مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: با شروع فصل گرما بیماریهای مربوط به دام مانند تب کریمه کنگو شایع میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خلیج فارس، محمد جانباز افزود: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی حاد مشترک بین دام و انسان است که از راه گزش کنه آلوده منتقل میشود. وی گفت: تماس مستقیم با کنههای آلوده، ترشحات و خون دام بیمار و تماس با انسان بیمار از راههای انتقال این بیماری است. مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: این بیماری در دام زنده هیچ گونه علائم خاصی ندارد و تنها در انسان با حالت تحوء، سردرد، دل درد و خون ریزی زیر پوستی تشخیص داده میشود. محمد جانباز افزود: دامدران، دامپزشکان، قصابان، پرسنل بیمارستان و زنان خانه دار افراد در معرض خطر این بیماری هستند. وی گفت: اگر فرد بیمار با مشاهده این علائم در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کند این بیماری قابل درمان است، اما حاد باشد احتمال فوت فرد نیز وجود دارد. مدیرکل دامپزشکی هرمزگان توصیه کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز عرضه مواد خام دامی در استان خریداری کنند. محمد جانباز افزود: ۱۱۰ مرکز مجاز فروش گوشت خام در هرمزگان وجود دارد که گوشت آنها از طریق ۹ کشتارگاه در استان تامین میشود. وی گفت:مردم برای اطمینان بیشتر بعد از تهیه گوشت خام آن را به مدت ۲۴ ساعت در درمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری کنند تا عامل بیماری از بین برود. مدیرکل دامپزشکی هرمزگان افزود: جگر خام نیز به علت داشتن بافت خاص ۴۸ تا ۷۲ ساعت باید در یخچال نگهداری شود. محمد جانباز گفت: مردم در فصل گرم سال که احتمال وجود این بیماری بیشتر است دام زندهای را خود ذبح نکنند ویا از وسایل ایمنی شخصی مانند دست کش، ماسک، کلاه و چکمه استفاده کنند. وی افزود: در سالهای گذشته یک مورد مرگ ناشی از این بیماری در استان وجود داشت که با آگاهی مردم و اطلاع رسانیها این بیماری در استان کنترل شد