به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دکتر مهدی قلیان اول در جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد افزود: پرفشاری خون به عنوان قاتل خاموش در جامعه مطرح است و عامل اصلی بیماری های قلب و عروق به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر محسوب می شود.
وی با بیان اینکه این بیماری قابل پیشگیری است، اظهار داشت: شیوع آن در کشور طی ۲۰سال گذشته دو برابر شده که شیوههای زندگی شهرنشینی و استرس از علل مهم آن هستند.
وی گفت: برای توقف روند پیشرفت این بیماری باید مردم و سازمانها همت نموده و شیوه زندگی خود را اصلاح کنند.
دکتر قلیان اول با بیان اینکه پرفشاری خون هیچ علامتی ندارد، افزود: این بیماری هزینههای بسیار به جامعه تحمیل میکند.
وی با بیان اینکه پرفشاری خون از اصلی ترین علل بیماری های کلیوی است اظهار داشت:بیش از ۲۵۰۰بیمار دیالیزی در استان خراسان رضوی وجود دارند و دانشگاه علوم پزشکی مشهد سالانه بیش از ۲هزار میلیارد ریال هزینه دیالیز پرداخت میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طرح ملی کنترل فشار خون امسال با حمایت رئیس جمهوری آغاز شد و از ۱۷خرداد تا ۱۷تیر ماه تمام افراد بالای ۳۰سال در شهرها و روستاهای کشور در زمینه فشار خون غربالگری میشوند.
دکتر قلیان اول افزود: هم اکنون دو و نیم میلیون نفر بالای ۳۰سال زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند که پیش بینی میشود ۶۰۰هزار نفر از آنان دارای بیماری پرفشاری خون باشند.
وی با تاکید بر فضاسازی شهری برای افزایش آگاهی مردم از این بیماری اظهار داشت: بخشنامه منع تبلیغات مواد آسیب زا و موادی که دارای نمک یا شکر زیاد هستند نیز باید جدی گرفته شود.
وی گفت: برخی به اسم طب سنتی حرف هایی به مردم تحویل می دهند که صحت علمی ندارد لذا جلو فعالیت های بدون مجوز در این زمینه باید گرفته شود.
در اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون با شعار «فشار خون؛ بدانیم و اقدام کنیم» افراد بالای ۳۰سال، بیماران کلیوی و مادران باردار به صورت رایگان در مراکز و پایگاه های سلامت شهری و روستایی تحت غربالگری فشار خون قرار می گیرند.