نقش رژیم غذایی در کنترل فشار خون
مصرف کم مواد غذایی دارای سدیم و چربیهای اشباع، موجب کاهش فشارخون میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: با کاهش مصرف نمک و محدود کردن مصرف کنسروها و آجیل شور و خودداری از مصرف همبرگر، سوسیس و کالباس، میتوان به کنترل فشار خون کمک کرد.
طاهره رامش به نقش مهم عنصر کلسیم در تغذیه اشاره و تصریح کرد: شیر و فرآوردههای لبنی کم چرب، انواع غلات سبوس دار و حبوبات با دارا بودن کلسیم در کاهش فشارخون موثر هستند.
او با تاکید بر گنجاندن میوه ها، سبزی، حبوبات و غلات در برنامه غذایی روزانه، ادامه داد: با توجه به نقش پتاسیم در پیشگیری و درمان پرفشاری خون، از میوههایی مانند زردآلو، گوجه فرنگی، هندوانه، موز، سیب زمینی، آب پرتقال و گریپ فروت که منابع خوبی از پتاسیم هستند، استفاده کنیم و از مصرف سبزیهای دارای سدیم بالا شامل اسفناج، کرفس، ریواس و شلغم در افراد مبتلا به فشارخون بالا، خودداری شود.
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب با بیان اینکه مصرف منظم ماهی در برنامه غذایی را نباید فراموش کرد، یادآور شد: مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب اشباع و کلسترول شامل گوشت قرمز، لبنیات پُرچرب، زرده تخممرغ، چربیهای حیوانی، مارگارین، روغنهای جامد و کره را در سهمیه غذایی، کاهش داد.
این کارشناس مسوول تغذیه، ورزشهایی مانند پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری را در کنترل فشار خون مفید دانست و اضافه کرد: با محدود کردن مصرف چای، قهوه و شکلات و ننوشیدن تا یک ساعت پس از خوردن غذا و استفاده از دمنوشهای گیاهی مانند گل گاو زبان می توان به کنترل فشار خون کمک کرد.
وی توصیه کرد: به جای نمک میتوان از سبزیهای تازه یا خشک، ادویههای مفید مانند زردچوبه، دارچین، آویشن و پودر سیر، پیاز و آب لیموی تازه استفاده کرد.