پخش زنده
امروز: -
بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به مناسبت سالروز شهادت شهید محمد بروجردی بیانیهای صادر کرد
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در بیانیهای با گرامیداشت سالروز شهادت سردار شهید محمد بروجردی، آن شهید گرانقدر را الگویی ماندگار و مرجع برای نیروهای مسلح و پاسداران انقلاب در تاریخ ایران اسلامی معرفی کرده است.
در ابتدای این بیانیه آمده است: یادآوری حوادث و حماسههای هشت سال دفاع مقدس و بازخوانی رخدادها و وقایع آن به ویژه شهادت بزرگ مردانی که در قامت مجاهدان فی سبیل الله با ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی توانستند استقلال، تمامیت ارضی کشور، انقلاب و نظام عزیز اسلامی را در توفان توطئهها و هجمههای اردوگاه دشمن حفظ کنند، از ضرورتهای هر مقطع از تاریخ این سرزمین به شمار میرود.
یکی از این رخدادها، اول خرداد سالروز شهادت سردار سرلشکر پاسدار شهید محمد بروجردی از فرماندهان شجاع، سلحشور و تاثیرگذار سپاه در کردستان و در جبهههای دفاع مقدس و جنگ تحمیلی است که بازشناسی شخصیت آن فرمانده خردمند، مخلص و پیشتاز صحنههای نیاز انقلاب و کشور میتواند برای نسل امروز به ویژه نیروهای مسلح و مدافعان ایران اسلامی الهامبخش، آموزنده و هدایتگر باشد.
این بیانیه در ادامه با اشاره به ویژگیها و خصوصیات بارز شهید محمد بروجردی و تلاش و همت وی در تعمیق وحدت و یکپارچگی بین نیروهای مسلح کشور به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران در همان مقطع سالهای آغازین استقرار نظام و در مواجهه با فتنههای ضد انقلاب و گروهکهای وابسته به استکبار جهانی و نظام منحوس پهلوی در کردستان، تصریح کرده است: شخصیتهایی که در کردستان درخشیدند همان ذخیرههای اولیه نظام و انقلاب اسلامی بودند که در مکتب حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) تربیت و در کوران انقلاب در مبارزه با رژیم پلید و وابسته پهلوی آبدیده شده بودند و در این میان شهید محمد بروجردی از برجستگان آن روزها محسوب میشد.
در این بیانیه، ایمان، معنویت، اخلاص، بصیرت، شجاعت و همت و پیشتازی برای حضور در میدانهای خطر از جمله ویژگیهای شهید محمد بروجردی توصیف و خاطرنشان شده است: مطالعه و بررسی شخصیت آن سردار سرافراز و سلحشور نشان میدهد او همواره گوش به فرمان امام راحل (رحمه الله علیه) بود و با بروز فتنه ضد انقلاب برای ایجاد آشوب و ناامنی و تجزیه کردستان، بلادرنگ به این منطقه عزیمت و نقشهای تعیین کننده و سرنوشتسازی را در کنار سایر فرماندهان برومند جبهه انقلاب اسلامی ایفا کرد و مانع تحقق اهداف شوم دشمنان داخلی و خارجی نظام و ملت ایران شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: با گذشت ۳۶ سال از عروج ملکوتی آن شهید ارجمند، برکات وجودی وی در صحنه امنیت آفرینی برای کردستان، کشف فرماندهان برای تقویت سپر دفاعی انقلاب و کشور، ظرفیتسازی برای مقابله با ضد انقلاب و دشمن بعثی، گسترش تعامل بین نیروهای مسلح و اتصال آنان به روحانیت معظم و محور قرار دادن نقش و اراده مردم در خنثی سازی توطئههای دشمنان که در آن مقطع در صمیمیت با پیشمرگان کرد مسلمان و تعامل و رابطه عاطفی و برادرانه با آنان جلوهگری میکرد، میتواند برای امروز نیروهای مسلح در عرصه امنیت آفرینی و تهدیدزدایی از میهن اسلامی رهگشا باشد.
