شناسایی آثار پیش از تاریخ در بوئین زهرا
در بررسی باستان شناختی در شهرستان بوئین زهرا آثار و محوطههای مختلفی از دوران پیش از تاریخ و دوران تاریخی و اسلامی شامل تپه، محوطه و صخره نگاره به دست آمد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سرپرست هیأت باستان شناسی استان گفت: بررسی باستان شناختی دهستان زهرای پایین
بخش مرکزی بوئین زهرا با هدف تکمیل نقشه باستان شناسی استان ، بازشناسی مکانها و محوطههای باستانی منطقه و فراهم کردن اطلاعات لازم برای تشکیل پرونده ثبتی انجام شد.
فرزاد مافی افزود : این بررسی به صورت پیمایشی و با بهره گیری از تصاویر ماهوارهای صورت گرفت و بارشهای جوی و همچنین برودت هوا سبب کندی و ایجاد مشکلات در انجام طرح شد.
وی گفت: در بررسی ها, آثار و محوطههای مختلفی از دوران پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی شامل تپه، محوطه و صخره نگاره به دست آمد.
وی تاکید کرد: تنوع آثار، الگوهای استقراری مختلف در دشت و مناطق کوهستانی و وجود آثار باستانی از تمام دورههای زندگی انسان، نشان از اهمیت بسزای این منطقه در ادوار گوناگون دارد.
این باستان شناس, وجود منابع آبی مناسب، در دسترس بودن منابع دشت و کوهستان و قرار گرفتن آن (دهستان زهرای پایین) در مسیر ساوه به بوئین زهرا را از دلایل اهمیت این منطق دانست.
مافی افزود: در این طرح چهار اثر امروزی که دارای ویژگیهای سنتی هستند مانند یک زاغه در روستای هجیب، یک واحد ساختمان سنتی در روستای آب باریک، یک آسیاب آبی در روستای آراسنج و روستای متروکه سلطان آباد ثبت شدند.