زبان میانماری، به تاکتیک های آزموده شده و مجرّبی متوسل شده اند.
خانم وکیل وداد عساف رئیس پروژه های سازمان عفو بین الملل در میانمار از روستای معلیا در الجلیل الاعلی در داخل منطقه موسوم به خط سبز گفت : مشارکت نمایندگانی از کشورهای مختلف جهان در این تظاهرات اتفاقی نیست.
وی در عین حال گفت: نمایشگاه سالانه تسلیحات نمایش خون های بی گناهان زیادی در مناطق مختلف جهان است و برتری سلاح های مدرن و تکنولوژی های پیشرفته رژیم صهیونیستی که پس از آزمایش موفقیت آمیز وارد بازار می شود را به همه نشان می دهد.
عساف در ادامه گفت این نخستین باری نیست که جنایتکاران جنگی در نمایشگاه تسلیحات رژیم صهیونیستی مشارکت می کنند پیشتر نیز نمایندگانی از سودان جنوبی در آن مشارکت کردند و امروز نمایندگانی از میانمار که نظام این کشور در حال ارتکاب جنایات وحشیانه کشتار جمعی و پاکسازی نژادی است در آن شرکت کرده اند. عساف در عین حال تاکید کرد: وزارت امنیت رژیم صهیونیستی باید به قوانین و قطعنامه های بین المللی احترام گذارد و از معامله تسلیحاتی با جنایتکاران جنگی خودداری کند.
عساف خاطر نشان کرد: نبود نظارت قانونی بر صادرات اسلحه امکان فروش این سلاح ها به نظام های دیکتاتوری را فراهم می کند؛ نظام هایی که از سلاح های خود برای نقض حقوق بشر، پاکسازی نژادی، هتک حرمت و جنایات غیر انسانی استفاده می کنند.
کاملا مشخص است فروش اسلحه به عاملان جنایات وحشیانه به دلایل مادی صورت می گیرد و به همین علت از دادگاه عالی اسرائیل در قدس خواستیم مجوز صادرات شرکت اطلاعاتی NSO حاضر در این نمایشگاه باطل شود زیرا شبهاتی درباره دست داشتن برنامه های جاسوسی این شرکت در جاسوسی و بازداشت فعالان حقوق بشر در جهان وجود دارد.
لازم به ذکر است با توجه به نبود هر گونه بازخواست داخلی، سازمان عفو بین الملل از شورای امنیت سازمان ملل می خواهد رسیدگی به وضعیت میانمار را به دادگاه بین المللی کیفری ارجاع دهد و به تحریم کامل تسلیحات این کشور بپردازد. عفو بین الملل همچنین تأکید کرد شرکای بین المللی میانمار باید با تجدید نظر در روابط خود با مقامات نظامی این کشور، تحریم هایی با اهداف مشخص ضد مقامات عالی رتبه این کشور توسط نهادهایی چون اتحادیه اروپا و اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا اعمال کنند.
در همین زمینه سیفر بلوتسکر از تحلیلگران روزنامه یدیعوت آهارونوت گفت: روابط تنگاتنگی بین سیاست خارجی اسرائیل در زمان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر(رژیم صهیونیستی) اسرائیل و بین فروش سلاح های اسرائیل به کشورهای جهان وجود دارد. در زمان نتانیاهو، خسارات وارده به صنایع تسلیحاتی اسرائیل به ده میلیارد دلار خواهد رسید اما این مسأله باعث متزلزل شدن جایگاه اسرائیل نخواهد شد و به گفته وی چهارمین صادر کننده سلاح به جهان خواهد بود.
یوسی میلمان تحلیلگر مسائل راهبردی اسرائیل در روزنامه معاریو نوشت اسرائیل با فروش سلاح قصد کسب سود و برقراری روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان سوم را دارد. به گفته میلمان، اسرائیل کنترل ده درصد از تجارت اسلحه در جهان را در اختیار دارد و با قرار دادهای تسلیحاتی سودهای مالی هنگفتی کسب می کند اما چون روابط تل آویو با نظام های استبدادی ناقض حقوق بشر شناخته شده است، برای خسارات فراوانی که متوجه وجهه اسرائیل می شود، اهمیتی قائل نیست.