این بیانیه در پایان با گرامیداشت سی و ششمین سالگرد شهادت سردار سرلشکر شهید محمد بروجردی که در سنگرهای فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا (علیه السلام)، فرماندهی سپاه غرب کشور و تشکیل و فرماندهی تیپ ویژه شهدا، خدمات و کارنامه درخشان و ماندگاری در دفاع از کیان اسلام، انقلاب و مردم شریف ایران اسلامی را رقم زد و تاکید بر اهمیت تمسک به درسها و آموزههای آن شهید والامقام به عنوان ذخیرهای برای درک عمیق و شناخت دقیق از ضرورتهای فراروی نیروهای مدافع انقلاب به ویژه برای شرایط امروز و پیش روی کشور در عرصه مقابله با تهدیدات ناشی از خباثتهای جبهه دشمن آورده است: نام، یاد خاطره و آرمانهای بلند شهدای دفاع مقدس از جمله شهید محمد بروجردی که به واسطه آراستگی به منظومهای از صفات و خصیصههای ذاتی و رفتاری در حافظه تاریخی انقلاب و ملت ایران به مسیح کردستان شهرت یافته است، امروز در سنگرهای رزمندگان اسلام در جای جای میهن اسلامی و بلکه در جبهه مقاومت ضداستکبار و صهیونیسم بینالملل زنده است و تحت رهنمودهای فرماندهی معظم کل قوا حضرت امام خامنهای عزیز (مدظله العالی) ایفاگر نقشهای سرنوشتساز و تعیینکننده است.
شهید بروجردی از بسیاری از مسئولان کشور جلوتر بود
همرزم شهید بروجردی گفت: شهید بروجردی شناخت خوبی نسبت به فرماندهان بزرگ ارتش مثل صیاد شیرازی، شیرودی و آبشناسان داشت و در این مورد از بسیاری از مسئولان کشور جلوتر بود.
سردار اکبر براتی از همرزمان شهید «محمد بروجردی» در خصوص تربیت نیروهای مستعد در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: شهید بروجردی استعداد بالایی در کشف نیروهای خلاق داشت که نمونههای آن را در دوران دفاع مقدس فراوان داشتیم. همچنین این شهید بزرگوار توانایی بالایی در تعامل با اقشار مختلف مردم به خصوص در کردستان داشت. ایجاد سازمان پیشمرگان کرد مسلمان یکی از ابتکارات این شهید بزرگوار بود.
وی ادامه داد: ایجاد چنین سازمانی در آزادسازی کردستان نقش اساسی و غیرقابل انکاری ایفا کرد. در واقع چنین اقدامی نتیحه اطمینان و اعتماد کامل شهید بروجردی به مردم کرد بود. وی معتقد بود که باید جریان ضد انقلاب را از مردم جدا کرد و باور داشت امنیت کردستان باید به وسیله مردم کردستان ایجاد شود.
از طرفی ضدانقلاب نیز از فقر فرهنگی مردم سوءاستفاده کرده و سعی داشت آنها را نسبت به انقلاب بدبین کند.
سردار براتی در مورد تعامل شهید بروجردی با فرماندهان ارتش توضیح داد: شهید بروجردی شناخت خوبی نسبت به فرماندهان بزرگ ارتش مثل صیاد شیرازی، شیرودی و آبشناسان داشت و در این مورد از بسیاری از مسئولان کشور جلوتر بود. در حالی که بنیصدر همکاری با شهید بروجردی را ممنوع کرده بود، اما شهید صیاد شیرازی بر خلاف دستور فرماندهی نزاجا در کرمانشاه، در عملیات آزادسازی سنندج شرکت کرد.
