پخش زنده
امروز: -
آندره بابیش، نخست وزیر جمهوری چک متهم است که از یارانه های میلیونی اتحادیه اروپا برای شرکت ها و اهداف شخصی کلاهبرداری کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون ای پی تی ان، ده ها هزار نفر از مردم جمهوری چک دیروز سه شنبه با راهپیمایی در شهر پراگ پایتخت این کشور استعفای نخست وزیر را خواستار شدند.
راهپیمایان به انتصاب وزیر دادگستری جدید دولت آندره بابیش نخست وزیر جمهوری چک اعتراض دارند که به اعتقاد آنها ممکن است در روند رسیدگی به پرونده فساد مالی بابیش از محل سوء استفاده از کمک های مالی اتحادیه اروپا به این کشور، در دستگاه قضایی جمهوری چک زد و بند کند.
گزارش تحقیقات محرمانه اتحادیه اروپا حکایت ازآن دارد که بابیش باید میلیون یورو یارانه دریافتی از این اتحادیه را برگرداند. ولی بابیش این اتهامات را رد کرده است.
سازمان دهندگان راهپیمایی دیروز گفتند که بیش از یکصد هزار نفر نفر در این تجمع شرکت کردند. اگر این آمار تایید شود بزرگترین تظاهرات از زمان انقلاب مخملی سال ۱۹۸۹ خواهد بود که به سقوط کمونیسم منجر شد.
گروه "یک میلیون لحظه برای دموکراسی" از اواخر ماه آوریل گذشته، هر هفته تجمع اعتراضی برگزار کرده است. در تجمع دو هفته پیش آن در میدان ونساسلس پراگ حدود ۵۰ هزار نفر شرکت کردند.
سازمان دهندگان گفتند که شمار معترضان در روز سه شنبه بیش از دو برابر بود که در این صورت بزرگترین تظاهرات ضددولتی در ۳۰ سال اخیر خواهد بود.
تظاهرکنندگان تصاویری از آقای بابیش در دست داشتند که روی آنها نوشته بود "استعفا" و پشت سر سخنرانان برنامه این جمله دیده می شد: "نخست وزیر یا وزیر مجرم"، "عشق و حقیقت پیروز خواهد شد".
راهپیمایی کنندگان شهر پراگ همچنین شعار " خجالت بکش و بابیش در زندان " را سر دادند.
آندره بابیش، نخست وزیر جمهوری چک متهم است که از یارانه های میلیونی اتحادیه اروپا برای شرکت ها و اهداف شخصی کلاهبرداری کرده است.
چند ماه پیش نمایندگان پارلمان جمهوری چک با رای قاطع، مصونیت سیاسی بابیش را لغو کردند و با این ترتیب، پیگیری های قانونی علیه بنیانگزار حزب راست افراطی ANO آغاز شد.
گفته می شود بابیش، نخست وزیر میلیادر چک متهم است حدود یک میلیون و 600 هزار یورو از کمک های مالی اتحادیه اروپا برای شرکت های متعلق به خود و ساخت مراکز تفریحی در جنوب پراگ سو استفاده کرده است.
بابیش با جو سازی علیه آوارگان و مهاجران خارجی در انتخابات پیشین، آرای بسیاری را از آن خود کرد. ولی او در کارخانه های تابعه شرکت هولدینگ «اگروفرت» شمار بسیاری کارگر خارجی استخدام کرده است که عضو اتحادیه اروپا نیستند. از این جمله میتوان از ویتنام، اوکرایین و مغولستان نام برد. در غیر این صورت «اگروفرت» مانند بسیاری از شرکت های دیگر در کشور با مشکل کمبود شدید نیروی کاری مواجه میشد. دستمزد این کارگران خیلی کم است و بیشتر آنها تحت شرایط بسیار مشکوکی وارد چک شده اند.هلدینگ اگروفرت که چندین شرکت بزرگ آلمانی نیز جزو آن است، بزرگترین دریافت کننده کمک های مالی اتحادیه اروپا است. مدتها است که علیه بابیش به خاطر تعارض منافع و کلاهبرداری در دریافت کمکهای مالی اتحادیه اروپا تحقیقات جریان دارد. بابیش برای این که از اتهام تعارض منافع نجات پیدا کند، شرکت هایش را در سال ۲۰۱۷ به یک صندوق سپردههای مالی انتقال داد که همسرش نیز از بازرسان آن بود.