پخش زنده
امروز: -
ایران طی 40 سال گذشته و در شرایط فعلی نیز حاضر به تسلیم در برابر زورگویی ها و تهدید های آمریکا نیست .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ ایران طی 40 سال با اتکا به مردم و قدرت ذاتی خود توانسته است در برابر همه هجمه ها و تحریم های خارجی به خوبی مقاومت کند و در شرایط فعلی نیز حاضر به تسلیم در برابر زورگویی ها و تهدید های آمریکا نیست .
روزنامه رای الیوم در یاددداشتی به قلم محجوب احمد قاهری تحت عنوان چگونه ایران بر آمریکا پیروز شد؟ نوشت : بی تردید درخواست های آمریکا برای گفتگو با ایران ثابت کرد که ایران بر ائتلاف عربی و ائتلاف صهیونیست که با آن خصومت می کنند ، از جمله اسرائیل و آمریکا پیروز شده است .
شکست ائتلاف عربی مقابل ایران کاملا آشکار است . برگزاری سه نشست در مکه که ائتلاف عربی از جمله عربستان سعودی و امارات عربی متحده خواستار برگزاری آن شدند به منزله درخواست کمک و یاری بود .
در نتایج و بیانیه های پایانی این نشست اتهام های مستقیمی علیه ایران وارد کردند و با تمام شرم ساری انگشت اتهام را به سمت گروه کوچکی نشانه گرفتند که در جنگی نا متقارن با پهپادها و بیش از چهار سال استقامت و پایداری خود صدمات زیادی به آنان ( ائتلاف عربی ) وارد کردند . در این جنگ نابرابر ائتلاف عربی ( متجاوزان سعودی ) بیش از جنگ جهانی دوم بر سر مردم یمن بمب ریخته است.
بیانیه های پایانی نشست های مکه تنها شایعات بی اساس و حاوی شعارهای توخالی بود که ابزارهای اجرایی ندارد . اما پرسش اصلی است این که چرا این نشست ها برگزار شدند ؟
پاسخ آن شبه روشن است چون آل سعود و آل زاید فهمیدند که آمریکا به خاطر آنها جنگ نخواهد کرد ، آمریکا فقط به خاطر منافع خود می جنگد و جنگ آن بر مبنای جنگ اقتصادی است که تاثیر شدیدتری بر کشور ها دارد و تاثیر آن شدید تر از شلیک گلوله است .
آل سعود و آل زاید درجریان نشست سازمان همکاری اسلامی در مکه به نوعی خواستند به صورت محتاطانه آمریکا را تهدید کنند که می تواند بخش وسیعی از جهان را بر ضد تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در الحاق قدس و بلندیهای جولان سوریه به اسرائیل بسیج کند .
نه تنها جناح متخاصم صهیونیستی- عربی بلکه جناح صهیونیست شامل اسرائیل و آمریکا نیز در برابر ایران شکست خوردند . دونالد ترامپ به عنوان یک تاجر وارد جنگی نمی شود که در آن هزینه حتی یک گلوله را بپردازد یا اینکه نظامیان آمریکایی در معرض نابودی گسترده قرار بگیرند . ترامپ آنچه را که آقای رحیم صفوی مشاور آیت الله خامنه ای رهبر ایران که گفته بود شلیک حتی یک گلوله در منطقه خلیج فارس بهای هر بشکه نفت خام را به 100 دلار خواهد رساند ، به خوبی می داند و ترامپ تاجر هرگز چنین چیزی را نمی خواهد ، ترامپ به دنبال جنگ با ایران و نه هیچ جنگ دیگری در منطقه نیست و همچنان برای ایران رجزخوانی می کند تا تهران خواستار گفتگو با واشنگتن شود و حتی تلفن شخصی خود را برای ایرانی ها آماده گذاشت اما کسی به آن پاسخ نداد .
ترامپ در ادامه از مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا خواست تا ایران را به شیوه آمریکایی به گفتگو فرا خواند .
مقامات کشور اسلامی ایران به توان ذاتی که ظرف 40 سال ساختند، متکی هستند و بر اساس این قدرت ذاتی وزارت امور خارجه ایران به وضوح مخالفت قاطع خود را با درخواست پمپئو که در جریان سفر به سوئیس خواستار گفتگو با ایران شد، رد و تاکید کرد گفتگو باید در سطحی برابر و یکسان باشد نه تخت فشار و تهدید .
از سوی دیگر حسن روحانی رئیس جمهور ایران هم اعلام کرد بدون انجام مذاکره ( با آمریکا ) ایران گزینه سومی جز ایستادگی و مقاومت ندارد .
قدرت جمهوری اسلامی ایران در سه نقطه کاملا روشن و متمایز است و آمریکایی ها و صهیونیست ها نیز آن را تجربه کرده اند . نقطه اول در اعتقاد و باور ایرانی ها است .
مقامات ، مخالفان و مردم ایران در برابر تهدید خارجی یک اعتقاد متحد و هسمو دارند که نمی توان در آن نفوذ کرد . نقطه دوم اتکای ایران به توان ذاتی خود است و در بعد فردی ایرانی ها توهین و خواری را نمی پذیرند و در بخش ساخت سلاح ملی هم رعب و وحشت را در دشمن ایجاد می کند و اسرائیل ، آمریکا ، عربستان و امارات از آن می ترسند .
اما نقطه سوم ایران، قدرت مردم آن است که مقابله با اثرات تحریم های اقتصادی را ممکن می سازد ، ملت ایران در چهل سال گذشته نشان داده اند که می توانند از همه تحریم هایی که تاکنون علیه آنان اعمال شده است ، عبور کنند . تمام این موارد سه گانه ثبات کشور ایران و اتحاد و یکپارچگی آن را تضمین کرده است .
اما تردیدی نیست که تلاشها برای همسو و نزدیک کردن دیدگاههای ایرانی ها و آمریکا به صورت مضاعف ادامه دارد و آخرین آن سفر روزهای آینده نخست وزیر ژاپن به تهران خواهد بود. مسئله تلاشهای برای نزدیک کردن دیدگاهها عامل اساسی درباره رسیدن به برون رفتی برای دونالد ترامپ مطرح می شود که خواهان گفتگو با ایران تحت تحریم های اجحاف آمیز است اما ایران نمی پذیرد .
اما راه حل چیست ؟ شاید ایران در ازای تعهدات محرمانه آمریکا برای لغو تحریمها ، حاضر شود آبروی ترامپ را حفظ کند .
گفتگو تنها راه حل برای بحران فعلی میان ایران و آمریکا است و ایران برون رفتی برای خود و برای ترامپ خواهد یافت . تابستان آینده آرامش بیشتری در منطقه خلیج فارس حاکم خواهد بود . اما این سئوال باقی می ماند با توجه به توافق آینده میان کشورهای غربی ، آمریکا و ایران ، دو کشور عربستان و امارات چه راهی را درپیش خواهند گفت ؟ شاید این واقع گرایانه تر باشد که فاجعه کشتار یمنی ها پایان می یابد.