وی گفت: شهید آبشناسان یکی دیگر از شهدای بزرگ ارتش بود که دفتر کار خود را در قرارگاه مستقر در سقز قرار داده بود و این در شرایطی بود این پادگان در محاصره کامل ضد انقلاب قرار داشت و ما راه زمینی برای رفت و آمد نداشتیم با این حال شهید آبشناسان جلسات خود را در همین پادگان میگذاشت در همین اتاق جلسات چگونگی آزادسازی شهرهای کردستان گذاشته شد و نتیجه مثبتی هم به همراه داشت.
شهید آبشناسان ارادت بالایی به شهید بروجردی داشت این شهید عزیز با هماهنگی بروجردی کارهایش را انجام میداد. شهید بروجردی چنین نخبگان را به خود جذب کرد.
سردار براتی در مورد امتناع شهید بروجردی از پذیرش فرماندهی کل سپاه گفت: شهید بروجردی در کردستان خدمات بسیار زیادی انجام داده بود و معتقد بود کارهای بسیار دیگری باید انجام شود برای همین در پاسخ به پیشنهاد پذیرش فرماندهی کل سپاه که چندین بار مطرح شد، گفته بود اگر قرارگاه فرماندهی سپاه به کردستان منتقل شود قبول میکند در غیر این صورت نمیتواند کردستان را رها کند و به تهران بیاید.
نقطه ضعف ما، نقطه قوت ضد انقلاب است
شهید محمد ابراهیم همت میگفت: تفکر شهید بروجردی که مبارزه را تکلیف میدانست، بسیاری از مشکلات مبارزه را برای من هموار کرد.
بسیاری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چهرههای شناخته شده امروز که سمتهای مختلفی را در این نهاد برعهده دارند در زمان غائله کردستان در کنار شهید «محمد بروجردی» از او درس رزم و مبارزه را آموختند. در چند ماه حضور نیروها در کردستان و ارتباطی که نیروها با شهید بروجردی داشتند به خوبی با روحیات و خصوصیات این شهید آشنا شدند، در شرایط سخت و نفسگیر درگیری با ضد انقلاب، روحیات و افکار این شهید به خوبی نمایانگر شد و توانست تصویری روشن از او را در چهره همرزمانش به نمایش بگذارد. شهد محمد ابراهیم همت در این مقطع در کنار شهید بروجردی بود. او در یکی از خاطرات خود درباره تاثیر شهید بروجردی گفته است: در پاوه هر شب ضد انقلاب به پایگاه ما حمله میکرد، فشار بر روی نیروها زیاد و کمبود نیرو شدیدا حس میشد، شرایط بسیار بحرانی بود و خستگی نیروها باعث شد که یکی از تپههای مهم را از دست بدهیم و عقب نشینی کنیم. بعد از بازگشت شهید بروجردی به خدمت او رسیدم و با عصبانیت گفتم: «به نیروها گفتم که بمانید و مقاومت کنید اما...» محمد بروجردی گفت: «شما تاکید کردید که بمانند و مقاومت کنند؟ گفتید که پایین نیایند؟» گفتم: «بله بله، چندبار هم گفتم» بروجردی گفت: «دیگر ولایت بر شما تمام است، شما حرف خودتان را زدید. تکلیف را انجام دادهاید، تپه سقوط کرده عیبی ندارد». حرفهای آن روز او درس بزرگی بود برای من که غرض ادای تکلیف است و نه چیز دیگر. با همین تفکر بسیاری از مشکلات مبارزه بعدا برای من هموار شد.
