پخش زنده
امروز: -
برنامه آبی استان اصفهان تا سال ۱۴۰۴ برای تصویب در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور بررسی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، استانمرکز اصفهان ؛ استاندار در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی از تصویب برنامه ۲۴ گانه جامع برای آینده آب اصفهان خبرداد و گفت: این برنامه به وزار ت نیرو ارائه خواهد شد تا در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی هم مطرح می شود تا از طریق آن در زمان های مختلف در صورت بروز کم آبی بتوانیم آن را مدیریت کنیم.
عباس رضایی با اشاره به آغاز بکار بیش از یک میلیون کولر آبی در چند روز آینده گفت: حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آب در این زمینه مصرف می شود.
وی با بیان اینکه مشوق و تسهیلات مناسب برای استفاده بیشتر از کولرهای گازی در برنامه سازگاری استان با کم آبی جانمایی شود افزود: شهرداری اصفهان هم در توسعه فضای سبز شهری باید هوشمندانه عمل کند و از کاشت بیشتر چمن درفضاهای شهری جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه در برنامه ریزی ها نباید نگاه کوتاه مدت داشت گفت: باید دنبال منابع جدید آب باشیم که این نیاز به همفکری و وحدت بر نامه ریزی دارد.
استاندار برنج کاری در شرق و غرب استان را عاملی برای ضربه به برنامه های بلند مدت دانست و با اشاره به ضرورت کاهش تنش های آبی بین استانی گفت:گروه دوستی اصفهان و خوزستان و یزد را تشکیل می دهیم.
مدیرعامل آب منطقه ای اصفهان هم در این جلسه با ارائه جزئیات و کلیات برنامه سازگاری استان با کم آبی گفت:این برنامه شامل دو بخش وضعیت آبی استان و برنامه های آبی برای مدیریت بهتر منابع آب است و برای اجرای این برنامه 23 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
میرمحمدصادقی با اشاره به مصوبه طرح ۷گانه آب در زمان استاندار قبلی اصفهان افزود:برای چاپ کتاب این طرح هفت گانه بیش از ۷۲میلیون تومان بدهکار هستیم که باید برای پرداختش چاره اندیشی شود.
محمدی نماینده کشاورزان هم با اشاره به مزایای اقتصادی کشت برنج برای کشاورزان گفت :در شرق اصفهان ۲هزارمترمربع کشت برنج می شود و هیچ قدرتی نمی تواند جلوی کاشت برنج کشاورزان را بگیرد چون سابقه برنج کاری در اصفهان مربوط به هزار سال قبل است.
امینی مدیر صنف کشاورزان هم با اشاره به اینکه برنج کاری در استانهای مختلف مصرف آب برابر ندارد افزود:برخی کاشت های جایگزین برنج در لنجان دوبرابر کاشت برنج مصرف آب خواهدداشت.
وی پیشنهاد داد: میزان آب خشکی کاری را به کشاورز بدهید تا خود تصمیم بگیرد چه نوع محصولی کشت کند.