به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، در حالی که برخی رسانه های اسرائیلی از کنار گذاشته شدن نقش اردن در به اصطلاح معامله قرن سخن می گویند، برخی منابع اردنی اعلام کردند امان به سبب بحران اقتصادی و سیاست های خصمانه در قبال سعودی، ناچار به حرکت به سمت محور ترکیه، ایران و قطر شده است.
برخی رسانه های اسرائیلی از میدان به در کردن اردن سخن گفتند و روزنامه انگلیسی تایمز در همین رابطه نوشته است امان پس از آن که به خطرات معامله قرن پی برد، به دنبال جایگزینی برای حمایت از خود است.
گزارشگر این شبکه گزارش داد: دولت اردن از اظهارات یکی از نمایندگان پارلمان اردن و تبلیغ صریح و آشکار وی برای معامله قرن، شانه خالی کرد و افزود هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص معامله قرن در اختیار ندارد.
اظهارات مقامات دولت اردن با اطلاعات منتشر شده در گزارش روزنامه جروزالم پست هماهنگی دارد. در این گزارش آمده است جزئیاتی در خصوص معامله قرن در اختیار عبدالله دوم پادشاه اردن گذاشته نشده است، زیرا وی با خطر کنار گذاشتن مواجه است.
جروزالم پست در گزارشی با عنوان «اردن و معامله قرن» نوشت اردن دیگر اهمیت ندارد و در هیچ یک از مذاکرات و گفتگوهای راهبردی، نامی از آن برده نمی شود.
این گزارش همچنین تاکید کرد آمریکا و اسرائیل باید از ثبات اردن مطمئن شوند، زیرا ثبات آن به معنای ثبات منطقه است، زیرا به احتمال زیاد، جایگزین عبدالله دوم دشمن غرب خواهد بود و این موضوعی است که اسرائیل و آمریکا خواهان آن نیستند.
گزارشگر این شبکه افزود: پس از آن که اردن به خطرات معامله قرن برای نقش خود پی برد، به دنبال حامی دیگری برای خود است. این موضوعی است که روزنامه تایمز بر آن تاکید کرد. این روزنامه به نقل از منبع یمنی، از دیدگاه منفی امان در قبال معامله قرن سخن گفت. به گفته این منبع، اردن به رغم مشارکت در نشست احتمالی منامه، به این باور رسیده است که معامله قرن ثبات را برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد.
روزنامه تایمز در یادداشتی با عنوان «اردن در نزاعی که مسبب آن اسرائیل است، به متحدان غربی خود پشت کرد»، به نقل از برخی مسئولان اردنی گفت امان که همه گزینه های آن روی میز است، ناچار شد به علت بحران اقتصادی و سیاست های خصمانه در قبال سعودی، به سمت محور ترکیه، ایران و قطر حرکت و متحدان قدیمی خود را رها کند.