تقوا و ایمان شهید بروجردی مسئله دیگری بود که به او در دورانهای مختلف کمک کرد تا بتواند در راه انتخاب شده قدم بردارد. شهید همت در اینباره گفت: تا آنجا که من با حاج محمد بودم نماز شب و دعای کمیلشان ترک نمیشد. البته با حالت خاص خودش. ایشان بعد از اینکه مطمئن میشد همه برادران خوابیدهاند بلند شده و شروع میکرد به خواندن مناجات. این اواخر که شنیده بود وقت مناسب دعای کمیل نیمه شب است دیگر دعای کمیل را در اوقات عادی اول شب نمیخواند و در نیمههای شب بلند میشد. حتی در یک امر تا حصول نتیجه چند بار به طور مداوم دعای توسل میخواند. دلبستگی خاصی به دعای فتح و گشایش داشت. شاید در هر عملیات چندبار این دعا را میخواند و به دیگر برادران نیز سفارش میکرد.
بروجردی روحیه بچهها بود؛ نقطه ضعف ما، نقطه قوت ضد انقلاب است
شهید حسین آبشناسان فرمانده لشکر ۲۳ نیروهای ویژه هوابرد ارتش جمهوری اسلامی ایران مدتی در کنار شهید بروجردی در کردستان با نیروهای ضد انقلاب مبارزه کرد. او درباره خصوصیات این شهید گفته است:
قرار بود از ارتفاعاتی در منطقه جوانرود به همراه تعدادی از برادران برای چندمین بار بازدید کنیم. از آنجا که تعدادمان زیاد بود و ماشین هم وانت تویوتا، از همان ابتدا برادر بروجردی عقب ماشین نشست و پایین هم نیامد، هرچه کردیم نتوانستیم ایشان را قانع کنیم که جلوی خودرو بنشیند. در راه باران شدیدی گرفت، بازهم به برادر بروجردی اصرار کردیم که درست نیست شما آنجا باشید، گفت: به راهتان ادامه دهید، فرقی ندارد چه من باشم چه شما. بروجردی حدود ۲ ساعت را زیر باران ماند. با این حال حاضر نشد جای خود را با ما عوض کند.
در برخورد با برادران تحت فرمان بسیار خاضعانه و خاشعانه رفتار میکرد. در عملیاتها دوشادوش برادران جلو میرفت و میجنگید. برادری بزرگ و پدری مهربان برای بسیجیها بود. همگی به او عشق میورزیدند. در کلیه عملیاتهایی که ایشان حضور داشت حتی الامکان ضعف و دلسردی و شکستهای ظاهری هم نبود. وجود مبارکش باعث تحریک و تشویق و ترغیب بود. خیلیها به خاطر عشق به شخص بروجردی و رفتار خاص او از محلهای کار خود میبریدند و به کردستان روی میآوردند و مشغول کار میشدند.
هرچه میگفتیم: «برادر بروجردی بیا جلسه بگذاریم و نقاط ضعف و قوت ضد انقلاب را بررسی کنیم»، میگفت: «ضد انقلاب نقاط قوت ندارد، نقاط قوت ضد انقلاب نقاط ضعف ماست، ما اگر ضعف خود را بپوشانیم ضد انقلاب نقاط قوت ندارد.»
در شرایطی که سنندج محاصره کامل بود ایشان با بالگرد در پادگان این شهر پیاده شد. پادگان در محاصره بود و هر لحظه گلوله و خمپارهای به داخل پادگان میافتاد تقریبا همه روحیه خود را میباختند. در این حال چهره معصوم و پاک برادر بروجردی و لبخند ملیحی که داشت به همه آرامش میداد و همه را آرام و مصمم میکرد.
در کلامش نفوذ خاصی داشت. بودند برادرانی که در اثر فشار کار خسته شده و به قولی بریده بودند، ولی بعد از چند دقیقه صحبت با حاج آقا تمام مسائل برایشان حل میشد و با دلی گرم و امیدوار دوباره سراغ کارشان میرفتند. خیلی اوقات دیده میشد بعضی از برادرها دنبال بهانه میگشتند که چند دقیقه با حاج آقا صحبت یا دیدار کوتاهی داشته باشند و به قول معروف از این قضیه روحیه بگیرند.
