در حاشیه مراسم امضا تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی؛
۵۰تالاب و۱۷۰ سد مستعد اجرای طرحهای گردشگری
وزیرنیرو: با بارشهای مناسب انجام شده در کشور هم اکنون بیش از ۵۰ تالاب و دریاچه ۱۷۰ سد در کشور مستعد اجرای طرحهای گردشگری است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، رضا اردکانیان در حاشیه مراسم امضا تفاهم نامه توسعه گردشگری در منابع آبی کشور در جمع خبرنگاران افزود: بارشهای مناسب انجام شده سبب آبگیری ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیش از ۵۰ تالاب در کشور شده است که با استفاده از این فضا میتوان رونق گردشگری را در کشور ایجاد کرد.
وی محدودیتهای موجود در سالهای گذشته را مانع از توسعه صنعت گردشگری در اطراف منابع آبی دانست و گفت: در سالهای گذشته امکانات و تسهیلات لازم برای اسکان کوتاه مدت گردشگران در اطراف منابع آبی وجود نداشت که با جلسات برگزار شده در هفتههای گذشته درحال فراهم کردن این شرایط هستیم.
وزیر نیرو ادامه داد: در این تفاهم نامه زمینههای همکاری وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی برای جذب سرمایه گذار تعیین شده است.
اردکانیان با اشاره به واگذاری اختیارات محدود به استانداران برای تامین تاسیسات مورد نیاز در این زمینه افزود: این طرح با رعایت مسائل زیست محیطی و به نحوی که اطمینان خاطر از حفظ سلامت آب شرب برای مردم ایجاد شود، به مرحله اجرا خواهد رسید.
وی گفت: امکان توسعه گردشگری در اطراف منابع آبی در غرب، شمال، جنوب، جنوب شرقی و مناطق مرکزی ایران فراهم است که میتوان درآنها طرحهای مربوط به استراحتگاه، فعالیت ورزشی و آبزی پروری را عملیاتی کرد.
فضاهای آبی ظرفیت مناسبی برای توسعه گردشگری
وزیر نیرو: فضاهای آبی کشور ظرفیت مناسبی برای توسعه گردشگری در عین رعایت مقررات و قوانین است.
رضا اردکانیان در مراسم امضا تفاهم نامه با سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با اشاره به تاکید رئیس جمهور در خصوص توسعه گردشگری در فضاهای آبی کشور افزود: با راه اندازی صنعت گردشگری در این نقاط با رعایت مقررات مربوط به حفاظت کمی و کیفی منابع آب، ظرفیت مناسبی برای ایجاد اشتغال فراهم خواهد شد.
وزیر نیرو استفاده از این سرمایههای کشور را توانمندی مدیریتی دانست و ادامه داد: از اواخر سال گذشته جلساتی در شرکت مدیریت منابع آب برگزارشده که تاکید رییس جمهور آن را سرعت بخشیده است.
سرمایه گذاری ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در صنعت گردشگری کشور
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: هم اکنون بیش از ۱۵۰ هزارمیلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت گردشگری درحال انجام است.
علی اصغر مونسان در حاشیه امضا تفاهم نامه توسعه گردشگری در منابع آبی کشور در جمع خبرنگاران افزود: سال ۹۷ بیش از ۲۹۰۰ موافقت نامه اصولی در بخش گردشگری صادر شده است که این ارقام نشان از روند مناسب رونق صنعت گردشگری در کشور است.
وی گفت: باتوجه به اشتغالزایی قابل توجه صنعت گردشگری، به دنبال ایجاد تنوع بیشتر در این بخش و استفاده از همه امکانات کشور در جهت توسعه صنعت گردشگری هستیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: منابع آبی کشور به دلیل طبیعت زیبای اطرافشان دارای ظرفیت بالایی در بخش طبیعت گردی است که البته بازدید از بدنه سد، نیروگاه و تاسیسات سد هم میتواند برای گردشگر جذاب باشد.
مونسان با اشاره به آماده شدن شیوه نامه اجرای طرح توسعه گردشگری در اطراف منابع آبی در دو هفته آینده افزود: با ابلاغ این شیوه نامه مدیران ارشد میتوانند براساس آن فعالیت در این زمینه را آغاز کنند.
وی گفت: سرمایه گذاران زیادی از گذشته در این بخش اعلام آمادگی کرده اند که بهره گیری از آنها میتواند رونق طبیعت گردی را به همراه داشته باشد.
سدها بخش مهمی از گردشگری را شکل میدهد
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سدهای کشور را بخش مهمی از طبیعت گردشگری ایران دانست.
علی اصغرمونسان در مراسم امضا تفاهم نامه با وزارت نیرو برای توسعه گردشگری در منابع آبی افزود: گردشگری فقط مربوط به یک سازمان نیست به همین دلیل سیاست ما ایجاد تنوع گردشگری در بخشهای مختلف کشور است.
وی با بیان اینکه امیدواریم با همکاری ارگانهای مختلف بسته گردشگری کشور را اضافه کنیم گفت: امضا تفاهم نامه با وزارت جهاد کشاورزی از دیگر برنامههای ماست.
مونسان افزود: بخش گردشگری ظرفیتی مناسب برای ایجاد اشتغال با سرمایه گذاری اندک است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه سرعت اشتغالزایی در صنعت گردشگری ۲/۵ برابر دیگر بخشها است ادامه داد: امیدواریم با توسعه طرح گردشگری در کنار منابع آبی، اشتغالزایی و درآمد ارزی مناسبی برای کشور فراهم شود.
سدهای تهران هدفی مناسب برای گردشگری
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: سدهای تهران هدف مناسبی برای توسعه گردشگری و دارای زیرساختهای مناسب در این زمینه است.
سید حسن رضوی در مراسم امضا تفاهم نامه توسعه گردشگری در منابع آبی بین وزارت نیرو و سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری افزود: سدهای تهران با توجه به اینکه هدف گردشگری مردم است، در این راستا میتوان تاسیسات سدها را نیز با تدابیری ویژه به زمینه گردشگری موجود اضافه کرد.
وی حضور عشایر و کوچ آنها را در اطراف سد لار یکی از عوامل جذاب برای گردشگران به ویژه توریستهای خارجی دانست و ادامه داد: آب گرم دماوند برای گردشگری سلامت و کمپ ۵۰ هکتاری اطراف سد طالقان به عنوان کمپ بین المللی برای ورزش که سرمایه گذاری مناسبی نیز از سوی دولت در آن انجام شده از دیگر ظرفیتهای اطراف سدهای تهران برای توسعه گردشگری است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران شرایط طبیعی سدهای تهران را دارای جاذبه گردشگری دانست و ادامه داد: در زمان ساخت سدها محلهای اسکان برای عوامل سازنده سدها احداث شده که پس از واگذاری به بخش خصوصی این مراکز خالی و برای استفاده گردشگر قابل استفاده است.
رضوی گفت: مشاورانی برای ظرفیت سنجی سدها جذب شده اند که مطالعات آنها آماده و قابل جذب سرمایه گذار است.