موضع واحد فلسطين در مخالفت با طرح معامله قرن
موضع واحد همه گروههاي فلسطيني در مخالفت با طرح معامله قرن در ميان زد و بند لابي صهيونيستي و سعودي براي تحميل آن، نشانه شکست اين طرح و احتمال انتفاضه در کرانه باختري است.
بخش نخست طرح معامله قرن با عنوان "صلح به خاطر شکوفايي اقتصادي " قرار است روزهاي 25و 26 ژوئن (4 و5 تيرماه) در منامه پايتخت بحرين برگزار شود. دولت ترامپ قصد دارد از کشورهاي عربي به ويژه عربستان و امارات که نقش اصلي در اين نشست دارند بخواهد با وعده مالي فلسطيني ها را به اجراي طرح معامله قرن به بهاي از دست رفتن کشور فلسطين راضي کنند.
هر چند جزئيات طرح معامله قرن بطور کامل و روشن منتشر نشده است اما برخي اقدامات دولت ترامپ از جمله انتقال سفارت امريکا به قدس وشناسايي اين شهربه عنوان پايتخت اسراييل، تاکيد مقام هاي امريکايي به اينکه راه حل دو کشور با شکست روبرو شده، مخالفت با بازگشت آوارگان فلسطيني و خبرهايي از وطن جايگزين در اردن و صحراي سينا همه از اين حکايت دارد که هدف از اين طرح چيزي جز نابودي فلسطين نيست. به ويژه اينکه با تصويب قانون نژادپرستانه اسراييل سرزمين يهودي ها در کنيست رژيم صهيونيستي، فلسطيني هاي ساکن سرزمين هاي اشغالي 1948 را هم در مراحل بعدي اجراي طرح معامله قرن در معرض اخراج قرار داده است.
آگاهي از تحميل چنين شرايط مصيبت بار بر فلسطيني هاست که حتي تشکيلات خودگردان فلسطين نيز به شدت با طرح معامله قرن به مخالفت برخاسته و محمود عباس رئيس اين تشکيلات تاکيد کرده است که اين طرح را نمي پذيرد. او در رابطه با نشست منامه نيز گفته است حامیان اين طرح با صحبت از صلح اقتصادی میخواهند مسأله فسطین را به مسألهای انسانی ـ اقتصادی تبدیل کنند، در حاليکه صلح اقتصادی و مسیر سیاسی، جدا از هم نیست.
اين موضع از سوي جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس ) نيز پيش از اين مطرح شده است که دولت آمریکا توهم آن را دارد که ملت فلسطین مقدسات و سرزمین خود را با طرح های اقتصادی معاوضه می کند.
موضع مشترک همه گروههاي فلسطيني به عنوان يکي از دو طرف اصلي مناقشه با رژيم صهيونيستي به روشني از شکست طرح معامله قرن حکايت دارد چرا که بدون موافقت طرف فلسطيني هيچ طرف ديگري قادر نخواهد بود که ديدگاه خود را به فلسطيني ها تحميل نمايد.
ضمن اينکه به نظر مي رسد تصميم گيري در باره فلسطين بدون رجوع به فلسطيني ها در آينده نزديک به انتفاضه جديدي در سرزمين هاي فلسطيني منجر شود و شاهد اين باشيم که کرانه باختري نيز راه مقاومت را در پيش بگيرد. روزيکشنبه محمد اشتیه، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین با بيان اينکه در توافقنامه هاي اسراييل از جمله شناسايي اين رژيم تجديد نظر خواهيم کرد افزود: رویکردهای مرحله جدید ترسیم میشود و مهمترین این رویکردها تقویت استقامت و پایداری شهروندان در اراضی فلسطین است و ما برای تقویت استقامت شهروندان، پایان دادن به اختلافات، وحدت جغرافیایی، جمعیتی و موسسات ملت فلسطین تلاش خواهیم کرد.
و نکته آخر اينک به نظر مي رسد لابي صهيونيستي و سعودي نيز نگران شکست اين طرح است و براي اينکه از پيامدهاي اين شکست مصون بماند با برگزاري نشست مقدماتي طرح معامله قرن در بحرين، اين کشور را قرباني کرده است.
----------------------------------------------
رضا محمدمراد