هر وقت به مردم روستاها میرسید بچهها را بغل و نوازش میکرد. دستی به سر و گوش آنها میکشید و با مردم خوش و بش میکرد، از وضع آنها میپرسید و از برکات اسلام و جمهوری اسلامی برای آنها سخن میگفت.
مرد ماندگار در یادها
بروجردی، جزو شخصیتهای بیبدیل مکتب انقلاب اسلامی بود که باید او را بشناسیم و از روش و منش او درسهای پایداری و اخلاق بگیریم.
ایشان یکی از ۱۲ نفری بود که در خدمت مقام معظم رهبری، با تلاشهای شبانه روزی خود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بنیانگذاری کردند.
سال ۱۳۳۳، مادری مهربان چشمان خود را روشن به تولد کودکی دید که او را محمد نامگذاری کرد و میرزا محمد صدایش میزد. خداوند تقدیرش را چنان قرار داده بود تا سالهای رشد و نمو این کودک در سختکوشی و مبارزه شکل گیرد تا در آینده نقش بزرگی در تامین امنیت انقلاب در حساسترین برهه و امنیت هم میهنان خود در منطقه کردستان داشته باشد.
پنج ساله بود که پدرش را از دست داد و مادر برای سر و سامان دادن به خانواده خود به همراه پنج کودک دیگر، بار و بندیل مختصر خود را پشت وانتی جمع کرده، عازم تهران شد و از بدو ورود با سختکوشی تمام و کار و تلاش بار زندگی را بر دوش کشید.
خدیجه خانم به لطف خداوند صاحب فرزندان با غیرت و خوبی بود. علی پسر بزرگش نوجوان بود و در کارگاه تشکدوزی مشغول کار شد و محمد هفت ساله نیز برای کمک به خانواده، مدرسه شبانه را برای درس خواندن انتخاب کرد و به همراه برادرش برای کار به کارگاه تشکدوزی میرفت، تا بدین طریق چرخ زندگی بچرخد.
محمد هوش و ذکاوت خاصی در کارهایش داشت. او با پشتکار توانست رونقی در کارگاه تشک دوزی بدهد. او در دوران نوجوانی با مبارزان انقلابی تحت رهبری امام (ره) آشنا شد و سر از جلسات مذهبی مساجد در آورد. در این جلسات بود که شهید بروجردی با امام خمینی (ره) و عقاید و آموزههای ایشان آشنا شد و در اثر این آشنایی، علت مخالفت و مبارزه امام (ره) را با شاه درک کرد و متوجه شد که بیگانگان تا چه اندازه بر دستگاه حکومتی شاه و برنامههای او نفوذ دارند و بدین ترتیب در صف اول مبارزان انقلابی علیه رژیم ستم شاهی قرار گرفت.
با گذشت زمان و آگاهی بیشتر از روش مبارزاتی امام (ره) که اتکای انقلاب به مبارزات عموم مردم بود، رساندن اعلامیههای امام و نوارهای سخنرانی در کوتاهترین زمان به دست مردم، از جمله کارهای اصلی گروه توحیدی صف تحت فرماندهی شهید محمد بروجردی بود.
آمادگی و مبارزه از ویژگیهای بارز شهید محمد بروجردی بود. گذراندن دورههای نظامی در خدمت سربازی و همچنین آشنایی با شهید چمران و امام موسی صدر در فلسطین و لبنان، از او شخصیتی مبارز برجسته ساخته بود. بدین خاطر مسئولیت حفاظت از حضرت امام (ره) پس از ورود به ایران اسلامی در روز ۱۲ بهمن سال ۵۷ به شهید بروجردی واگذار شد. وقتی شهید بهشتی و شهید مطهری این پیشنهاد را به محمد دادند، او نتوانست جلوی اشک شوق خود را بگیرد. او مسئولیت مراقبت از قلب و جان ملت ایران را که با قلب و جان رهبر خود میتپید، برعهده گرفته بود.
