البته به صورت غیر رسمی؛
ناراحتی سعودی ها از توهین های مکرر ترامپ
عربستان خشم خود را از اهانت های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به حکام آل سعود ابراز کرده است اما جرات بیان آن را ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه لبنانی الاخبار؛ عربستان خشم خود را از اهانت های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به صورت غیررسمی ابراز کرده است هرچند این اهانت ها همچنان ادامه دارد.
یک منبع آگاه فاش کرد: افزایش توهین های رئیس جمهور آمریکا به سلمان بن عبد العزیز پادشاه سعودی باعث شده است رژیم سعودی در تنگنا قرار بگیرد. این در حالی است که ریاض جرأت ندارد مقابل اظهارات دونالد ترامپ قد علم کند, اظهاراتی که وی به چگونگی باج خواهی از عربستان سعودی افتخار و از دوشیدن این کشور ابراز خوشحالی می کند و می گوید دولت سعودی چیزی جز پول ندارد. دونالد ترامپ داستان مشهور چگونگی تماس با سلمان بن عبدالعزیز را بر زبان آورده است. این در حالی است که پادشاه سعودی تاکنون هیچگونه واکنش رسمی جز سکوت در برابر این توهین های دونالد ترامپ نداشته است. البته ملک سلمان تلاش می کند با استفاده از روش های دیپلماتیک در واشنگتن, پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا را میانجی قرار دهد تا رئیس جمهور آمریکا را قانع کنند دست از توهین های پیاپی به پادشاهی سعودی بردارد.
یک منبع آگاه به نقل از یک دیپلمات برجسته سعودی در واشنگتن به روزنامه الاخبار اعلام کرد: ریاض خشم خود را از آمریکا از روشهای دوستانه و غیر رسمی اعلام کرده است اما متاسفانه ، این اهانت ها همچنان تکرار می شود.
این دیپلمات همچنین توضیح داده است که همواره مسئولان وزارت خارجه آمریکا ابراز تاسف می کنند و پاسخ های دیپلماتیک می دهند و می گویند شتری که ترامپ از آن سخن می گوید (منظور از شتر پادشاه سعودی است), برای مصرف داخلی است و شما این اظهارات را جدی نگیرید. اما در مقابل مسئولان در وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» معمولا صریح تر و شفاف تر سخن می گویند زیرا مسئولان پنتاگون به عکس مسئولان وزارت خارجه آمریکا, در رفتار با ریاض از انعطاف بیشتری برخوردارند.
برخی دیپلمات های عربی مقیم در آمریکا چندی پیش نشستی پشت درهای بسته برگزار کردند. یک مسئول سعودی در این نشست گفت: ریاض پیشتر به اظهارات پنتاگون پاسخ داده و اعلام کرده است که عربستان سعودی با دستور پادشاه این کشور بزرگترین خریدار سلاح در جهان به شمار می رود. ما با آمریکا بزرگترین توافقنامه های تسلیحاتی را به امضا رسانده ایم. واشنگتن توافقنامه های بی سابقه ای در زمینه فروش سلاح به عربستان سعودی با این کشور امضا کرده است. آیا این حجم از توفقنامه های تسلیحاتی, میزان هزینه های حضور نظامیان آمریکایی را در عربستان پوشش نمی دهد؟
این گونه شکایت های عربستان سعودی پشت درهای بسته در پنتاگون مطرح می شود. این در حالی است که مسئولان وزارت دفاع آمریکا با انعطاف خاصی به این شکایت ها پاسخ می دهند و می گویند مسئله مطالبه هزینه های حضور نظامیان آمریکایی در کشور هم پیمان یعنی عربستان سعودی و پرداخت این هزینه ها؛ تنها مشکل این کشور نیست زیرا ترامپ به پنتاگون دستور داده است که دستور کار مناسبی برای مطالبه هزینه های حضور نظامیان آمریکایی در بیش از ده کشور ثروتمند و فقیر و قوی و ضعیف فراهم آورد.
این دیپلمات سعودی به نقل از مسئولانی در پنتاگون گفت: آنها از رئیس جمهور آمریکا ناخشنودند و می گویند ترامپ دیدگاهی راهبردی در زمینه منافع آمریکا ندارد و در حال حاضر تنها با دید مالی به مسائل می نگرد. او علاوه بر عربستان سعودی از کشورهایی همچون عراق، امارات، قطر، اردن، مصر، کره جنوبی، ژاپن و آلمان نیز درخواست هزینه مالی کرده است تا با پرداخت این هزینه ها, به فهرست بدهی های آمریکا افزوده شود.
حتی او خواستار محدود کردن تعداد نظامیان آمریکایی در هر کشور و هزینه های ماهانه آنها شده است. ترامپ به پنتاگون دستور داده است حقوق ماهیانه نظامیان آمریکایی را با گرفتن پول از کشورهای میزبان بپردازد. این طرح با واکنش شدید نیروهای آمریکایی همراه بوده است. نظامیان آمریکایی گفتند گرفتن حقوق از کشور میزبان یعنی تبدیل کردن نظامیان آمریکایی به مزدورانی رسمی برای آن کشور.
این دیپلمات سعودی از واکنش های پنتاگون اینطور نتیجه می گیرد که اختلافات زیادی بین پنتاگون و دونالد ترامپ وجود دارد و این اختلافات در آینده نزدیک می تواند به استعفای دیگری در وزارت دفاع آمریکا و مقامات بلند پایه نظامی این کشور منجر شود.