باشاغا افزود: ما با فرانسه برای مبارزه با تروریسم همکاری داریم تا زمینه برای بازگشت روابط امنیتی دوگانه بین دو کشور فراهم شود. باشاغا خاطر نشان کرد: تا زمانی که نیروهای وابسته به خلیفه حفتر عقب نشینی نکنند آتش بس در لیبی رخ نخواهد داد.
فائز السراج آتش بس را به عقب نشینی نیروهای خلیفه حفتر منوط کرد
فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی -دولت به رسمیت شناخته شده از سوی جامعه بین الملل- روز چهارشنبه در تونس اعلام کرد آتش بس در لیبی بدون عقب نشینی « متجاوزان » ، یعنی نیروهای ژنرال خلیفه حفتر انجام نخواهد شد. با گذشت شش هفته از آغاز حمله نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر مرد قدرتمند شرق لیبی، به طرابلس پایتخت این کشور، همچنان نیروهای دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس مقاومت می کنند.
پس از قیام مردمی در سال 2011 که به سقوط معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی انجامید، این کشور همچنان با خشونت، بی ثباتی، نا امنی و هرج و مرج و همچنین اختلافات سیاسی رو به رو است. به رغم حصول یک توافق صلح تحت حمایت سازمان ملل در سال 2015، این کشور بین دو مرکز قدرت یکی در طرابلس (دولت وفاق ملی که جامعه بین الملل آن را به رسمیت می شناسد) و دیگری دولت موازی در طبرق (تحت کنترل ارتش ملی لیبی) تقسیم شده است.
براساس بیانیه دفتر نخست وزیری لیبی، فائز السراج در حاشیه سفری به تونس در نشستی با سفیران کشورهای عربی، آفریقایی و اروپایی خواستار محکوم کرد متجاوزان شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تونس، این بیانیه افزود: آتش بس تنها در صورتی انجام خواهد شد که نیروهای متجاوز عقب نشینی کنند.
نخست وزیر لیبی در افتتاحیه نشست دیگری با سفیران لیبی گفت: در حالی که ما نزدیک به دستیابی به یک راه حل مسالمت آمیز برای این بحران بودیم، این حمله که در جریان آن صدها جوان خود را از دست دادیم، هیچ توجیهی ندارد. وی افزود: در ارتباط با وحدت ملت این یک مسئله خطرناک است و نباید اجازه دهیم در بافت جامعه شکافی ایجاد شود.
از سوی دیگر، خلیفه حفتر در دیدار با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در پاریس گفت شرایط برای برقراری آتش بس در طرابلس فراهم نیست. وی با این حال اذعان کرد از سرگیری گفتگوی سیاسی برای خروج از بحران ضروری است
سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد از آغاز حمله نیروهای خلیفه حفتر به طرابلس از چهارم آوریل، 510 نفر کشته و دو هزار و 467 نفر نیز زخمی شده اند.
غسان سلامه، نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی روز سه شنبه در شورای امنیت در مورد آغاز یک جنگ طولانی و خونین که ممکن است به تقسیم دائمی این کشور منتهی شود، هشدار داد.