پخش زنده
امروز: -
روزه داری در ماه مبارک رمضان برای همه سخت است بویژه برای مسلمانانی که در بخش های خدمات درمانی ملی انگلیس کار می کنند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما؛ روزه داری در ماه (مبارک) رمضان برای همه سخت است اما بویژه برای مسلمانانی که در بخش های خدمات درمانی ملی انگلیس کار می کنند روزه گرفتن سخت تر می شود.
به گزارش بی بی سی، یکی از آشپزهای ساکن لندن، به همین علت تصمیم گرفته غذا تهیه کند و هنگام افطار در بیمارستان ها توزیع نماید تا کارکنان مسلمان بیمارستان ها بتوانند روزه ی خود را افطار کنند.
هم اکنون ساعت 10 صبح است و آشپز اسما خان تقریبا تا 9 ساعت دیگر نه چیزی می خورد و نه می نوشد. اما این علتی نیست که از فراهم آوردن و پختن غذا برای دیگران دست بردارد.
وی می گوید: « در طول ماه رمضان، غذا خوردن (برای کسانی که روزه نمی گیرند) پنهانی اتفاق می افتد. اما فرد که روزه دار است از آشامیدن آب تمیز از شیر آب خودداری می کند و غذاها و میان وعده هایی را که همیشه در دسترس اوست نمی خورد. این در نوع خود، امتیازی ویژه به شمار می آید.»
روزه داری یکی از پنج اصول دین اسلام و بر هر مسلمانی واجب است. دیگر اصول عبارتند از ایمان داشتن (به یگانگی خدا)، دعا کردن و شرکت در امور خیریه.
در ماه رمضان سال جاری، علاوه بر تهیه غذا برای افراد بی خانمان، آشپز اسما خان تهیه ی غذا برای هزاران مسلمانی را که در مراکز خدمات درمانی در لندن کار می کنند و روزه دار نیز هستند در اولویت کارش قرار داده است.
به گفته ی او، کارکنان مراکز خدمات درمانی کار سختی دارند و به علت روزه داری باید از خوردن و آشامیدن خودداری کنند و بسیاری از آنها در طول شیفت های کاری شان نمی توانند دست از کار بکشند. از این رو من دارم غذاهایی را که آماده می کنیم به بیمارستان های شرق لندن می رسانم.
ساعت هشت و چهل و پنج دقیقه ی عصر به بیمارستانی در شرق لندن رفتیم. خورشید غروب می کند و اکنون وقت آن رسیده است که خانواده های مسلمان و دوستان شان گردهم بیایند و روزه ی خود را افطار کنند. از گذشته های دور رسم بر این است که ابتدا با خوردن خرما، روزه را باز می کنند و سپس غذا می خورند.
کارکنان مراکز خدمات درمانی در انگلیس در ساعت کاری شان وقتی برای استراحت یا غذا خوردن ندارند و به همین علت است که توزیع غذای آماده و مراسم دعا و نیایش، حال و هوای واقعی رمضان را زنده نگاه می دارد.
دکتر کارن رحیم، پزشک متخصص اطفال در بیمارستان نیوهم در شرق لندن است. او می گوید: « غذاهایی که از پیش آماده شده اند برای افرادی همچون ما که ساعت های طولانی در مراکز درمانی کار می کنیم نقش حیاتی دارند. پزشکان، پرستاران، نیروهای خدماتی و بخش حمل و نقل همواره مشغول کار هستند و خیلی خسته می شوند. در ماه رمضان هم که به خودی خود، توان روحی و جسمی افراد کاهش می یابد.»
پزشک دیگری به ویژگی های ماه مبارک رمضان اشاره می کند و می گوید علاوه بر دورهمی دوستان و خانواده ها، چنین مراسمی خیلی کم و بندرت اتفاق می افتد.