المرزوقی؛
شیوع ویروس «امارات» منطقه را تهدید می کند
رئیس جمهور پیشین تونس، امارات را ویروس تهدید کننده منطقه توصیف کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهور پیشین تونس امارات را «ویروس تهدیدکننده منطقه» توصیف و تاکید کرد حضور الجزایر در خط مقاومت در برابر این ویروس خطرناک, شرط اصلی حفظ امنیت ملی همه کشورهای مغرب عربی است.
منصف المرزوقی در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیسبوک پرسید: چرا بخش قابل توجهی از سرنوشت همه ما به موفقیت انقلاب مسالمت آمیز دموکراتیک الجزایر گره خورده است؟ به سه علت سرنوشت ساز:
علت اول این است که انقلاب الجزایر به ملت بزرگ این کشور کمک خواهد کرد روند رهایی از استعمار و استبداد را تسریع و تکمیل کنند و پس از آن به جایگاه طبیعی خود یعنی شهروندی بازگردند؛ نه مردم تحت حاکمیت مفسدانی که کشور را برای خود مصادره کردند.
علت دوم این است که انقلاب موفقیت آمیز الجزایر سپری خواهد بود برای تغییری که در انتخابات آینده در تونس ایجاد خواهد شد. تعداد اندکی از مردم تونس از نقش نظام از هم پاشیده الجزایر در پیروزی خود در سال دو هزار و چهارده باخبرند.
علت سوم این است که شهروندان الجزایر هرگز اجازه نخواهند داد تعطیلی مرزهای زمینی با مغرب ادامه یابد. آنان طرح اتحادیه مغرب عربی را که برای همه ما از نظر اقتصادی و امنیتی ضروری است, احیا خواهند کرد به ویژه این که شیوع ویروس امارات, منطقه را تهدید می کند؛ ویروسی که درصدد ویران کردن لیبی است و پس از این کشور به تونس, الجزایر, مغرب و موریتانی چشم دوخته است. هم اکنون طرابلس در خط مقدم قرار دارد که به دست محور شر محاصره شده است.
بدیهی است حضور الجزایر در خط مقاومت در برابر این ویروس خطرناک, شرط اصلی حفظ امنیت ملی همه کشورهای مغرب عربی است.
در این خصوص و به دور از هرگونه برتری منطقه ای, آنچه به ذهنم خطور می کند و نباید به ذهن هیچ خواننده ای خطور کند, این است که متاسفانه مغرب عربی بیش از پیش طعمه حریقی است که ملت ها و کشورهای مشرق شعله ور می کنند. این کشورها بدین شرح اند:
- حکومت فاشیستی کنونی مصر و سیاست های آن در جهت نظامی و پلیسی کردن حکومت و به زانو در آوردن مردم با زور بی حد و حصر که دیر یا زود بار دیگر اوضاع را متشنج خواهد داد.
- سیاست های امپریالیستی ناشیانه امیرنشین ابوظبی و دخالت های رسواکننده آن در یمن، لیبی, سومالی و هر جایی که بتواند از انقلاب های معکوس حمایت مالی و مقدمات انقلاب خشونت بار تر را فراهم کند.
- نزاع های هویتی و فرقه ای که بافت جامعه, مفهوم حاکمیت قانون, نهادها و شهروندی را از بین می برد.
- جنگ های داخلی حقیقی یا نیابتی
- شعله ور شدن آتش تعصب مذهبی (که عربستان آن را به کشورهای ما مصادره کرد و امروز از اقدامش برائت می جوید) و تشدید نزاع میان سکولارها, لیبرال ها و اسلام گرایان و نیز نزاع میان اسلام گرایان
در مقابل منطقه مغرب عربی امروز این وضعیت را دارد:
- آزمایشگاه انقلاب های دموکراتیک مسالمت آمیز و ترسیم حکومت و نهادهای قانونی
- منطقه پیشرو در عرصه برابری میان مرد و زن
- منطقه عبور کرده از اختلافات قومی و فرقه ای با چشم پوشی از منطق اکثریت و اقلیت و جایگزین کردن منطق قشرهای دارای ارزش مساوی
- منطقه رفع اختلافات و پر کردن شکاف میان سکولارها و اسلام گرایان
- منطقه ارتباط سالم با غرب: نه خصومت نه تبعیت
- منطقه دارای موضع ثابت و دائم در قبال فلسطین: نه واگذاری نه خیانت به مسئله فلسطین. فقط حمایت از آن. تنها انگیزه حمایت از حق
با توجه به همه این علل و مسئولیت سنگین مردم الجزایر و نقش محوری آنان در تشکیل منطقه قدرتمند مغرب عربی در برابر ویروس ها و آتش ها, شهروندان الجزایر گزینه ای جز پیروزی ندارند.