به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما، تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد گزارشهای منتشر شده نشان میدهد دولت بنگلادش اجازه تحصيل به دانش آموزان روهینگیا نمي دهد.
شبکه سی ان ان اعلام کرد بر اساس گزارش دیده بان حقوق بشر، مقامات بنگلادشی به مسئولان مدارس راهنمایی دستور داده اند دانش آموزان روهینگیایی را که شهروند این کشور نیستند، اخراج کنند. این دانش آموزان از جمله هزاران پناه جویی روهینگیایی هستند که در اردوگاههایی در جنوب شرقی بنگلادش زندگی میکنند. این در حالی است که برخی از این کودکان در پی فرار والدین خود از میانمار در بنگلادش متولد شده اند.
مجری برنامه سپس با متیو اسمیت مدیر اجرایی موسسه فورتی رایتس گفتگو کرد و گفت: نظر شما در ارتباط با این دستورالعمل دولت بنگلادش چیست؟
اسمیت در پاسخ گفت: "تحصیل برای همه جوامع به ویژه برای روهینگیاها در زمان کنونی بسیار حیاتی است. این افراد به سبب نسل کشی یا حملات در میانمار از این کشور فرار کرده اند. ما درباره اتفاقاتی که برای این مردم در حال رخ دادن است, نگرانیم و این که جلوی دسترسی این کودکان به تحصیل گرفته میشود. "
مجری برنامه سپس گفت: اینها کودکانی هستند که در اردوگاههای پناه جویان در کاکزس بازار زندگی میکنند. چرا این افراد به این شکل مجازات میشوند؟ این افراد در اردوگاهها زندگی میکنند. چرا دولت بنگلادش در حال انجام چنین کاری است؟
اسمیت در پاسخ گفت: "دولت بنگلادش سال هاست که به صورتی غیر ضروری سبب دشوار شدن زندگی برای پناهجویان روهنیگیا شده است. البته دولت این کشور میزبان بیش از یک میلیون پناهجوست، اما اقداماتی هستند که دولت بنگلادش باید انجام دهد. دولت بنگلادش اکنون میخواهد یک پیام در این باره بفرستد که روهینگیاها قرار نیست در این کشور بمانند. دولت در حال ارسال پیام برای دیگر افراد روهینگیاست که شاید در فکر مهاجرت از میانمار به بنگلادش هستند. اما این یک پیام اشتباه است. فکر میکنم دولت باید در مسیری گام بردارد که سبب رعایت حقوق پناه جویان به ویژه کودکان پناهجو میشود. "
مجری برنامه پرسید تحصیل از حقوق اولیه و اساسی بشر محسوب میشود. جامعه بین المللی چه اقدامی میتواند در این باره انجام دهد؟
اسمیت گفت: " ما چندین سال است که خواهان اقدامات بیشتری از سوی جامعه بین المللی هستیم و موانعی در این مسیر وجود داشته است. شورای امنیت سازمان ملل متحد نتوانسته است اقدامی برای مردم روهینگیا انجام دهد. آنها تنها یک هیئت را برای بررسی اوضاع به آنجا اعزام کردند. اکنون سوالات زیادی در این باره وجود دارد که در مرحله بعدی چه اتفاقی رخ خواهد داد. مردم روهینگیا همچنان با نقض حقوق بشر در میانمار مواجه هستند و اکنون آنها در بنگلادش هم با نقض حقوق بشر مواجهند. از این رو باید اقدامی قاطع از سوی جامعه بین المللی صورت گیرد. دولتهایی که با دولت بنگلادش تعامل دارند باید اقداماتی انجام دهند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین شورای امنیت هم باید اقداماتی را انجام دهند. "