پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان ثبت احوال کشور : از جمعیت واجد شرایط ۶۲ میلیونی ، حدود 11 میلیون نفر برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت نام نکرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس سازمان ثبت احوال کشور در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل ثبت احوال استان البرز با اشاره به اینکه در سازمان ثبت احوال تحولات شگرفی در سال های اخیر داشته ایم گفت : یکی از مسائل زیربنایی توسعه یک کشور وجود سازمان ثبت احوال قوی است و طرح عظیم کارت هوشمند ملی در کشور که به عنوان یکی از امور زیربنایی مهم اجرایی شده است و اکنون در گام های پایانی این طرح هستیم.
درخشان نیا افزود: در حال حاضر از جمعیت واجد شرایط ۶۲ میلیونی حدود 11 میلیون نفر مانده است که برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبت نام کنند و بیش از ۵۱ میلیون نفر ثبت نام خود را انجام داده اند.
وی با توجه به اینکه اعتبار کارت های قبلی که غیرهوشمند بود امسال به پایان رسیده است و سازمان تصمیم دارد که طرح کارت های ملی هوشمند را در سال ۹۸ به اتمام برساند، گفت: مردم اگر بخواهند از دستگاه های اجرایی و دولتی خدمت دریافت کنند باید تکمیل ثبت نام کارت ملی هوشمند خود را انجام دهند تا بر اساس کد رهگیری آنها بتوانند دریافت این خدمات را داشته باشند.
درخشاننیا با تاکید بر اینکه خوشبختانه طرح تولید کارت ملی هوشمند در کشور بومی سازی شده است، گفت: قرار است تولید کارت های ملی هوشمند با تکیه بر توان تولیدات داخلی به تولید انبوه برسد و تاخیری که در تحویل کارت ها هوشمند ملی به مردم داشته ایم را با همکاری دیگر دستگاه اجرایی مانند وزارت اقتصاد و دارایی و یا چاپخانه های دولتی جبران می کنیم.
رییس سازمان ثبت احوال کشور افزود: یک طرح مهم دیگر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور و عظیم ترین پایگاه داده ای ایران است، اطلاعات مدیریتی بیش از ۱۱۱ میلیون نفر در این پایگاه از سال هزار و ۲۹۷ تا کنون زنده و فوت شده در آن نگهداری می شود و تمامی دستگاه ها بر مبنای آن خدمت می کنند.
وی گفت : در بیش از ۲۰۰ هزار نقطه کشور بیش از ۲۰۰ دستگاه دولتی و اجرایی کشور و وزارتخانه همگی به صورت برخط بر پایگاه اطلاعات جمعیت کشور متصل هستند و اسامی بیش از ۶ هزار استعلام را این پایگاه بصورت برخط و آنلاین پاسخ می دهد که نشان از اهمیت این پایگاه دارد.
درخشان نیا اشاره کرد: یکی از طرح های مهم دیگر سامانه تغییر نشانی است که به مناسبت یکصدمین سالگشت تاسیس سازمان ثبت احوال که سوم دیماه بود در سال گذشته رونمایی شد.
وی در خصوص کار این سامانه و دلیل اجرای آن گفت: در آن بر اساس قانون اختصاص شماره ملی و کدپستی برای تمام اتباع ملی سال ۱۳۷۶ و آیین نامه آن و همچنین مصوبه شورای عالی فناوری اطلاعات که رییس جمهور ریاست آن را بر عهده دارد تمام دستگاه های دولتی مکلف هستند طرف یکسال برای اجرای آن به مردم تکلیف کنند که هرگونه تغییر نشانی خود را به ثبت و احوال اطلاع دهند.
رییس سازمان ثبت احوال کشور تاکید کرد: این سامانه از نظر نرم افزاری طراحی شده است و مردم می توانند بصورت رایگان وارد آن شده و هرگونه تغییر نشانی خود را ثبت کنند و اگر نشانی که به سازمان اعلام کرده اند با ادرس هایی که برای دریافت هر سندی اعلام می کنند مغایرت داشته باشد سیستم آن را ممنوع الخدمات می کند و باید اسناد لازم مانند سند خانه و ... را ارایه دهند تا نشانی صحیح درج شود.
درخشان نیا با اشاره به در پیش داشتن اصلاح قانون ثبت احوال در کشور توضیح داد: کاری بسیار مهم است که بیست سال است دنبال آن بوده ایم که اکنون بر اساس اعمال نقطه نظرات قوی تیم های علمی و کارشناسی به نتیجه رسیده است
و بر اساس آن متناسب با تحولاتی که در سازمان ثبت احوال داشته ایم این تغییرات را اعمال می کنیم.
در این مراسم رفیع پور به عنوان مدیرکل ثبت احوال جدید استان معرفی و از خدمات میرزایی مدیرکل سابق قدردانی شد.