به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمانشاه حجت الاسلام والمسلمین رحیم جعفری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه
گفت: لحاظ کردن ظرفیتها و شرایط مناطق مختلف استان با توجه به پیشینه، قومیت و مذهب هر منطقه از اولویتهایی است که درنظر گرفته نشده است.
حجت الاسلام والمسلمین رحیم جعفری با اشاره به پتانسیلها و ویژگیهای مناطق مختلف این استان باتوجه به کثرت و تنوع اقدامات فرهنگی، افزود: همسو با این ویژگی ها؛ «خانه تنبور» در منطقه گهواره، «خانه هوره» در منطقه اسلام آبادغرب، «خانه دف» در منطقه اورامانات، «خانه مور» در منطقه هرسین و «خانه سیاچمانه» در منطقه نوسود و نودشه افتتاح شده است.
وی تصریح کرد: استان کرمانشاه خاستگاه مفاخر، مشاهیر، نخبگان و بزرگان تاریخی و فرهنگی بسیاری است که تلاش داریم این چهرههای شاخص را با برگزاری کنگرهها و بزرگداشتها به کشور و مخصوصاً نسل جوان معرفی کنیم.
وی افزود: طی سال جاری نیز بزرگداشت مشاهیر و مفاخر تاریخی استان همانند «میرزا احمد الهامی»، «یارمحمدخان کرمانشاهی»، «میرزا رضا کلهر»، «سردار کابلی» در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه سخنانش به تهیه دانشنامه استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: از سال گذشته کار مطالعاتی این دانشنامه با همکاری دانشگاه رازی آغاز شده است.
وی هدف از تهیه این دانشنامه را جمع آوری و ثبت تمامی اطلاعات موجود در حوزههای مختلف از گذشته استان کرمانشاه تا به امروز بیان کرد و ادامه داد: طرح پیشنهادی اولیه این دانشنامه شامل ۱۴ محور کلی با ۸۵۰ سرفصل اساسی و در چند جلد پیش بینی شده است که در کارگروه فرهنگی و اجتماعی کرمانشاه تصویب شده است و در مسیر تایید نهایی شورای برنامه ریزی و توسعه استان و تامین منابع مالی قرار دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه افزود: مجتمع فرهنگی و هنری شهر سرپل ذهاب، گواور و شهرک دانش در کرمانشاه طی سال جاری افتتاح خواهند شد، اما ۴ مجتمع دیگر نیازمند تزریق اعتبارات هستند.
وی تصریح کرد: درصورت افتتاح این پروژهها طی دو سال آینده، فضای فرهنگی و هنری استان کرمانشاه از ۳۷ هزار مترمربع به بیش از ۷۰ هزار مترمربع خواهد رسید که از میانگین کشوری بیشتر است.