به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از روزنامه الشرق الاوسط ؛ جنبش فتح اعلام کرد تهدیدها ما را به پذیرش طرح معامله قرن آمریکا وادار نخواهد کرد.
اسامه القواسمی عضو شورای انقلابی جنبش فتح گفت: تهدید، ارعاب، قطع کمک های مالی به مردم فلسطین و باج خواهی از رهبران و مردم ما، هرگز ما را وادار به این نخواهد کرد که ذره ای به تغییر موضع خود در برابر معامله قرن و مشوق های اقتصادی آن بیندیشیم.
القواسمی افزود: کسی که به دولت آمریکا توصیه کرد که اگر فشار و باج خواهی سیاسی از محمود عباس (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) را افزایش دهد و نهادهای دولت فلسطین و مردم آن را در تنگنا قرار دهد سپس کمک هایی به فلسطینی ها ارایه کند، می تواند موجب شود که ما از حقوق ملی ثابت و اساسی خود چشم پوشی کنیم، کاملا اشتباه کرده است، چون تاریخ را نخوانده است، ماهیت مناقشه (فلسطین و اسرائیل) و ملت فلسطین، جنبش فتح و محمود عباس را نمی شناسد.
سخنگوی شورای انقلابی جنبش فتح یادآورشد: این بازی آشکاری است که پیش نخواهد رفت، چون میلیاردها زمین و گنج های آن، برای مردم ما به اندازه یک مشت خاک سرزمین قدس ارزش ندارد و راهکارهای سیاسی مبتنی بر قوانین بین المللی تنها راهکاری است که می تواند زمینه رسیدن به صلح و ثبات در منطقه و جهان را فراهم کند.
جنبش فتح در حالی موضع خود را اعلام می کند که محمود عباس برای حضور در کنفرانس اقتصادی که آمریکا ماه آینده در بحرین برگزار خواهد کرد، به شدت تحت فشار است.
با وجود اینکه ریاست تشکیلات خودگردان رسما اعلام کرد در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد اما فشارها بر محمود عباس ادامه دارد.
انتظار می رود در زمان برگزاری این کنفرانس ، کاخ سفید بخش اول طرح ترامپ موسوم به معامله قرن را ارایه کند. هدف آمریکا از برگزاری کنفرانس بحرین تشویق کشورهای کمک کننده عربی برای سرمایه گذاری در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه قبل از حل مسایل سیاسی مهم مورد اختلاف میان فلسطین و اسرائیل است اما فلسطینی ها آن را نپذیرفتند و اعلام کردند راه حل اقتصادی باید نتیجه راه حل سیاسی باشد نه عکس آن.
برگزاری کنفرانس اقتصادی در بحرین در روزهای 25 و 26 ژوئن (4 و 5 تیر) با انتفاد فلسطینی ها روبه شده است. پیش بینی می شود وزیران دارایی کشورهای ذیربط و مسئولان اجرایی شرکت ها از اروپا ، خاورمیانه و آسیا در این کنفرانس حضور یابند.
از سوی دیگر جیسون گرینبلات فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه در واکنش به موضع فلسطینی ها گفت: این طور نمی شود که رهبری فلسطین هر پیشنهادی را رد کند.
وی افزود: برگزاری کنفرنس بحرین و یا دست کم خودداری از مانع تراشی در روند برگزاری آن، این فرصت را برای فلسطینی ها فراهم می کند که نتایج کامل طرح را امتحان کنند.
اما درخواست های گرینبلات در رام الله مورد توجه قرار نگرفته است.
حسین الشیخ عضو کمیته مرکزی جنبش فتح و وزیر امور شهری فلسطین با انتقاد از دولت آمریکا، واشنگتن را به محاصره تشکیلات خودگردان و در عین حال دلسوزی برای اوضاع اقتصادی فلسطین متهم کرد.
حسین الشیخ در توئیتر خود نوشت: قدس فروشی نیست، میلیاردها (دلار) به اندازه یک سنگ از دیوارهای قدیمی شهر قدس ارزش ندارد و ما از کسانی که به ظاهر به دنبال رونق اوضاع فلسطین هستند، سئوال می کنیم که چرا ملت ما را محاصره مالی کردند و به دنبال برگزاری کنفرانسها و کارگروهها با شعارهای دروغین با هدف رونق و شکوفایی اوضاع اقتصادی فلسطین هستند؟
الشیخ افزود: کسانی که ملت ما را محاصره کردند، نمی توانند ادعای دوست داشتن آنان را داشته باشند.
همه گروههای فلسطینی به صف مخالفان کنفرانس اقتصادی بحرین پیوستند. حماس ، جهاد اسلامی و دیگر گروهها ضمن اعلام مخالفت و محکومیت برگزاری این کنفرانس، اعلام کردند با طرح آمریکا مقابله خواهند کرد.
احمد مجدلانی عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) هم اعلام کرد هر فلسطینی که در کنفرانس بحرین شرکت کند مزدور آمریکا و اسرائیل است.