پخش زنده
امروز: -
سیاست های عربستان سعودی باعث شد تا همه گروههای فلسطینی در مسیر نابودی معامله قرن حرکت کنند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ سیاست های عربستان سعودی و نزدیکی و همسویی کشورهای حاشیه خلیج فارس به رژیم صهیونیستی و اتکا آنان به قدرت آمریکا از علل اصلی اتحاد و یکپارچگی موضع فلسطینی ها محسوب می شود و اقدامات این کشورها باعث شد تا همه گروههای فلسطینی در مسیر توسعه و تحکیم روابط شان با ایران و حزب الله و همکاری با آنان برای نابودی معامله قرن حرکت کنند.
روزنامه رای الیوم در یادداشتی به قلم کمال خلف با عنوان حماس و جهاد اسلامی به گفتمان برادرانه رسیدند... و آیا ایران باید از عربستان تشکر کند ؟ نوشت : مراسم بزرگی که گروههای فلسطینی در آستانه روز جهانی قدس در غزه برگزار کردند ، نقطه شروع مرحله جدیدی از گفتمان فلسطین به ویژه جریان اسلامی شامل دو جنبش جهاد اسلامی و حماس است که وقاحت طرح معامله قرن و چشم پوشی از مسئله ملتی که طی هفتاد سال است برای آزادی سرزمین و مقدسات عربی و مسلمانان فداکاری می کند، آن (برگزاری مراسم ) را ایجاب کرد .
با وجود تمام سیاست های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در مسیر عادی سادی سازی روابط با اسرائیل و پیروی از آمریکا و با وجود تلاش این کشورها برای تغییر جهت گیری اعراب و مسلمانان از دشمنی با اسرائیل به سمت دشمنی با ایران و با وجود روند رسانه ای، فرهنگی و سیاسی هدفمند این کشورها برای مخدوش کردن مسئله فلسطین و وارد کردن اتهام ها علیه مردم فلسطین شامل اجیر کردن مزدورانی برای متقاعد کردن افکار عمومی مبنی بر اینکه فلسطینی ها سرزمین خود را فروختند و مسجد الاقصی از مقدسات اسلامی نیست و یهودیان صاحبان این سرزمین هستند ، اما رهبران جریان های اسلامی فلسطین در طول این سالها به دلایل زیاد تلاش کردند در برابر رویکرد این کشورها به ویژه عربستان سعودی پاسخ مستقیم ندهند.
اما سخنان و موضع گیریها درمراسم پنجشنبه شب در غزه شرایط را کاملا تغییر داد و روشن است که رهبران گروههای فلسطینی دریافتند که کارد به استخوان رسیده است، و تهدید و خطر بعدی از جانب کشورهای حوزه خلیج فارس است باید زبان دیپلماسی را متوقف کرد و رویکرد تعارف و مدارا را کنار گذاشت . انعطاف پذیری در هر شرایط مفید نیست و حتی دو جنبش حماس و جهاد اسلامی را جنبش های تروریستی دانستند .
یحیی السنوار رئیس جنبش حماس در نوار غزه در این مراسم سخنرانی محکمی ایراد کرد و درآن خطاب به برادران ( سران )در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گفت : حفظ قدرت وتاج و تخت شما به حفاظت از قدس بستگی دارد .
السنوار در این مراسم ائتلاف میان جنبش حماس با ایران را تایید و در آن از تهران به خاطر حمایت از مقاومت فلسطین در نوار غزه تشکر کرد و این مسئله را چند بار تکرار کرد تا پیام روشنی به عربستان سعودی و کشورهای حوزه خلیج فارس بدهد .
جنبش حماس در سالهای گذشته تلاش کرد تا توازنی در روابط خود با ایران و کشورهای عربی به ویژه عربستان ایجاد کند اما یحیی السنوار در سخنرانی پنجشنبه شب خود در غزه بر حمایت و جانبداری جنبش از ایران تاکید و مسئولیت نابودی مسئله فلسطین را متوجه عربستان ، امارات و بحرین کرد .
السنوار در سخنرانی خود فهرست دوستان و دشمنان را مشخص و حتی از مردم بحرین ستایش کرد و از آنان خواست روزهای 25 و 26 ژوئن را عزای عمومی اعلام کنند . قرار است کنفرانس اقتصادی در چارچوب اجرای طرح معامله قرن روزهای 25 و 26 ژوئن در منامه بحرین برگزار شود .
