نماینده دائم سوریه در سازمان ملل؛
عزم خود را برای آزادی سراسر خاک سوریه جزم کرده ایم
بشار جعفري: ما برای آزادی جای جای خاک سوریه از حضور غیرقانونی نیروهای خارجی, عزم خود را جزم کرده ایم
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه, بشار جعفری نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع انسانی در سوریه, گفت: واقعیتی که بر کسی پوشیده نیست این است که مصیبت ها و رنج های مردم سوریه ناشی از جنایت گروه های تروریستی است که با اسامی و عناوین مختلف و وابستگی ها و حضور جنگجویان خارجی فعالیت می کنند. همچنین واقعیت دیگر این است که برخی اعضای شورای امنیت و چند کشور دیگر از پرونده اوضاع انسانی به عنوان ابزاری برای هدف قرار دادن سوریه استفاده می کنند.
وی افزود: تا چه زمانی شورای امنیت از اعتلای اصول و قانون بین الملل, منشور سازمان ملل و الزام کشورهای مذکور به متوقف کردن اقدامات خصمانه علیه سوریه ناتوان باقی می ماند؟ این در حالی است که سازمان تروریستی هیئت تحریر الشام بر بخش های گسترده ای از ادلب سیطره یافته است.
عزم خود را برای آزادی سراسر خاک سوریه جزم کرده ایم
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع انسانی در سوریه خطاب به حاضران در نشست و برخی اعضای شورای امنیت گفت: من همچنان منتظر پاسخ این پرسش از سوی شما هستم که واکنش تان در صورتی که با شرایطی مشابه سوریه مواجه شوید و سازمان های تروریستی بر کشورهای شما سیطره یابند, چیست؟ چه زمانی می خواهید درک کنید حقی که ما برای دفاع از خود قائل هستیم, همان حقی است که شما برای مقابله با حمله تروریستی به تئاتر باتکلان و روزنامه شارلی ابدو در پاریس برای خود قائل بودید.
جعفری تأکید کرد: نشستی که از سوی نهادهای اطلاعاتی ترکیه با حضور جبهه النصره و سازمان های تروریستی جیش العزه, احرار الشام, صقور الشام و جیش الاحرار برگزار شد, تبلیغاتی را که درباره گروه های موسوم به معارضان میانه رو منتشر می شد, از بین برد. شورای امنیت تا چه زمانی از رنج ها و مصیبت های هزاران غیر نظامی سوری ساکن مناطقی که نیروهای خارجی غیرقانونی و شبه نظامیان مزدور در آن حضور دارند چشم پوشی می کند؟ آمریکا و سازمان تروریستی "مغاویر الثوره" که مزدور آمریکاست, هزاران غیرنظامی را در اردوگاه الرکبان به گروگان گرفته اند و از خارج شدن آنها و بازگشت به محل سکونتشان و برچیدن این اردوگاه جلوگیری می کنند. همچنین اوضاع وخیم اردوگاه الهول در شمال شرق سوریه دست کمی از اوضاع اردوگاه الرکبان ندارد.
نماینده سوریه در ادامه اظهار داشت: نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) شبه نظامیانی هستند که زیر سایه ائتلاف آمریکایی رشد کردند و این ائتلاف عناصری از گروه تروریستی داعش را به صفوف آنها ملحق کرد. نباید غارت و قاچاق نفت و آثار باستانی و منابع ملی سوریه از سوی آمریکا و نیروهای قسد را فراموش کنیم. باید رنج ها و مصیبت های مردم سوریه در مناطقی که به صورت غیر قانونی تحت اشغال ترکیه قرار دارد متوقف شود. ما از هیچ تلاشی برای نجات ساکنان ادلب از سیطره گروه های تروریستی که از مردم به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند, فروگذار نمی کنیم. از همه کشورها می خواهیم شهروندان خود را از صف جنگجویان خارجی در سوریه که تعداد آنها به ده ها هزار نفر می رسد, خارج کنند. ما برای آزادی جای جای خاک سوریه از حضور غیرقانونی نیروهای خارجی, عزم خود را جزم کرده ایم و این حق حاکمیتی و قانونی ما با استناد به اصول قانون بین الملل است.
بشار جعفری افزود: برخی اعضای شورای امنیت همچنان از تاکتیک فریب و گمراه کردن افکار عمومی برای اجرای سیاست های خود به منظور سیطره بر جهان و بازگشت به دوران استعمار استفاده می کنند. گزارش های غربی نشان داده است گروه تروریستی "کلاه سفیدها" ساخته دست سازمان اطلاعات انگلیس هستند. ما خواهان احترام به قانون بین الملل هستیم که از دخالت در امور داخلی دیگر کشورها جلوگیری می کند.
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل متحد, اظهار داشت اوچا (نمایندگی سازمان ملل متحد در امور انساندوستانه) بدون کمک دمشق قادر به کمک رسانی بشردوستانه در سوریه نبود.
