پخش زنده
امروز: -
حرکتهای موازی و نمایشی ماشینها در خیابانها و تخلیه هیجان های نادرست،چندسالی است که تفریح متداول جوانان بویژه لوکس سواران ایران از جمله اصفهان شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکزاصفهان ؛ اگر اواخر شب یا بامداد بویژه پنج شنبه و جمعه از برخی از خیابان های جنوب اصفهان گذر کرده باشید لایی کشیدن، سبقت گرفتن و حرکات چرخشی با موزیک بلند خودروهای لوکس همچون بی ام و، بوگاتی، مازراتی، پورشه و لکسوس با سرنشینانی که سن شان 20 تا 30 است، شاهد خواهید بود .
عده ای که سرمست غرور با خودروهای لوکس و گران قیمت خود خیابان های شهر را به صحنه مسابقه اشرافی گری تبدیل کرده اند .
برخی دیگر از جوانان هم که با ماشینهای بسیاری معمولی وارد تفریح جوانان پولدار میشوند، با نصب باندهای گران قیمت سعی در جلب توجه و ایجاد ترس دارند و حرکات نمایشی اجرا می کنند.
اصطلاحی که مردم بویژه ساکنان محله های میزبان این رویدادها به"دوردورکردن" می شناسند و مزاحمتی که از سر و صدای آزاردهنده ماشین ها و قهقهه هایشان بیشتر شبها نصیب شان می شود و آرامش شبانه آنها را سلب کرده است.
کورس شبانه در اصفهان به حاشیه و به مسیر ده کیلومتری اصفهان- بهارستان هم کشیده است.
جوانان پولدار دور دور کردن را نوعی تخلیه هیجان میدانند و بر این باورند که باید این تفریح برقرار باشد؛ چرا که تفریحی جذابتر از این وجود ندارد برخی برای این که گوی سبقت را از آن خود کنند پدال گاز را رها نمیکنند و به هر طریقی شده برای خودنمایی از سبقت گرفتن عقب نمیمانند و این تفریح کاذب، دوستی های خیابانی خارج از شرع و عرف، خودنمایی و ایجاد تجمل گرایی و سرانجام آسیب اجتماعی را هم به همراه دارد.
ماشینبازی یکی از معدود تفریح های نامتعارف در ایران است که دراصفهان این سرگرمی بیشتر برای جوانان جنوب شهری و پولدارها در ماشینهای چندصد میلیونی تا میلیارد تومانی است که برای کم درآمدها به اندازه دودیکردن شیشههای ماشینشان و نصب سیستم بلندگو روی آنها خلاصه میشود.
پایان تلخ قصه واقعی کورس شبانه در اصفهان
نگارش قصه دور دور کردن جوانان امروزی که به یک تفریح شبانه تبدیل شده، پس از تصادف پنج روز پیش پورشه و پراید با سرنشینان جوان آن در اصفهان خواندنی است.
قصه ای واقعی که روایت گر رویارویی جوان پولدار و خیابان گرد برای کاهش هیجان و گذراندن تفریح با جوانی کوچکتر از خود و مسافرکش که به دنبال امرار معاش و کسب هزینه دانشگاهش بود .
این تصادفی بازتابی گسترده در رسانه ها بویژه شبکه های مجازی داشت.
تصادف عجیب خودروی پورشه در اصفهان که پرونده اش همچنان باز است، راننده دستگیر شده، اما مردم از پلیس برخورد شدید با مسببان سلب آرامش را طلب میکنند.
شنیده ها حاکی است که بامداد جمعه گذشته دختر و پسری که سرنشین دو پورشه هستند در خیابان کارگر اصفهان مسابقه سرعت میگذارند. کورس بالا گرفته و هیجان دور دور داغ داغ،از طرفی صدای موزیک، قهقهه و چرخ لاستیک خودروها و سلب آرامش برای ساکنان محله ، عابران و خودروهای عبوری.
اما پایان تفریح شبانه خیابان گردی و کورس این دو خودروی گران قیمت، برای پسر 23 ساله پورشه سوار تلخ است.
این جوان بدون گواهینامه با انحراف از مسیر اصلی با یک دستگاه پرایدکه سرنشینش جوانی 21 ساله است برخورد میکند و به مرگ راننده آن منجر میشود و درادامه هم باعث رساندن خسارت به دو دستگاه پژو 206 و پراید پارک شده در حاشیه خیابان می شود.
به گفته شاهدان عینی و فیلم های موبایلی که در فضای مجازی رد و بدل شده است، پس از تصادف ،پسر جوان مسبب حادثه از محل متواری می شود و دختر جوانی به محل حادثه و نزدیک پورشه می رسد که بعدها معلوم می شود خواهر راننده متواری است و با داد و فریاد عنوان می کند "کشتیم که کشتیم دیهاش را میدهیم"
عبارتی قابل تأمل که واکنش بسیاری از مردم را در فضای حقیقی و مجازی بهدنبال دارد.
مردم از پلیس برخورد قاطع با نمونههای عینی این ماجرا را میخواهند، آنهایی که نمایش قدرت و ثروت را به کف خیابانها شهر میآورند و نه تنها از کنار جان دیگران بهراحتی عبور میکنند بلکه فکر می کنند انسانیت با پول خریدنی است.
اخبار این حادثه ساعاتی بعد با تصاویر و فیلم در فضای مجازی منتشر و دست به دست میشود و بازار اظهار نظرهای مردمی درباره دو پورشه میلیاردی که مرگ جوان اصفهانی را رقم زدهاند رونق می گیرد.
از طرفی واقعیت عینی و از سوی دیگر بازار داغ شایعه از آقازاده و مسئول دولتی بودن پدر پورشه سوار تا رابطه دوستی پسر پورشه سوار و دختری که حرف از پول می زند و... که همگی رد می شود.
