سید محمدرضا میر در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه بیشترین سطح مبارزه با این آفت در استان سیستان و بلوچستان بوده است اظهار داشت: بر این اساس در استان سیستان و بلوچستان در سطح ۱۰۰ هزار و ۵۰ هکتار، در کرمان ۱۰۵ هزار و ۶۰۵ هکتار، در هرمزگان ۸۸ هزار و ۵۳۴ هکتار، در خوزستان ۱۵ هزار و ۶۹۹ هکتار، در بوشهر ۵۹ هزار و ۷۵۵ هکتار، در خراسان جنوبی ۱۰۰ هکتار، در استان فارس ۹ هزار و ۸۳۱ هکتار و در استان کهکیلویه و بویر احمد در ۳ هزار و ۷۰۰ هکتار مبارزه با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته است.
وی افزود: تاکنون هیچ گونه خسارت جدی از این آفت به باغات و مزارع کشور وارد نشده است و این آفت خطرناک کنترل شده است.
میر ادامه داد: به لحاظ اعتبارات هم تا کنون ۱۰ میلیارد تومان که پیشتر توسط ستاد مدیریت بحران برای مبارزه با این آفت تخصیص داده شده بود مورد استفاده قرار گرفته، ولی با توجه به حجم آفت ۲۰ میلیارد تومان دیگر نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی درخواست شد که وزیر کشور ضمن موافقت با این درخواست آنرا برای تامین اعتبار به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارجاع داده است.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور گفت: هم اکنون هیچ خطر جدی باغات و مزارع را تهدید نمیکند، ولی موج جدیدی از این آفت مطابق با پیش بینیهای فائو در ۱۰ تا پانزده روز آینده در راه است که آمادگی مقابله با این موج نیز وجود دارد و پیش بینیهای لازم صورت پذیرفته است.
وی تاکید کرد: پیش بینی میشود تا اواخر شهریورماه همچنان درگیر مبارزه با آفت ملخ صحرایی باشیم و سطح مبارزه با این آفت به ۶۰۰ هزار هکتار افزایش یابد.
میر در خصوص انتشار برخی تصاویر در فضای مجازی مبنی بر آسیبهای وارد شده به مزارع توسط ملخهای صحرایی اظهار داشت: در استانهای جنوبی هیچ مشکلی وجود ندارد و این آفت تنها به برخی مزارع که به صورت دیم آبیاری میشوند رسیده که با اقدامات صورت گرفته در این مزارع نیز از آسیب جدی به محصولات کشاورزی جلوگیری شده است، همچنین در بخش رودان استان هرمزگان هم این آفت به برخی باغات رسید که با اقدامات صورت گرفته شرایط کنترل شد و از خسارت جلوگیری شد.
وی گفت: برخی تصاویر که در فضای مجازی به اسم آسیب رساندن ملخ صحرایی به باغات منتشر میشوند مربوط به ورود آفت ملخ مراکشی به استانهای شمالی کشور است که این آفت نیز تحت کنترل است و مشکلی برای زمینهای کشاورزی به وجود نمیآورد.