بشار الجعفری در سخنان خود در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت, از مقامات سوری خواسته شد به اوچا در ارسال کمک های بشردوستانه به نیازمندان سوری کمک کنند. نماینده اوچا در برابر ما نشسته است, این سازمان بر اساس قطعنامه 2139 در سوریه فعال شده است, در سال 2013 و پس از تصویب این قطعنامه دولت سوریه در پی همکاری و حمایت از فعالیت های بشردوستانه در سوریه بر آمد و در این زمینه همکاریهایی را با اوچا آغاز کرد. این توافق هر شش ماه یک بار تمدید می شد. به این معنی که نماینده اوچا که در سخنانش در اینجا از کمک رسانی به میلیون ها سوری سخن گفته است بداند اگر حمایت و موافقت دولت سوریه را به همراه نداشت قادر به انجام وظیفه اش در سوریه نبود. در واقع تحرکات اوچا در سوریه به دلیل موافقت و همکاری دولت سوریه است و این برای میلیون ها سوری روشن است. این همکاری از سال 2013 تا به الان ادامه دارد.
وی افزود, نکته دیگر درباره کلاه سفیدهاست, به موجب گزارش های متعدد غربی این گروه ساخته نهاد اطلاعاتی انگلیس است. اگر فرض را بر این بگیریم که سازمانی فعال در حوزه بشردوستانه باشد چه لزومی داشت اسرائیل اعضای این سازمان را از طریق جولان به اسرائیل و از آنجا به کانادا, آمریکا و کشورهای غربی قاچاق کند؟ چه نیازی بود فعالان حوزه انسانی قاچاق شوند؟ اما چهارصد تروریست به اسرائیل و از آنجا به غرب قاچاق شدند.
بشار الجعفری سومین نکته را درباره قطعنامه 2133 سازمان ملل متحد مصوب سال 2014 دانست و گفت, این قطعنامه پرداخت هرگونه باج به تروریست ها و همچنین هرگونه گفتگو با آنان را ممنوع می کند, کسانی که امروز می گویند دولت سوریه باید حمله به تروریست ها در ادلب را متوفف کند در واقع با محتوای این قطعنامه مخالفت می کنند. آنچه دیده شد نظام سیاسی قطر بارها به جبهه النصره در جولان و خارج از جولان باج داده است. این باج در جولان زمانی پرداخت شد که عناصر جبهه النصره افرادی را از اتباع فیلیپین و فیجی ربودند. قطر در این زمینه به صورت علنی و با آگاهی دبیرخانه سازمان ملل متحد 35 میلیون یورو باج پرداخت کرد.
نماینده سوریه در سازمان ملل متحد ادامه داد, همکار من, سفیر آلمان, گفته است همه باید به قوانین انساندوستانه بین المللی احترام بگذاریم, این سخن درست است اما از این همکار و دیگر همکاران می خواهم قبل از احترام به قانون بشردوستانه بین المللی به قوانین بین المللی و منشور ملل متحد احترام بگذارید, یعنی به قوانینی که مداخله در امور داخلی دیگر کشورهای عضو سازمان ملل متحد را منع می کند. احترام به قانون نمی تواند انتخابی و گزینشی باشد.
وي افزود: باید به همه قوانین اعم از قانون بین الملل, منشور ملل متحد, قانون انساندوستانه و قانون حقوق بشری احترام گذاشت. به قوانین حمایت از روزنامه نگاران هم باید احترام گذاشت به شرطی که روزنامه نگار هم به حرفه خود و قوانین کاری حاکم بر حرفه خود احترام بگذارد. روزنامه نگاری که می خواهد به کشور دیگر سفر کند باید به قوانین احترام بگذارد, این روزنامه نگار موظف است به جای آنکه بدون کسب مجوز از مناطق مرزی کشور همسایه وارد کشوری شود و فعالیت تروریست ها را تحت پوشش رسانه ای قرار دهد, از سفارت و نمایندگی های سیاسی آن کشور روادید سفر بگیرد. حال چنین روزنامه نگاری بر اساس آنچه که معروف است و مقامات فرانسوی نیز می دانند با شلیک تروریست ها کشته شده است ما در مقابل چه کردیم؟ ما با جان نظامیانمان بازی کردیم تا بتوانیم جسد این روزنامه نگار فرانسوی را تحویل بگیریم و به مقامات کشورش در بیروت تحویل دهیم. اینها مواردی است که فرانسه بدان آگاه است. بار دیگر هم نظام سوریه جان نظامیان و نیروهای امنیتی خود را به خطر انداخت تا بتواند از افراد وابسته به سازمان ملل متحد, روزنامه نگاران و رسانه هایی که در سوریه نمایندگی دارند حمایت کند. اما کسانی که در این مسیر سعی می کنند به شیوه های هالیوودی عمل کنند نتیجه کارشان هم با خودشان است.