پخش زنده
امروز: -
معاون کل وزارت بهداشت: تا کنون حدود ۱۵ میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم که حداقل ۴۰ درصد از مبتلایان، از این موضوع بی اطلاعند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ ایرج حریرچی در خصوص عادات غذایی بعد از ماه مبارک رمضان، گفت: بعد از ماه مبارک رمضان، باید رژیم غذایی متعادل، متنوع و با چربی کم استفاده شود و به فعالیت بدنی کافی روزانه نیز توجه کافی شود.
سبک زندگی نادرست و عادات غذایی غلط
وی افزود: متأسفانه سبک زندگی امروزی به سمت غربی شدن رفته و از سبک زندگی ایرانی اسلامی فاصله گرفته است، زیرا فعالیت بدنی کاهش داشته و مصرف غذاهای شور، پرچرب و فرآوری شده افزایش داشته است.
معاون کل وزارت بهداشت، اصلاح عادات رفتاری و غذایی نامناسب مانند بی تحرکی، مصرف غذاهای پرچرب و پر کالری، مصرف نکردن فیبرها (میوهها و سبزیهای تازه)، مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده و مصرف فست فودها را به منظور دستیابی به وزن سالم و سلامتی الزامی دانست.
حریرچی درباره برخی موفقیتها و دستاوردهای ۴۰ سال اخیر در کنترل بیماریهای واگیر و عفونی، گفت: در گذشته سالانه ۱۰ هزار مرگ در نوزادان به دلیل ابتلا به کزاز و ۳۰ هزار مرگ نیز به علت ابتلا به اسهال داشتیم که خوشبختانه با واکسیناسیون توانستیم این موضوع را کنترل کنیم وامید به زندگی را افزایش دهیم.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: اکنون به دلیل افزایش طول عمر، بیماریهای دوران پیری نیز افزایش پیدا کرده است و به دلیل تغییر سبک زندگی، بیماریهای غیرواگیر مانند سرطان، دیابت و آلزایمر نیز افزایش داشته است.
وی گفت: سالانه ۸۲ هزار مرگ به دلیل ابتلا به بیماریهای غیر واگیر و ۹۷ هزار مرگ نیز به دلیل پرفشاری خون یا همان قاتل خاموش رخ میدهد.
تمرکز وزارت بهداشت بر سیاستگذاریها در مقوله پیشگیری
دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بسیج ملی کنترل فشار خون، افزود: عمده سیاستهای وزارت بهداشت، به پیشگیری از بیماریها اختصاص دارد، این اولین بار است که در دنیا یک جمعیت ۴۰ میلیون نفری، تحت پوشش یکی از مقولههای NCD قابل تاثیر در نظام سلامت، قرار میگیرند.
ابتلای ۱۵ میلیون نفر در کشور به فشارخون بالا
وی با اشاره به اینکه، طبق برآوردها، اکنون حدود ۱۵ میلیون بیمار مبتلا به پرفشاری خون در کشور داریم، گفت: حداقل ۴۰ تا ۶۰ درصد از مبتلایان به فشارخون بالا، از این موضوع اطلاعی ندارند و زمانی که دچار بیماری مزمن کلیوی یا سکته مغزی و قلبی میشوند، اطلاع پیدا میکنند.
معاون کل وزارت بهداشت افزود: میزان مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر کشورهای دیگر است که اغلب از مصرف فست فود و نان مصرفی نشأت میگیرد و باید برنامه ریزی بر روی کاهش مصرف نمک با هدف آگاه سازی جامعه و تغییر رفتارهای غذایی در سطح خانواده انجام شود.
هشدار درخصوص مصرف نمک دریا
وی جایگزین کردن نمک دریا به جای نمک مصرفی یددار را نادرست تلقی کرد و گفت: نمک دریا ید ندارد و حاوی فلزات سنگین بوده که برای سلامتی مضر است.
کنترل فشار خون، گامی موثر در نیل به اهداف سند کنترل بیماریهای غیر واگیر
معاون کل وزارت بهداشت افزود: کنترل فشار خون، به عنوان یکی از مهمترین عوامل خطر در ابتلا به بیماریهای غیر واگیر، گام موثری در نیل به اهداف سند ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر است.
ضرورت اصلاح سبک زندگی با افزایش تحرک بدنی و تغذیه سالم
حریرچی تأکید کرد: با اصلاح سبک زندگی میتوان فعالیت بدنی را جایگزین کم تحرکی و مصرف سبزیجات، غلات و میوهها را نیز جایگزین غذاهای چرب و پرنمک کرد، همچنین، باید سعی کنیم، در وهله اول با خود کنترلی و غربالگری اولیه، از بروز بیماری ابتلا به فشار خون بالا، جلوگیری کنیم.