شهید محمد بروجردی یکی از ۱۲ نفری بود که در خدمت مقام معظم رهبری، با تلاشهای شبانه روزی خود، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بنیانگذاری کردند و با وجود کمبودها و نارساییها، دلسوزانه و از جان و دل به انجام وظیفه میپرداخت.
در آن دوران شخصیت مهربان و جذاب بروجردی او را به حلقه وصل رزمندگان تبدیل کرده بود. دلسوزی و مهربانی او، چون جاذبه قدرتمندی، یاران را به حلقه وجودش جمع میکرد و هیچ کدام از بچهها پس از آشنایی با وی، حاضر به جدایی از او نبودند.
با شروع توطئههای دشمن در شهرهای مرزی بخصوص کردستان که به علت همجواری با کشور عراق، مواجه با ویرانیهای گسترده شده بود و هم میهنان بیگناه زیادی به دست اشرار در این منطقه کشته میشدند، در چنین اوضاع و احوالی، شهید بروجردی که تمام وجودش را عشق به مردم و میهن اسلامی پر کرده بود، به فکر افتاد که برای برقراری آرامش و امنیت، با جمعی از همرزمان به کردستان اعزام شوند، چرا که اوضاع چنان به سرعت بحرانی شد که خطر سقوط شهر پاوه و سایر شهرهای این منطقه هم نزدیک بود، لذا پس از صدور دستور امام (ره) برای همه نیروها جهت دخالت و آزادسازی پاوه، دیگر جای درنگ نبود و شهید بروجردی از آنجایی که درد فقر را چشیده بود، رنج و سختی مردم کردستان را با پوست و استخوان خود درک میکرد، روانه کارزار شد. او از اول انقلاب با وجود حضور گسترده ضد انقلاب به نام مردم کُرد در منطقه، درک کرده بود که باید خط مردم غیور و زحمتکش منطقه را از ضدانقلاب جدا کرد و از همین روی جای خود را در دلهای کودکان و زنان و مردان رنجدیده کردستان که پیوسته از محرومیت و عدم توجه رژیم پهلوی به دلایل واهی رنج برده بودند، باز کرد و با مهربانی و شکیبایی، نه تنها کمکهای شایستهای در ایجاد امنیت برای مردم منطقه کردستان داشت، بلکه با اخلاق حسنه و دلسوزی اخلاقمند، همکاری مردم منطقه و کُردهای غیور را برای مبارزه با ضد انقلاب جلب کند.
راز ماندگاری شهید بروجردی در دلها و خاطرهها، به خصوص مردم قدر شناس کردستان، روحیه لطیف و حیاتبخش او بود. او، چون آب زلال، حیات بخش و جاری بود که به هر کجا قدم میگذاشت، عطوفت و مهربانی را با خود به همراه میبرد و نمونه یک مسلمان تربیت یافته مکتب پیامبر عظیم الشان اسلام بود که حتی تلاش میکرد با تمام کسانی که برخورد میکند، اول از در مدارا و انسانیت بر آید و این صفات حسنه و فضیلتهای اخلاقی، بزرگترین راز ماندگاری این شهید بزرگوار در خاطرهها و یادها است.
او که تمام هم و غم خود را ایجاد امنیت برای مردم منطقه و حفاظت از هموطنان خود قرار داده بود، در تمامی عملیاتها و برنامههای خود، اصل اول را حفاظت از جان مردم و همرزمان خود قرار میداد، لذا با ورود او به کردستان و تلاشهای شبانهروزیاش به همراه سایر نیروها توانست نقش بسیار مهمی در امنیت مردم کردستان داشته باشد، به این خاطر میرزا محمد خدیجهخانم را مردم کردستان «مسیح کردستان» لقب دادند.
