هشدار کارشناسان زیست محیطی؛
افزایش ارتفاع زباله اورست در دهلی نو
کوه زباله غازی پور معروف به اورست در دهلی نو با ارتفاتع 65 متر، مساحتی به اندازه بیش از چهل زمین فوتبال را اشغال کرده است.
به گزارش سرويس سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ کارشناسان هشدار می دهند ارتفاع کوه زباله غازی پور، معروف به اورست زباله دهلی نو پایتخت هند که سازمان ملل متحد از آن به عنوان نماد متعفنِ آلوده ترین پایتخت جهان نام می برد, در سال 2020 میلادی از ارتفاع عمارت تاج محل نیز بیشتر خواهد شد.
کوه زباله غازی پور مساحتی به اندازه بیش از چهل زمین فوتبال را اشغال کرده است و هم اکنون بیش از 65 متر ارتفاع دارد و با احتساب افزایش سالانه حدود ده متر به ارتفاع آن, در سال 2020 ارتفاع آن از ارتفاع 73 متری عمارت تاریخی تاج محل در آگرا هم بالاتر خواهد رفت.
دیوانعالی هند سال گذشته تاکید کرده بود به منظور هشدار به جتهای در حال پرواز در منطقه، بر فراز این کوه زباله چراغهای هشدار نصب شود.
مجتمع انباشت زباله غازی پور در سال 1984 افتتاح شد. در سال 2002 به نهایت ظرفیت خود رسید و می بایست تعطیل می شد ولی ورود صدها کامیون حمل زباله به منطقه هر روز ادامه پیدا کرد.
یک مقام شهرداری دهلی اعلام کرد هم اکنون روزانه حدود 2 هزار تن زباله در منطقه غازی پور تخلیه می شود.
در سال 2018 بر اثر ریزش بخشی از دیواره این کوه زباله در پی بارندگی شدید دو نفر کشته شدند. تخلیه زباله در این مکان پس از این حادثه ممنوع شد ولی از آنجایی که مقامات نتوانستند مکان جایگزین برای انباشت زباله پیدا کنند, عمر این ممنوعیت چند روزی بیشتر به طول نینجامید.
همواره بر اثر خروج گاز متان از کوه زباله آتش سوزی هایی از منطقه گزارش می شود که خاموش کردن آن چندین روز طول می کشد. کارشناسان هشدار می دهند نشت گاز متان از این کوه زباله با ورود به اتمسفر برای زیست منطقه به مراتب مرگبارتر است و این در حالیست که شیره سمی و سیاه رنگ حاصل از انباشت زباله به کانالی محلی جریان پیدا می کند.
ساکنان اطراف این کوه زباله می گویند بوی متعفن منطقه, نفس کشیدن را برای آنها غیر ممکن و زندگی را برای آنها جهنم ساخته است. افزون بر آن احداث کارخانه تولید انرژی از محل بازیافت زباله در مجاورت این مکان مشکلات ساکنان را دوچندان کرده است زیرا دود حاصل از سوختن زباله نیز سمی است و به گفته مقامات بهداشتی روزانه هفتاد بیمار از جمله نوزادان, به علت ابتلا به انواع بیماریهای تنفسی و درد معده ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی منطقه مراجعه می کنند.
نتایج تازه ترین مطالعات نشان داده است این کوه زباله سلامت ساکنان منطقه را تا شعاع 5 کیلومتری در معرض تهدید جدی از جمله خطر ابتلا به سرطان قرار داده است.
آمار و ارقام دولتی نشان می دهد شهرهای هند با تولید سالانه 62 میلیون تن زباله در سال، از جمله بزرگترین تولید کنندگان زباله در جهان به شمار می روند. این رقم ممکن است تا سال 2030 به 165 میلیون تن زباله در سال افزایش پیدا کند.