پخش زنده
امروز: -
جلوگیری از تعدد نهادهای حاکمیتی در حوزه صوت و تصویر فراگیر و تلاش برای ایجاد نهادهای خود تنظیم گر از اقدامات چند ماه اخیر بوده است
سید صادق امامیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره اقدامات چند ماه اخیر سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر افزود: تلاش کردیم تا به صورت عملی بتوانیم خدماتی برای فعالان حوزه صوت و تصویر فراگیر فراهم کنیم. وی گفت: واقعیتی در دنیای امروز وجود دارد که نقش سرویسهای ویدئویی به مراتب درحال تقویت شدن در عرصه کلان اینترنت و فضای مجازی است به نحوی که پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۱، ۸۰ درصد ترافیک اینترنت بوسیله سرویسهای ویدئویی مصرف شود که اهمیت این سرویسها را در عرصه فرهنگ و اقتصاد و.. تسلط رسانهای نشان میدهد.
امامیان ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران هم از این قافله عقب نمانده است و تشکیل این سازمان به نحوی هویت دادن به این بخش است. زمانی سازمانهایی داشتیم متولی کل بخش فضای مجازی بودند که سرویسهای اقتصادی و غیر رسانهای را نیز شامل میشد، اما تمرکز روی این سرویسها و اختصاصات آنها وظیفه ماست و این تمرکز شایسته این عرصه مهم است.
وی افزود: باید همه حوزههای محتوا اقتصاد و نیاز تکنیکی و زیرساختی آنها در کنار هم دیده شود و سازمان تنظیم مقررات با این هدف تشکیل شده است.
امامیان گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک این رسانهها به این صنعت مهم و راهبردی کشور، شکل جدی بدهیم و در عرصه رقابت سهمگین جهانی نقشی را ایفا کنیم. این صنعت به لحاظ فرهنگی، اقتصادی، نوآوری و فناوری مهم است و کشور ما از ظرفیتهای خوبی برخوردار است.
وی درباره شرکتهای فعال در حوزه صوت و تصویر فراگیر افزود: تاکنون ۵۱ مجوز صادر کرده ایم، اما ۲۰۰ مجموعه، متقاضی دریافت مجوز برای شروع فعالیت جدی خود هستند و این ظرفیت بسیار رو به تزاید است.
امامیان ادامه داد: عدد مهم نیست، سهم بیننده و نفوذ در بیننده مهم است، سرویسهای معروفی مانند یوتیوب بالای ۹۰ درصد نفوذ دارند و باید تلاش کنیم در کشورمان چنین نفوذ و دامنه مخاطبی را پوشش دهیم تا جایگزین خوبی برای آن شوند تا اجازه ورود به سرویسهای خارجی و اجازه حکمرانی رسانهای به آنها داده نشود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر درباره اقداماتی که به منظور تسهیل امور فعالان فضای مجازی انجام شده گفت: برای تسهیل گری، راه طولانی در پیش داریم، اما سعی کرده ایم با سازمانهای ملی و حاکمیتی تعامل کنیم و از تعدد نهادهای حاکمیتی جلوگیری کنیم و این باعث شده است تا رسانهها بتوانند راحتتر کار کنند.
وی افزود: همچنین سعی کرده ایم نهادهای خود تنظیم گر از خود رسانهها ایجاد کنیم که در حکمرانی این حوزه مداخله کنند، همچنین تلاش کردیم از ظرفیت رسانههای مختلف از جمله رسانه ملی استفاده و این صنعت را تبلیغ کنیم.
امامیان گفت: راه اندازی جشنواره رسانههای صوتی تصویری یا ویدئو برخط هم اقدام دیگری برای نمایش دستاوردهای این حوزه بوده است.