سردبیر روزنامه رای الیوم؛
طرح معامله قرن ناکام خواهد ماند
"اکنون زمانی است که مردم فلسطین به این توطئه "نه" می گویند, این بدان معناست که آنها به محور مقاومت تکیه کرده اند."
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر روزنامه رای الیوم در گفتگو با شبکه المیادین ضمن اشاره به اینکه طرح معامله قرن ناکام خواهد ماند و به هیچ وجه به نتیجه نخواهد رسید، گفت: هم زمان شدن تصمیم برای برگزاری کنفرانس اقتصادی بحرین در منامه با تشدید تنشها علیه ایران تصادفی نیست.
شبکه تلویزیونی المیادین با عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه اینترنتی رای الیوم و انیس نقاش هماهنگ کننده شبکه تحقیقات راهبردی "امان" در خصوص اظهارات محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان درباره معامله قرن و برگزاری کنفرانس بحرین گفتگو کرده است.
انیس نقاش در خصوص موضع گیری محمود عباس درباره معامله قرن که گفته است: «باشد که معامله قرن یا معامله ننگ و عار به درک واصل شود.» اظهار داشت: در تاریخ نزاع فلسطینیان با رژیم صهیونیستی، امروز همه طرفها در این خصوص متفق القول هستند.
گروههای فلسطینی همواره در برخی موضع گیریها با یکدیگر اتفاق نظر داشتند. امروز هم در این خصوص همه طرفها موضع واحدی دارند و از اهمیت این موضوع آگاهی دارند. وی افزود: لازم است یادآور شوم، نشست کشورهای عربی که چند ماه پیش از نخستین انتفاضه در عمان برگزار شد، عامل اصلی این انتفاضه است. آن زمان بود که فلسطینیان متوجه شدند، کشورهای عربی به طور چشمگیری از مسئله فلسطین صرف نظر کرده و آن را رها کرده اند، به طوری که در این نشست، گفتگو درباره مسئله فلسطین در دستور و برنامه کاری اصلی اعضای این نشست قرار نگرفت. اکنون هم فلسطینیان فهمیده اند، متاسفانه برخی کشورهای عربی در توطئه علیه فلسطین دست دارند و آمریکا هم به شدت تلاش میکند، به آرمان فلسطین پایان دهد. در نتیجه این اجماع و اتحاد طرفهای فلسطینی به منزله سرآغاز پیروزی در برابر کسانی است که سعی دارند، به این موضوع پایان دهند و سخنان محمود عباس که گفت: «این معامله به جهنم خواهد رفت» مبالغه نیست.
انیس نقاش : البته مهم این است که پس از این، چگونه گروههای فلسطینی این اتحاد را حفظ خواهند کرد تا بتوانند فرآیند آزاد سازی فلسطین را تکمیل کنند.
عبدالباری عطوان در خصوص اتحاد همه طرفهای فلسطینی و اینکه نشست بحرین تا چه اندازه میتواند به اجرایی شدن معامله قرن بینجامد، گفت: زمانی که فلسطینیان از هر گونه حمایت کشورهای عربی محروم شدند، در میدان تنها شدند. این عادی سازی روابط (با رژیم صهیونیستی) به عقد توافق اسلو انجامید,، اما اکنون اوضاع تفاوت دارد. نوعی هوشیاری و بیداری در میان فلسطینیان ایجاد شده است. آنها فهمیده اند که مومن از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشود. فلسطینیان ۲۵ سال از توافقات اسلو و مذاکرات بیهوده آن رنج بردند و نتیجه آن هم فاجعه بار بود. اکنون زمانی است که مردم فلسطین به این توطئه "نه" میگویند، این بدان معناست که آنها به محور مقاومت تکیه کرده اند.
