پخش زنده
امروز: -
با افزایش آمار مبتلایان به بیماریهای کلیوی در جهان، دانشمندان و پزشکان بر ضرورت جدی گرفتن هشدارها برای مراقبت از کلیهها تاکید می کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، با افزایش دیابت و فشار خون بالا در جهان، بیماری مزمن کلیه یا CKD، یک چالش مهم در بهداشت عمومی قلمداد میشود. این عارضه معمولا به کم خونی، ضعف استخوانی، آسیبهای عصبی و در نهایت به نارسایی کلیه، بیماری های قلبی و مرگ زودرس منجر میشود. علاوه بر دیابت و فشارخون بالا، انواع عفونتها، عوامل ژنتیکی و حتی گرمای هوا میتواند به بروز عارضه کلیوی منجر شود.
کلیه اندامی به شکل لوبیا است که معمولا در طرفین بدن و پایین قفسه سینه قرار دارد. عملکرد کلیه ها به زبان ساده، دفع زبالههای بدن است. این عضو روزانه حدود ۲۰۰لیتر خون را تصفیه و در قالب ۲لیتر مایع اضافه و مواد زائد از طریق مجاری ادارای دفع میکند. تنظیم فشار خون، تعادل الکترولیتی بدن و تولید سلولهای قرمز خون هم به عهده کلیه هاست و چنانچه کلیهها یک روز وظایف خود را به درستی انجام ندهند، عملکرد اکثر ارگانهای بدن، به ویژه قلب مختل میشود.
شایعترین علایم نارسایی کلیه؛ تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار، تورم به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، احساس طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم، خستگی مزمن، کاهش حافظه، ایجاد ضایعات پوستی، مشاهده کف در ادرار، مشاهده خون در ادرار، تنگی نفس و کاهش اشتها است.بهترین کار در زمان مشاهده این علائم مراجعه به پزشک و انجام یک آزمایش ساده است زیرا پیشگیری کم هزینه تر و آسانتر از درمان است.
گزارشی ببینید از خانم رضایی با همین موضوع :