به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علیرضا دلاوری گفت: نیمی از بیماران مبتلا به فشارخون که از بیماریشان مطلع هستند نیز بیماریشان را کنترل نمی کنند.
دلاوری افزود: 30 درصد از افراد بالای 30 سال کشور مبتلا به پرفشاری خون هستند .
وی گفت: 29 درصد بانوان و 26 درصد از مردان بالای 30 سال کشور ، بیماری پرفشاری خون دارند.
دلاوری افزود: پیشگیری همواره بهتر از درمان است و می توان با اصلاح سبک زندگی از عوارض این بیماری و حتی ابتلا به آن پیشگیری کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشگیری از عوارض و کنترل با داروی هایی که در کشور موجود است به راحتی برای مبتلایان امکانپذیر است.
وی افزود: متاسفانه مصرف نمک درکشور ما به صورت میانگین 9 تا 11 گرم در روز برآورد شده است که باید این میزان به نصف کاهش یابد.
دلاوری اضافه کرد: حذف نمکدان از سفره می تواند به کاهش مصرف نمک کمک موثری داشته باشد.
وی اضافه کرد: 30 دقیقه ورزش متوسط یا شدید همچون پیاده روی به حدی که نفس را به شماره اندازد نیز به منظور پیشگیری از چاقی توصیه می شود.
دلاوری گفت: حذف غذاهای چرب و شیرین نیز از عوامل پیشگیری از چاقی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مصرف نمک و چاقی از عوامل افزایش فشار خون محسوب می شود.
114 گروه داوطلب دانشگاه علوم پزشکی تهران برای بسیج ملی کنترل فشار خون
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران از مشارکت 114 گروه داوطلب این دانشگاه برای فعالیت در بسیج ملی کنترل فشار خون خبر داد.
دکتر علیرضا دلاوری گفت: 38 گروه از این داوطلبان به صورت سیار در مراکز تجمع از افراد بالای 30 سال فشار خون می گیرند.
وی افزود: 205 پایگاه، 65 مرکز جامع سلامت شهری، 14 مرکز جامع سلامت روستایی و 40 خانه بهداشت زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این بسیج مشارکت دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیج ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت تا 15 تیر در دو مرحله اجرا می شود.
دلاوری افزود: در مرحله نخست که از 27 اردیبهشت آغاز شده است و تا 18 خرداد ادامه دارد آگاه سازی عمومی، هماهنگی بین دستگاه، اطلاع رسانی و ساختارسازی در اولویت قرار دارد.
وی گفت: در مرحله دوم که از 18 خرداد تا نیمه تیر ادامه دارد غربالگری افراد بالای 30 سال به صورت داوطلبانه انجام می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: داوطلبان بالای 30 سال می توانند به صورت خوداظهاری اطلاعات مربوط به فشارخونشان را در سامانه بسیج ملی کنترل فشارخون ثبت کنند.
دلاوری گفت : ارزشیابی این طرح تا هفته اول مهر ادامه خواهد داشت و افراد مبتلا به پرفشاری خون که در این طرح اطلاعاتشان ثبت شده برای کنترل فشارخون و درمان آن راهنمایی می شوند.
وی با اشاره به اینکه کنترل فشار خون افراد بالای 30 سال در مراکز جامع سلامت پایگاه و خانه های بهداشت از دو دهه قبل در کشور آغاز شده است، افزود: این بسیج به منظور افزایش آگاهی عمومی و همچنین گسترش ثبت اطلاعات و پوشش این طرح غربالگری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیماری های غیرواگیر و تصادفات دو عامل اصلی مرگ زودهنگام در کشورند، گفت: پرفشاری خون ، افزایش وزن، افزایش چربی خون و کبد چرب از جمله بیماری هایی است که به سندرم متابولیک معروفند.
دکتر دلاوری افزود: 34 درصد از ایرانیان به سندرم متابولیک مبتلا هستند.
وی گفت: متأسفانه فشارخون عامل بیماری های دیگری همچون سکته قلبی، سکته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی عروقی و ... است که کنترل آن موجب پیشگیری از ابتلا به اینگونه بیماری ها نیز می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در شب های احیا، مراسم ارتحال امام راحل (ره)، روز قدس و نمازهای جمعه نیز فعال است تا داوطلبان بالای 30 سال به راحتی برای ثبت اطلاعاتشان در این طرح دسترسی داشته باشند.
دکتر دلاوری گفت: از سال 2017 تاکنون حدود 39 کشور در طرح مطالعاتی کنترل پرفشاری خون مشارکت داشتند که پاکستان از منطقه ما نیز عضو این کشورهاست و از قاره های اروپا، امریکا، آسیا و آفریقا در این طرح مشارکت می کنند.
وی افزود: این طرح به صورت آزمایشی در جامعه آماری کوچکی در این کشورها اجرا می شود که حدود چند هزار نفر را در بردارد و چین که بیشترین جامعه آماری را در این طرح دارد اطلاعات 150 هزار شهروندش را ثبت کرده است اما طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در ایران شامل تمام افراد بالای 30 سال می شود و هدف اطلاع نیمی از بیماران مبتلا به پرفشاری خون است که از بیماری شان بی اطلاعند تا آن را کنترل کنند و از عوارض آن در امان باشند.