عطوان افزود:
در برابر توافق اسلو مردم فلسطین تنها بودند؛ اما اکنون آنها تنها نیستند. اکنون اوضاع تغییر کرده است. اکنون مردم فلسطین تنها نیستند و نیروهای مقاومت در سرزمین عربی اشغالی در کنار آنها هستند و این محور مقاومت است که به مردم فلسطین راه مقاومت و پایداری را نشان داده است و از سوی آنها به کنفرانس بحرین و کسانی که در این توطئه مشارکت خواهند کرد, "نه" بسیار بزرگی میگوید.
توطئه گران شکست خوردند و هرگز موفق نخواهند شد، با پول و دلار کرامت انسانی مردم فلسطین را بخرند. آنها خیانت کردند و با مشارکت در این کنفرانس به مردم فلسطین و همه امتهای عربی مجددا خیانت خواهند کرد.
عبدالباری عطوان در خصوص دعوت از قطر برای مشارکت در این کنفرانس گفت: اکنون زمان تعارفات نیست. قطر هم به جنبش حماس کمکهایی کرده است و ما از آن تشکر میکنیم؛ اما اگر در این کنفرانس شرکت کند، این بدان معناست که راهبرد اصلی آن از بین بردن مسئله فلسطین و لغو همه قطعنامههای سازمان ملل حتی توافقات اسلو است. این موضوع برای رشوه دادن به کشورهایی است که فلسطینیان در آن کشورها ساکن هستند. یعنی کشورهایی مانند لبنان، مصر، اردن و حتی در کشورهای خلیج فارس. هدف از برگزاری کنفرانس، جبران خسارت کشورهایی است که فلسطینیان در آن کشورها ساکن هستند؛ از این رو جارد کوشنر به اردن، فلسطین اشغالی و مغرب خواهد رفت تا برای مشارکت در این کنفرانس این کشورها را زیر فشار قرار دهد.
انیس نقاش در خصوص دعوت از قطر برای شرکت در کنفرانس بحرین گفت: موضع امارات و عربستان برای همه واضح است؛ زیرا کاملا معلوم است که آنها از مردم فلسطین حمایت نمیکنند؛ اما موضع قطر شاید برای برخی نا معلوم باشد؛ زیرا قطر در سطح رسانه از مسئله فلسطین و بخشی از جنبشهای فلسطینی حمایت میکند و همواره تلاش میکند، نشان دهند به این گروهها کمک میکند. به نظر من این موضوع کمی پیچیده است. آنچه امروز در معامله قرن صورت میگیرد، یعنی ورود به مسئله فلسطین از درگاه اقتصادی ادامه راهی است که قطر قبل از این در پیش گرفته بود؛ زیرا این موضوع تنها موضع قطر نبود؛ بلکه موضع کشورهای عربی و بین المللی بود. حال این پرسش مطرح است که آیا کمکهای قطر به فلسطینیان به معنای به چالش کشیدن خواسته آمریکا و صهیونیستها و حمایت از مردم فلسطین است؟ یا با توافق آمریکا و صهیونیست هاست تا قطر را به قدرتی نرم تبدیل و نظر موافق فلسطینیها را جلب کند؟ به نظر من احتمال دوم درست است، یعنی قطر با پشتیبانی آمریکا و اسرائیل میخواهد به مسئله فلسطین نزدیک شود و نقش آن در این موضوع بسیار خرابکارانه و شیطنت آمیز است؛ از این رو عجیب نیست، زمانی که زنگ اجرایی شدن معامله بزرگ به صدا درآمد، قطر آن را تحریم و به آن اعتراض نکند.
انیس نقاش افزود: قطر هیچ گاه حتی در سطح رسانه خطوط قرمز آمریکا و اسرائیل را زیر پا نگذاشته است، بنابراین مردم فلسطین باید این بازیگر خرابکار را بشناسند؛ زیرا هر کس به فلسطینیان کمک کند، تصمیم اسرائیل را نقض نمیکند؛ بلکه بر عکس قطر درباره تئوریهای آتش بس، ارائه کمک ها، برق رسانی ها، ساخت تاسیسات و دیگر خدمات با طرفهای ذیربط هماهنگی دارد. در تمام طول تاریخ نیز مشخص شده است، این گونه نزدیک شدنها به جنبشهای انقلابی تنها در جهت تضعیف آنها صورت میگیرد.