یحیی السنوار در ادامه سخنان خود به پویش رسانه ای کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم فلسطین اشاره و تاکید کرد این نبرد رسانه ای عربی بی اثر است.
زیاد نخاله دبیر کل جنبش جهاد اسلامی نیز در مراسم غزه با انتقاد شدید از برگزاری اجلاس سه گانه در مکه ، تاکید کرد نشست های مکه به خاطر ویرانی خط لوله های نفت عربستان برگزار می شود و به کشتارهای ملت مظلوم و شجاع یمن اهمیتی نمی دهد .
موضع زیاد نخاله اولین موضع جنبش جهاد اسلامی و حتی موضع فلسطین در برابر جنگ یمن است و بدون شک این موضع متوجه عربستان و ائتلاف نابودی فلسطین و دوستی با اسرائیل است.
رهبران حماس و جهاد اسلامی در مراسم غزه به وضوح مواضع خود را در حمایت از ایران علیه عربستان و ائتلاف آمریکایی، اسرائیلی و حوزه خلیج فارس اعلام کردند.
معتقدیم این مواضع نقطه آغاز حملات معکوس گروههای عربی و اسلامی علیه ائتلاف معامله قرن خواهد بود و این آغاز یک نبرد سنگین است .
بدون تردید موضع دو جنبش حماس و جهاد اسلامی برکل جنبش های اسلامی درجهان و نیز بر برخی نخبه های اسلامی تاثیر زیادی خواهد داشت . نخبه هایی که در سخنان خود همچنان ایران را عامل (فتنه های ) مذهبی ، حزب الله را عامل جنگ در سوریه متهم و مقامات سوریه را محکوم و مخالفان آن را تمجید می کنند . در حالی که خود مخالفان مسلح سوری به این مسئله اذعان دارند که کشورهای حوزه خلیج فارس آنان را ایجاد و اسرائیل نیز امروز علنا از آنان حمایت نظامی می کند .
برای ما روشن نیست مصر که ریاست تصمیمات عربی را داوطلبانه به رژیم های حوزه خلیج فارس واگذارکرده و از نقش خود کنار کشیده است ، در آینده به خواسته این رژیم ها عمل و گروههای فلسطینی در غزه را به خاطر مواضع جدیدشان با اعمال تحریم ها و محدودیت ها علیه ساکنان این منطقه مجازات خواهد کرد .
امیدواریم مصر این کار را نکند و ما هنوز به عربی بودن مصر امید زیادی داریم .
سیاست های عربستان و نزدیکی و همسویی کشورهای حاشیه خلیج فارس به اسرائیل و اتکا به قدرت آمریکا از علل اصلی اتحاد و یکپارچگی موضع فلسطینی ها برای اولین بار در تاریخ معاصر انقلاب فلسطین است و همه گروههای فلسطینی را به طرف توسعه و تحکیم روابط شان با ایران و حزب الله و همکاری با آنان برای نابودی معامله قرن سوق داد . همچنان که ملت فلسطین و گروههای آزاده در کشورهای عربی را به سمت بیداری ، آماده باش و آماد گی برای اقدام و هماهنگی کشاند .
چه بسا ایران باید از عربستان سعودی تشکر کند چون خدمت بزرگی به آن کرده است و با این خدمت ریاض ، ایران امروز دژی برای آزادگان مخالف ظلم و زورگویی آمریکا و گستاخی دونالد ترامپ و دامادش ( جارد کوشنر) در تضییع حقوق ملت فلسطین و مقدسات آنان است . پس از اینکه کشورهای عربی حوزه خلیج ( فارس) با دشمن خود و دشمن امت عربی علیه برادران ، عظمت و امنیت شان ائتلاف کردند ، ایران تنها کشوری است که توان مقابله با اسرائیل در منطقه را دارد .
امروز ما در مرحله غربالگری و جناح بندی جدید در منطقه هستیم که کشورها به دو بخش تقسیم می شوند ، بخشی که از طرح معامله قرن حمایت و برای آن دلالی و تبلیغ می کنند و بخش دوم ائتلاف مقاومت است که بدون تردید مانع از اجرای طرح معامله قرن خواهد شد و نابودی طرح معامله قرن پیامدهای بسیار بسیار بزرگی خواهد داشت و کل ساختار منطقه خاورمیانه را تغییر می دهد.