پخش زنده
امروز: -
مدتی بود مردم منطقه رودبار قصران از ویژه خواریها در این منطقه گلایه داشتند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ به دعوت مردم، راهی منطقه شدم، آلودگیهای زیست محیطی رودخانه جاجرود و تجاوز به بستر و حریم این رودخانه که با ساخت و سازهای غیر مجاز اتفاق افتاده است کم کم شکل و شمایل منطقه را تغییر میدهد.ابتدا سری زدم به روستای آهار که یکی از مرتفعترین روستاهای رودبادر قصران و این بخش به شمار میآید.
اهالی روستا ما را به نقطهای از کنار رودخانه بردند که ورود غیر قانونی یک لوله فاضلاب به داخل رودخانه بود. یکی از اهالی گفت؛ این فاضلاب مستقیم و بدون نظارت اداره آب منطقهای وارد آب رودخانه میشود به طوریکه وقتی دریچه را باز میکنند به دلیل بوی بسیار بد دیگر اینجا امکان توقف وجود ندارد.
یکی دیگر از اهالی میگفت: نسل ماهی قزل آلای وحشی در این رودخانه به دلیل ورود فاضلاب از بین رفته و شما دیگر نمیتوانید از این رودخانه ماهی صید کنید.
فرد دیگری گفت: متاسفانه نظارتی بر آلودگی رودخانه از سوی دستگاهای متولی وجود ندارد.
کمی پایینتر با یک معدن سنگ مواجه شدیم که ماشین آلات معدن در حال تخلیه مواد باطله و نخاله به جای مانده از آن به داخل رودخانه بودند.
مردم میگفتند: این معدن مجوز بهره برداری ندارد و به تمام دستگاهای مربوط هم نامه و شکایت برده ایم، ولی تاثیری نداشته است.
پیرمردی هم که از اهالی روستای آهاربود، میگفت: این معدن راه را بر دامهای روستا بسته و حالا گوسفندان باید از صخرهها عبور کنند که بسیار خطرناک است.
از راننده کامیونی که از بستر رودخانه عبور میکرد درباره فعالیتشان پرسیدم که حاضر به مصاحبه نشد.
اهالی همچنین از سیل ویرانگری گفتند که همین معدن علت آن بوده است. آنها میگفتند؛ تخلیه باطلههای معدن باعث شده تا سطح رودخانه بالا بیاید و همین امر باعث شده تا سطح آب هم بالا بیاید و وارد باغها و خانههای مردم و خسارتهای جبران ناپذیر شود.
در ادامه به پایین دست رفتیم تا محدوده سد لتیان، تا چشم میدید ویلا و رستوران در حریم و بستر رودخانه بود. در همین مسیر اهالی، ویلای بسیار بزرگی را نشان دادند که برای یک فرد خاص بود و درست در حریم رودخانه ساخته شده بود.
اهالی میگفتند این ویلا با این حجم تخلف متعلق به رئیس یکی از فدراسیونهای ورزشی است.
یکی از اهالی گفت: شهرداری چند روزی کار ساخت این ویلا را تعطیل کرد، اما دوباره شروع کرده است.
فردی دیگر هم میگفت؛ حریم رودخانه جاجرود بیش از ۱۵۰ متر است، اما برخی افراد با رانت و نفوذ در دستگاههای مختلف به راحتی به ساخت و ساز در بستر رودخانه مشغولند.
جالب است که این تخلفات آشکار در نزدیکترین مناطق به پایتخت در حال وقوع است و دستگاههای ناظر آنگونه که باید اقدامی صورت نمیدهند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور دو ماه پیش و در بحران سیل در استانهای مختلف از عدم مدیریت و پول پرستی عدهای خبر داد که جامعه را فدای جیب خود کرده اند و به زمینهای کشاورزی و منابع طبیعی دست اندازی میکنند و باعث ایجاد این بحران میشوند.
مردم منطقه همچنین گفتند که سیل اخیر در شهرهای مختلف به وضوح نشان داد که ساخت و سازهای غیر مجاز چگونه باعث ایجاد بحران شد، اما حالا که دو ماه از سیل گذشته کم کم همه چیز به فراموشی سپرده میشود و برخورد با متخلفان در حد مصاحبهها و شعارها باقی میماند.