به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سیداسداله جولایی با حضور در برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتگو گفت: امسال بیش از ۳۰۰ جشن را داریم و این نعمتی است که هر استانی که من رفته ام با وجود اینکه در برخی از استانها شرایط زندگی سخت است، اما کمکهای نقدی خود را به این ستاد کرده اند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور با اشاره به اقداماتی که تاکنون در ستاد دیه کشور انجام شده است، تصریح کرد: در این سه دهه، ۱۳۰ هزار نفر در جرائم غیر عمد و غیرکلاهبرداری، مانند حوادث رانندگی، حوادث کارگاهی، غیرعمد و شبه عمدی، محکومین مالی غیرعمد و غیرکلاهبرداری، مهریه نامتعادل و نفقه آزاد شده اند و در سال ۹۷ نیز ۷ هزار و ۹۳۰ نفر با بدهی ۱۵ هزار میلیارد ریال آزاد شدند.
وی ادامه داد: باید از طلبکاران نیز تشکر کنیم که این افراد حدود ۴۸درصد این ۱۵ هزار میلیارد را گذشت کردند و تقریبا این میزان بدهی به نصف رسید و این فرهنگ و کار بزرگی است که ریشه قرآنی دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در زندانهای کشور، ۱۳ هزار و ۴۰۰ نفر زندانیان غیر عمد و غیر کلاهبرداری هستند، گفت: طبق صحبتهای رئیس سازمان زندانها و عضو هیئت مدیریه ستاد دیه کشور در سی و دومین جشن گلریزان، حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ نفر محکومان مالی و ۲۶۷ نفر بدهکاران دیه و ۲۵۷۶ نفر بدهکاران مهریه هستند.
جولایی درباره میزان بودجه لازم برای آزادی تمامی زندانیان غیر عمد و غیر کلاهبردار گفت: برای آزادی این تعداد از زندانیان نیاز به ۲۴۵۰ میلیارد تومان است که میزان بدهی این افراد است و امیدواریم طلبکاران مقداری از طلب خود را گذشت کنند و مجلس نیز برای سال ۹۸ در بودجه دو هزار میلیارد ریال قرض الحسنه در نظر گرفته است که به بدهکاران داده میشود.
وی افزود: همچنین مردم میتوانند با تلفنهای همراه خود با سامانه # ۷۷۷۷ * ۷۸۰ * از هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان کمک کنند و گزارش داریم که در یک روز یک نیکوکار عزیز ۱۸ مرتبه به سامانه مراجعه کرده و هر بار ۲۰۰ هزار تومان کمک کرده است.
رئیس ستاد دیه کشور همچنین تصریح کرد: در خودپردازهای بانکهای ملی، ملت، رفاه، تجارت و صادرات مردم میتوانند هدایای خود را عنایت کنند و چنانچه مردم سوالاتی داشتند میتوانند با شماره تلفنهای ۸۸۹۱۶۰۱۲ تا ۱۵ تماس بگیرند و اگر میخواهند با بنده ارتباط داشته باشند با شماره تلفن ۸۸۹۴۱۶۶۴ در خدمتشان هستم.
جولایی با یادآوری اینکه ستاد دیه در این سه دهه سه کار بزرگ را پیگیری کرده است، گفت: اصلاح قانون بیمه اجباری شخص ثالث اولین کار بزرگی بود که ۱۸ سال طول کشید و در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، ۲۰ اردیبهشت ۹۵، تصویب نهایی و دائمی شد و دیگر ما راننده بدهکار در زندانها نداریم مگر اندک.
وی افزود: اصلاح قانون چک، موضوع دومی بود که پیگیری کردیم و طبق آمار بانک مرکزی مشاهده میکنیم که منحنی چکهای برگشتی رو به نزول و چکهای وصولی رو به صعود است.
رئیس ستاد دیه کشور از اصلاح قانون مهریه به عنوان سومین اقدام بزرگ یاد کرد و گفت: این قانون در مجلس است و امیدواریم با تصویب این قانون دیگر زندانی مهریه نداشته باشیم که خانوادهها از هم بپاشند.