نیروی ایمان و تعهد شهید بروجردی به انقلاب اسلامی و علاقه قلبی او به ارزشهای اسلامی، رفتارها و زندگی آن شهید بزرگوار را توأم با سجایای اخلاقی و دینی کرده بود. شهید بروجردی با وجود مشکلات فراوان، هیچگاه ناراحتیهای خود را در بین رزمندگان آشکار نمیکرد و با استواری و صلابت، به دیگران روحیه میداد و در خستهترین شرایط کاری، با حوصله تمام با نگاه به اصل برادری مسلمانان به صحبت همه گوش فرا میداد و با هوش و ذکاوت خدادادی، پیوسته بهترین طرحهای عملیاتی را برای مقابله با دشمن طراحی میکرد، و در مدت زمان نسبتاً کوتاهی به همراه همرزمان خود توانست نقش بسیار برجستهای در پاکسازی بانه و سردشت که از نقاط اتکای ضد انقلاب بود، ایفا کند.
سرانجام سردار محمد بروجردی که اسوه اخلاق و خستگیناپذیری برای رزمندگان اسلام بود، در اول خرداد سال ۱۳۶۲ در حالی که با عدهای از همرزمانش در مسیر جاده مهاباد - نقده در حرکت بودند، بر اثر انفجار مین به آرزوی دیرینهاش که حضور در جوار حضرت حق و ارتزاق از خوان ویژه شهدا در کنار پروردگار خود بود، نایل آمد و آن سردار بی بدیل اسلام جام شهادت را عاشقانه و عارفانه سر کشید. بروجردی، جزو شخصیتهای بیبدیل مکتب انقلاب اسلامی بود که باید او را بشناسیم و از روش و منش او درسهای پایداری و اخلاق بگیریم.
استدلالهای منطقی شهید «بروجردی» باعث افزایش جاذبه او میشد
یکی از همرزمان شهید بروجردی میگوید: شهید بروجردی در تمام ناملایمات صبور بود و وقتی استدلالهای منطقی میآورد، جاذبه او افزایش مییافت.
سردار «بهرام نوروزی» مشاور فرمانده ناجا و از همرزمان شهید بروجردی در گفتگو با دفاعپرس، درباره این شهید سرافراز اظهار داشت: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید، عناصر ضد انقلاب مستقر در کردستان اقدام به فعالیتهای تجزیهطلبانه در منطقه کردند و برای تحقق این هدف خود از هیچ تلاش کوتاهی نکردند؛ به عنوان مثال روزهای اول پیروزی انقلاب، کمیته انقلاب اسلامی راه اندازی شد که در سنندج نیز فردی به نام «شاطر محمد» مسئولیت کمیته را در سنندج عهده دار میشود، اما با یورش ضدانقلاب به کمیته انقلاب اسلامی سنندج، وی به شهادت میرسد؛ لذا با شهادت شاطر محمد تا سال ۶۶ کمیته انقلاب اسلامی در سنندج وجود نداشت.
وی افزود: بنابراین ضد انقلاب با ایجاد فضای ترس و وحشت و نیز بستن راههای ارتباطی منطقه بر روی نیروهای انقلاب و حتی ارتش، قصد داشت تا منطقه کردستان را از ایران یکپارچه جدا کند؛ در واقع شرایط به گونهای بود که امکان تردد از کامیاران به سنندج وجود نداشت.
سردار نوروزی ادامه داد: شهید بروجردی در چنین شرایطی وارد کردستان شد و از کامیاران کار پاکسازی منطقه را آغاز کرد؛ البته برای آزادسازی وجب به وجب منطقه و برقراری امنیت کردستان که با سختی بسیاری هم توأم بود، شهدای بسیاری تقدیم شد.
مشاور فرمانده ناجا عنوان کرد: شهید بروجردی علاوه بر اینکه در تمام ناملایمات صبور بود، چهرهای بسیار زیبا و آمیخته با معنویت هم داشت و وقتی استدلالهای منطقی میآورد، جاذبه او افزایش مییافت.