پخش زنده
امروز: -
برخی کشورها با اهمیتدادن به تأثیر رنگها در محیط، قدرت آشکارسازی و استفاده از رنگهای متضاد و بازتاباننده نور و شبرنگها در محیط رانندگی، به میزان زیاد سوانح و تلفات رانندگی را کاهش داده اند.
چکیده مصاحبه پژوهشی:
- 90 درصد اطلاعات انسان از طريق دیداری صورت مي گيرد.
- اشیاء و موجودات در محیط رانندگی و حمل و نقل بواسطه رنگ، اندازه و فاصله دیده می شوند.
- تاثیر قابل رؤیت بودن عوامل ترافیکی (وسیله نقلیه، انسان(عابر و راننده) ): به مغز انسان فرصت کافی برای عکس العمل مناسب می دهد. در نتیجه سوانح و تصادفات کاهش پیدا می کند.
- اگر به نحو مناسب از رنگ ها در عوامل ترافیکی استفاده شود، درصد قابل ملاحظه ای از حوادث که به مشاهده و دیدن مربوط است کاهش می یابد.
- استفاده مناسب از رنگ ها، به خاصیت رنگ ها برمی گردد.
- بعضی رنگها مانند رنگ زرد زودتر دیده می شوند(زرد 3 برابر بیشتر از سبز).
-بعضی رنگها خاصیت روشنگری دارند؛. نحوه در کنار هم بودن رنگ ها مهم است. بعضی رنگها لزوما در کنار یکدیگر به وضوح دیده می شوند(مانند رنگ زرد و مشکي
-اجرای طرح راهبردی آشکارسازی در محیط رانندگی نه تنها بودجه زیادی لازم ندارد؛ بلکه باعث افزایش تولید و اشتغال می شود.
پژوهش خبری صدا وسیما: به رغم تلاش های قابل تقدیر انجام گرفته توسط متولیان پیشگیری از تصادفات و ارتقای ایمنی سلامت استانی و کشوری، مشاهدات میدانی درون شهری و برون شهری حاکی از آن است که: تنوع رنگ و مواد بازتابندهی نور در پوشش عابران وسایل نقلیه و حتی رنگ آمیزی محیطی به میزان کافی مشاهده نمی شود. عابران از جمله دانش آموزان و راکبان بخش بزرگی از قربانیان حوادث رانندگی هستند که معمولا خود نیز سهمی در ایجاد حادثه دارند؛ شاید مهمترین قصور و خطای عابران، راکبان دوچرخه و موتور سیکلت علاوه بر عدم توجه به مبحث دیده شدن در ترافیک، اعتماد بیش از حد به قدرت بینایی رانندگان و عدم توجه به سرعت واکنش به موقع رانندگان مقابل است؛ گاهی عابران با فراغ خاطر بر این باورند که رانندگان، آنها را به موقع و از فاصله دور دیده و برای آنان توقف خواهند کرد. بنابراین اصل دیدن و دیده شدن و آشکارسازی یک رکن اصلی و کلیدی در مباحث رانندگی است؛ که آگاهی کاربران معابر نسبت به این اصل بسیار ضروری است. در اين چارچوب در مصاحبه پژوهشی با جناب آقای سعید محمدی تک آبی[1] کارشناس سازمان همیاری شهرداریهای استان اصفهان، « طرح آشکارسازی در محیط رانندگی» را با طرح سئوالات زير مورد بررسي و واکاوي قرار داديم:
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است
پژوهش خبری // مهدی ناجی