انیس نقاش افزود: ما باید صبر کنیم که خود جنبش مقاومت از نقش واقعی قطر پرده بردارد؛ اکنون راه واقعی معلوم خواهد شد. آمریکا از کشورهای عربی خواسته است در این کنفرانس شرکت کنند و قطر از این طرح دور نیست، حال باید دید آیا قطر به بحرین خواهد رفت و آیا خواهد گفت: آنچه شما انجام میدهید، توطئه علیه مردم فلسطین است و من از سازمان آزادی بخش حمایت میکنم یا وارد اجرایی شدن این طرح خواهد شد؟ به نظر من قطر برای اجرایی کردن این طرح به بحرین خواهد رفت و حتی مدت هاست به این کار روی آورده است. از این رو جنبش مقاومت به زودی دوست و دشمن خود را خواهد شناخت.
انیس نقاش گفت: قطر نقش پلیس خوب را در جهت خدمت به طرح اسرائیلی آمریکایی ایفا میکند. ترکیه هم در منطقه این نقش را بازی میکند. این رازی نیست که ما بخواهیم آن را بر ملا کنیم. این اطلاعاتی است که وجود دارد.
المیادین در ادامه گزارشی از محمد حسن در خصوص نقش جارد کوشنر در معامله قرن و روابط عربستان و اسرائیل پخش کرد.
گزارشگر گفت: کوشنر مشاور ارشد کاخ سفید در نشست مجله نیویورک تایمز گفت: آمریکا در ماه ژوئن آینده طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای حل و فصل درگیری میان اسرائیل و فلسطین را اعلام خواهد کرد. وی به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نکرد. کوشنر درصدد است، پیش از کنفرانس منامه که شخصیتهای اسرائیلی در آن مشارکت خواهند کرد، به اسرائیل برود. این درحالی است که نقش کوشنر در این زمینه جدید نیست؛ بلکه او از همان ابتدا در همه آنچه به معامله قرن مربوط است، نقش داشته است.
گزارشگر افزود: در زمینه انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی هم کوشنر از عوامل اصلی این اقدام بود. همچنین کوشنر در بیشتر وقایع مهم مربوط به عربستان، همانند جنایت قتل جمال خاشقجی در استانبول یا تصمیمها درباره توقف فروش سلاح به ریاض به سبب جنایتهای مرتکب شده در یمن، بر اساس قاعده مهم «عربستان متحد خوبی برای آمریکاست» از حامیان اصلی این کشور به شمار میرود.
عبدالباری عطوان در ادامه گفتگو در خصوص اقدام کوشنر برای کنفرانس بحرین و اینکه او توانسته است رضایت برخی طرفهای فلسطینی را جلب کند، گفت: در ادامه سخنان آقای نقاش باید بگویم: قطر تنها با موافقت و هماهنگی آمریکا کمک ارائه میکند. این را هم باید بگویم که شیخ حمد بن جاسم نخست وزیر قطر در مصاحبه با شبکه بی بی سی در پاسخ به سوالی درباره تامین مالی تروریسم در سوریه گفت: ما حتی یک دلار بدون موافقت و هماهنگی با آمریکا و سی آیای به آنها ندادیم. نکته دیگر اینکه جارد کوشنر به خوبی میداند مخالفت سازمان آزادی بخش فلسطین و جنبش فسطین و اجماع مردم فلسطین در این خصوص، به معنای ناکامی زود هنگام کنفرانس بحرین است. از این رو میخواهد، در این سفرها برای این موفقیت کنفرانس اطمینان حاصل کند و برگزاری این کنفرانس همزمان با تشدید تنشها علیه ایران و استقرار هواپیمابرهای آمریکا در منطقه تصادفی نیست؛ اما این طرح شکست خواهد خورد و تاکنون تنها امارات، عربستان و قطر با آن موافقت کرده اند و دیگر کشورهای عربی به هیچ وجه با مشارکت در این کنفرانس موافق نیستند.