روی دیگر سکه، خانه ای ماتم زده در اصفهان و مادر و پدری سیاه پوش که پسرشان فرهاد 21 ساله، دانشجو و ورزشکار سرنشین پراید در حادثه کورس دو پورشه در خیابان کارگر قربانی هیجان شبانه دو جوان مرفه اصفهانی شد و در بیمارستان جان سپرد.
مادرش با گریه و شیون به چند جمله بسنده میکند و می گوید: کشور قانون دارد و حق فرزندم را میگیرم.
این تصادف ساعت یک و 17 دقیقه 27 اردیبهشت در خیابان کارگر اصفهان رخ داد.
برخورد قاطع با سرنشینان برهم زدن نظم و آسایش شبانه
فرمانده انتظامی استان اصفهان که دیشب در گفت و گوی ویژه خبری مهمان استودیوی خبر بود گفت: پلیس اجازه نمیدهد عدهای با دور دور کردن، کورس گذاشتن و سرعت های غیرمجاز خودروهای خود در خیابانها نظم و امنیت جامعه را برهم بزنند.
سردارمهدی معصوم بیگی ادامه داد: راننده متواری پس از 48 ساعت خود را به پلیس معرفی کرد؛ در این زمینه پرونده تشکیل و راننده خاطی با حکم مقام قضائی روانه زندان شده و تحقیقات همچنان ادامه دارد.
وی در ادامه از برخورد با 600 خودروی سواری که با دور دور کردن و کورس گذاشتن باعث سلب آسایش مردم شده بودند در عملیات "ظفر 5 "خبر داد.
سردار معصوم بیگی افزود: 273 دستگاه از این خودروها مربوط به شهر اصفهان و 320 دستگاه خودروی دیگر مربوط به سایر شهرستان ها هستند.
یک مشت نمونه خروار
این پورشه میلیاردی خبرساز اصفهان نمونهای از چندین خودرویی هستند که دور دورهای شبانه را تفریح خود میدانند،درواقع جوانان پولداری که فقرمالی ندارند اما فقر فرهنگی چرا ؟
بیشتر افرادجامعه راهحل مشکل خود را درآمد بیشتر میدانند و میپندارند اگر درآمد زیادی داشته باشیم همه مشکلاتشان حل خواهد شد، اما گاهی اوقات مشکلاتی که پیش روی زندگی قرار میگیرد، از فقر مادی و درآمدی نیست، بلکه از فقر فکری، فرهنگی و رفتاری است که در عذاب آن غرق شدهاند و کاری هم در این خصوص انجام نمیدهند، چرا که تصور میکنند مشکلات تنها با پول حل میشود.
به گفته روانشناسان، دوران نوجواني و جواني مهم ترين دوران زندگاني انسان محسوب مي شود چرا که افراط و تندروي، غرور، خودشناسي، ترديد، اضطراب، خيالات، اوج استعداد و استدلال قوي وهوش در بالاترين درجه خود قرار دارد، از یک طرف فرصت طلايي برای ترقي و از سوی دیگر سراشیبی انحطاط و سقوط.
اگر والدين بيش از آنچه كه به نيازهاي مادي فرزندانشان اهميت مي دهند به جنبه هاي روحي آنان مي پرداختند، مشكلات كمتري رخ می داد.
شرايط حاكم بر دوران جوانی و نوجوانی بيانگر اين است كه آنها احتياج به آرامش رواني بيشتر و ارتباط صميمانه و دوستانه دارند به عبارت ديگر، آنها همدم و مونسي مي طلبند كه وجودش را درك كنند و به دور از روابط آمرانه، حاكمانه و ناصحانه، با او دوستانه و صميمانه سخن بگويند و ديگران وجودش را به گونه اي كه هست درك كنند نه در خانه هایی که جیبهای پر از پول، خانه و ماشین های آنچنانی همدم شان است یا از طرفی دیگر خانه هایی که فقر و آسیب های اجتماعی بیداد می کند.
با چند نفر از دختر و پسرهایی که مشغول حرکتهای موازی و نمایشی ماشینها در خیابانها بودند که صحبت کردیم عنوان می کردند چون مکان دیگری نداریم از خیابان های اصلی برای دوردور استفاده می کنیم.
به اعتقاد جامعه شناسان، در ایران با فرهنگ غنی چندین هزار ساله ، جامعه بی فرهنگ نداریم و باید با فرهنگ سازی معطوف به انسان نه ابزار، پول و مادیات، رشد فرهنگی ایجاد کنیم و فرهنگ معنوی افراد و چگونه استفاده کردن را به آنها یاد دهیم.
اگر برای ارزشهای فرهنگی و دینی ارزش قائل باشیم قطعا فقر فرهنگی به وجود نمیآید چه بسا در بسیاری موارد فقر اقتصادی به فقر فرهنگی کمک کند و در واقعیت اجتماعی، متغیرها از یکدیگر مجزا نیستند.
خانواده در فرهنگسازی بسیار حائز اهمیت است اما اگر خانواده دچار فقر فرهنگی باشد یا خانوادههایی که مهارت انتقال فرهنگ را نداشته باشند چگونه میتوان از آنها انتظار داشت که فرزندانی تربیت کنند تا جامعه از فقر فرهنگی دور بماند.
به گفته احمدی روانشناس، ریشه فقر فرهنگی میتواند یکی از عوامل انحرافات اجتماعی باشد و در جوامعی که توزیع ثروت بیشتر ممکن است به اعمال غیر اخلاقی و نادرست دست بزنند.
نگارنده:سیده پروین امامی