به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، جدیدترین پیشرفت جنبش انصار الله یمن رونمایی از پهپادهای غول پیکر با توانایی حمل مواد منفجره به وزن حدود صد کیلوگرم است که از توانمندی بالایی در گمراه کردن پدافندهای هوایی برخوردار است.
روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: پس از موفقیت جنبش انصار الله و متحدان آن در به پرواز در آوردن هفت فروند پهپاد به مسافت بیش از هزار کیلومتر و حمله به دو پمپاژ نفتی تاسیسات خطوط نفتی "پترولاین" عربستان در غرب ریاض، سوالات زیادی درباره چگونگی توسعه این توانمندیهای تهاجمیها در مدت کوتاه، ماهیت هدف بعدی یا بهتر بگوییم غافلگیری جدید و میدان و عرصه این حملات مطرح میشود؟
انصار الله تا چند هفته پیش از موشکهای بالستیک استفاده میکردند به طوریکه تاکنون ۲۱۸ فروند موشک بالستیک برای حمله به اهدافی در خاک عربستان از جمله فرودگاه ملک عبدالعزیز در جده و ملک خالد در ریاض استفاده شده است، مهمترین این موشک ها، «برکان ام اچ» است که با آن در سال ۲۰۱۷ به پالایشگاه ینبع در سواحل دریای سرخ حمله کردند، موشک بعدی موشکهای جدید بدر یک است که چند روز پیش در حمله به پایگاه ملک فیصل در جازان از آن استفاده شد و خسارات زیادی بر جای گذاشت.
جدیدترین پیشرفتی که باعث نگرانی کشورهای ائتلاف به سرکردگی عربستان در جنگ یمن و همچنین نگرانی همپیمانان غربی ریاض شده است، رونمایی از پهپادهای غول پیکر با توانایی حمل مواد منفجره به وزن حدود صد کیلوگرم است که میتواند صدها کیلومتر در ارتفاع پایین پرواز کند و از توانمندی بالایی در گمراه کردن پدافندهای هوایی، رسیدن به اهداف مورد نظر و منفجر کردن آنها با دقت بسیار بالا برخوردار است که خطرناکترین آنها قاصف ۱ و صماد ۳ است.
اتفاق غیر منتظره بزرگی که پیش از حمله به پمپاژهای نفت صورت گرفت، در ماه ژانویه یعنی اوایل امسال بود که انصار الله با یک فروند پهپاد به رژه نظامیان سعودی در پایگاه راهبردی العند در استان لحد حمله کردند و سکوی اصلی که شمار زیادی از ژنرالهای عربستان در آن حضور داشتند را هدف قرار دادند که در نتیجه دهها نفر از آنها کشته یا زخمی شدند.
سرهنگ ستاد ترکی المالکی سخنگوی ائتلاف سعودی اماراتی دیروز اعلام کرد: انصار الله با پهپاد به یکی از تاسیسات حیاتی در شهر نجران حمله کردند که این حمله تلفاتی داشت. ترکی المالکی درباره هدف حمله یا حجم خسارات مادی و شمار قربانیان سخنی نگفت.
گمانه زنیهای زیادی درباره چگونگی توسعه این نوع پهپادها که در ابتدا بسیار ابتدایی بود و بیش از یک کیلومتر پرواز نمیکرد و قادر به حمل هیچ گونه مواد منفجره نبود تا پهپادهای غول پیکری که میتوانند هزار کیلومتر پرواز و کلاهکهای انفجاری حمل کنند، وجود دارد.
جنبش انصار الله برای نظارت بر این سلاح خطرناک یگان پدافند هوایی پهپادی تاسیس کرد. سخنگوی ائتلاف متجاوز سعودي تاکید کرد هواپیماهای ائتلاف به کارگاههای تولید این نوع پهپاد در صنعا و استانهای شمالی یمن حمله کرده اند، این سخنان نشان میدهد این پهپاد ساخت داخل و با توانمندیهای یمنی است.
جالب توجه اینکه بر اساس گزارشهای کارشناسان صنایع نظامی کشورهای غربی، هزینه تولید این پهپادها حداکثر حدود ۳۰۰ تا هزار دلار است که در مقایسه با بهای موشکهایی که ائتلاف برای سرنگونی پهپادها استفاده میکند بسیار ناچیز است که به عنوان مثال هزینه یک فروند موشک پاتریوت به چهار میلیون دلار میرسد.
به سوال مهمتر باز میگردیم، هدف بعدی سلاحهای جدید و کشنده چه خواهد بود؟ آیا نظامی یا اقتصادی و نفتی نظیر خطوط لولههای نفت یا پالایشگاه یا حتی بنادر خلیج فارس یا دریای سرخ خواهد بود؟
محمد علی الحوثی رئیس کمیته انقلابی وابسته به جنبش انصار الله یمن سه روز پیش تاکید کرد در صورت تداوم تجاوز علیه یمن، ۲۹۹ هدف تعیین شده در عربستان، امارات و داخل یمن، هدف حمله قرار خواهد گرفت.
اگر حمله اخیر به چهار نفتکش بزرگ نزدیک بندر الفجیره در خلیج عدن باعث افزایش بهای نفت و افزایش هزینه بیمه نفتکشها و از همه مهتر باعث ایجاد ترس و هراس امنیتی به علت بی سابقه بودن این اقدامات شد و ضعف تدابیر اتخاذ شده در تامین امنیت دریانوردی را نشان داد، سوال این است که اگر نيروهاي يمن از سیاست خویشتن داری دست بردارند و پهپادهای خود را عازم فرودگاههای امارات، عربستان و دیگر بنادر نفتی کنند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