تحرکات نظامی و نگرانیهای انتخاباتی ترامپ
ظاهرا کاهش نگرانی مردم آمریکا از وقوع جنگ از مهمترین اهداف سفر ترامپ به ژاپن میباشد.
ظاهرا گشودن راهی در دیپلماسی به بن بست رسیده آمریکا در قبال ایران و کره شمالی و کاهش نگرانی مردم آمریکا از وقوع جنگ از مهمترین اهداف سفر ترامپ به ژاپن میباشد.
از سویی شینزو آبه نخست وزیر ژاپن امروز پس از دیدار با ترامپ اعلام کرد از "حمایت کامل" دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای دیدار با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برخوردار است.
از طرف دیگر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا هم گفت از تلاش نخست وزیر ژاپن برای استفاده از روابط خود با ایران به منظور کمک به مذاکره احتمالی میان واشنگتن و دشمن دیرینه اش در خاورمیانه, حمایت می کند.
رئیس جمهور تاجر پیشه آمریکا خیلی زود به بده و بستان کردن بر سر هر چیز و رسیدن به توافق در زمینه بن بستهای دیپلماتیک آمریکا مشهور شد اما خیلی زود تر با ناکامی های پی در پی روبرو گردید.
اما ظاهرا آنچه بیش از پیش ترامپ را نگران کرده است نزدیکی رقابتهای انتخاباتی ریاست جمهوری در آمریکا و تاثیر منفی سایه جنگ و نظامیگری آمریکا بر آراء مردم میباشد.
بعد از جنگهای افغانستان و عراق در دولت راست مسیحی جرج بوش پسر احساسات ضد جنگ به یکی از مهمترین گرایشهای نهادینه شده در بین مردم آمریکا تبدیل شد؛ گرایشی که تا کنون تاثیر قابل توجهی بر نتایج انتخابات آمریکا داشته است.
به گزارش امروز اسوشیتدپرس, دونالد ترامپ که گفته است از گفتگو با ایران استقبال می کند, تلاش کرده است نگرانی ها از وقوع درگیری نظامی با این کشور را کاهش دهد.
ترامپ روز دوشنبه در جریان گفتگو با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در توکیو گفت, من می دانم که نخست وزیر و ژاپن, رابطه بسیار خوبی با ایران دارند از این رو خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد.
علاوه بر قدرت نظامی غیر قابل انکار جمهوری اسلامی ایران، نگرانیهای انتخاباتی ترامپ هم مزید بر علت شده به همین علت کاخ سفید بر بازدارنده بودن تحرکات نظامی آمریکا در خلیج فارس اصرار میورزد.
پس از تحریمهای جدید بر ضد ایران، آمریکا در واکنش به اطلاعاتی مبنی بر تهدید منافع این کشور از سوی ایران در منطقه, ناو هواپیمابر و جنگنده های B-52 را به خلیج فارس اعزام کرد. هفته گذشته نیز, از اعزام 120 هزار نیروی نظامی آمریکا به منطقه خبر داده شد ولی در نهایت گفته شد تعداد این نیروها 1500 نفر خواهد بود.
ترامپ همچنین گفت از این که بن بست هسته ای کره شمالی حل خواهد شد نیز احساس خوبی دارد. « ممکن است درست بگویم یا اشتباه کنم. اما من احساس می کنم راه درازی آمده ایم. هیچ آزمایش موشکی در کار نبوده است, هیچ آزمایش هسته ای انجام نشده است.» کره شمالی موشک دور برد که می تواند خاک آمریکا را هدف قرار دهد, آزمایش نکرده است اما پیش تر در ماه جاری, موشک های کوتاه بردی را آزمایش کرد که موجب نگرانی متحدان آمریکا در همسایگی کره شمالی شد.
ادعای ترامپ در حالی است که جان بولتون, مشاور امنیت ملی آمریکا, آزمایش موشکی اخیر کره شمالی را نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل دانسته است. کره شمالی نیز در واکنش روز دوشنبه بولتون را سوداگر جنگ و ناقص العقل خطاب کرد. خبرگزاری مرکزی کره شمالی روز دوشنبه بیانیه ای را به نقل از وزارت خارجه این کشور منتشر کرد که در آن آمده است پیونگ یانگ در این آزمایش از حق دفاع از خود استفاده کرده است.
با این حال ترامپ گفت که احترام خوبی میان دو کشور ایجاد شده است و خواهیم دید چه اتفاقی می افتد.
گفتگوی ترامپ و آبه پس از آن انجام گرفت که رئیس جمهور آمریکا به عنوان اولین رهبر خارجی با ناروهیتو, امپراطور جدید ژاپن که تازه بر تخت نشسته است, دیدار کرد.
رئیس جمهوری آمریکا که در جریان سفری چهار روزه از ژاپن دیدار می کند, تهدید کرده است تعرفه های شدیدی بر صنعت خودرو سازی این کشور اعمال می کند. مازاد تجاری ژاپن در ماه آوریل با 18 درصد افزایش به 723 میلیارد ین معادل 6 میلیارد و 600 میلیون دلار رسید. ترامپ خواستار برقراری توازن تجاری میان دو کشور است.
------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی