پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، سبد نفتی اروپا، در آغاز معاملات روز دوشنبه افزایش یافت.
درخواست عربستان سعودی مبنی بر اینکه اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، باید ادامه داشته باشد نقش اصلی را در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی و این بازار داشته است. علاوه بر این ادامه تنش های ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه نیز در این افزایش تاثیر گذار بوده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، بهای هر بشکه نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازارهای بین المللی و پایه ای برای قیمت گذاری دیگر انواع نفت در بازار اروپا استفاده می شود برای تحویل در ماه ژوییه با 41 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 72 دلار و 62 سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین(وست تگزاس اینترمدییت) که بیشتر برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه ژوئن با 30 سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به 63 دلار و شش سنت رسید.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، روز یکشنبه در جده؛ جایی که نشست وزیران سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای غیر عضو آن به ویژه روسیه برگزار شده بود گفت ما می بینم که موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی اقتصادهای مهم جهان در حال افزایش است و هیچ کدام از ما نمی خواهیم که موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی جهان مانند آنچه که در سال 2018 تجربه شد دوباره افزایش یافت. افزایش موجودی نفت خام ذخیره سازی شده در انبارهای نفتی در کشورهای جهان باعث کاهش قیمت نفت در بازار جهانی جهانی است.
"اوپک پلاس"(OPEP+)،متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای آن به ویژه روسیه، از اول سال 2018 تاکنون در چارچوب توافقنامه ای متعهد شده است به منظور جلوگیری از کاهش قیمت نفت در بازار جهانی ، تولید و صادرات نفت خود را محدود کند.
"اوپک پلاس"(OPEP+)،متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) و شرکای آن به ویژه روسیه، قرار است در نشست رسمی که آخر ماه ژوئن برگزار می کنند درباره ادامه یافتن یا نیافتن اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، تصمیم گیری کنند.
با وجود ادامه مخاطرات ژئوپلیتیک در منطقه خاورمیانه که می توان قیمت ها را به شدت افزایش دهد عربستان سعودی می خواهد به هر قیمتی از تجربه ناگواری که در سال 2018 برای نفت افتاد جلوگیری کند.
در این سال سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) با پیش بینی اینکه آمریکا نفت ایران را تحریم خواهد کرد تولید خود را افزایش داد. اما بعدا برخلاف انتظار همه ، آمریکا هشت کشور(چین، هند، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا، یونان و تایوان)، برای خرید نفت از ایران معاف کرد. این دو اقدام باعث شد قیمت نفت در بازار جهانی به شدت کاهش یابد.
الکساندر نوواک وزیر انرژی روسیه نظر دیگری در این باره داشت و گفت اگر تقاضا برای نفت در سطح جهان افزایش یابد روسیه آماده است تولید نفت خود را افزایش دهد.
جیووانی استونوو کارشناس شرکت خدمات مالی و بانکداری "یو بی اس"(UBS) سوییس که علاوه بر خدمات مالی و بانکی ، انواعی دیگر از خدمات از جمله مدیریت سرمایهگذاری دارایی و تحلیل نوسان بازار انرژی را نیز ارائه می دهد، در این همین باره می گوید: "اوپک پلاس" به احتمال زیاد اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، را در شش ماهه دوم امسال نیز ادامه خواهد داد. وی افزود اگر تحریم های نفتی که آمریکا علیه ایران، عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)، اعمال کرده است اثر خود را بر بازار بگذارد در اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت ها و بر قراری تعادل میان عرضه و تقاضا برای نفت در سطح جهان، به احتمال زیاد تعدیل صورت خواهد گرفت.
از سوی دیگر تنش در منطقه خاورمیانه میان ایران،عربستان سعودی و آمریکا در حال افزایش است.
شرکت اکسون موبیل آمریکا روز یکشنبه این هفته اعلام کرد نیروهای خود را از یک حوزه نفتی در عراق تخلیه کرده است. چند روز قبل از دولت آمریکا دیپلماتیک های غیر ضروری خود را از سفارت خود در بغداد خارج کرده بود.
یارن شیلدروپ (Bjarne Schieldrop)،کارشناس بازار نفت و انرژی از گروه بانکی و خدمات مالی سوئدی «اس ئی بی»(SEB)در تحلیل نوسان قیمت نفت در معاملات امروز این بازار می گوید: ما بر این باورم که ادامه این روند نگران کننده است. زیرا این خطر واقعی وجود دارد که اوضاع در منطقه خاورمیانه ملتهب شود. در نتیجه منطقی است که که شرکت های آمریکایی نخستین شرکت هایی باشند که از این خطر از قبل آگاه باشند.
دونالد ترامپ،رییس جمهوری آمریکا روز یکشنبه در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی توییتر ایران را در صورت حمله به منافع آمریکا تهدید به نابودی کرد. این تهدید رییس جمهوری آمریکا، در حالی صورت می گیرد که روابط میان تهران و واشنگتن از زمانی که تحریم های اقتصادی آمریکا در ماه نوامبر گذشته بازگشته به شدت متشنج شده است.