پخش زنده
امروز: -
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور: کارتهای هوشمند ملی تولید داخل بزودی توزیع میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیف الله ابوترابی ظهر امروز در نشست خبری با تاکید براینکه کارتهای ملی قدیمی باطل شده اند، گفت: با هماهنگی دستگاههای خدمت رسان، رسید یا قبضی که در اختیار افراد ثبت نام کرده قرار دارد در حکم کارت هوشمند ملی است.
وی افزود: کارتهای تولید داخل هوشمند ملی بزودی توزیع میشود.
ابوترابی گفت: از ۶۲ میلیون نفری که باید کارت هوشمند ملی دربافت کنند تاکنون ۵۱ میلیون نفر تکمیل درخواست کرده اند و برای ۴۵ میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۹۱ نفر کارت صادر شده و ۴۴ میلیون و ۴۲۱ هزار و ۸۲۰ نفر هم تا پایان بیستم اردیبهشت ماه کارت خود را تحویل گرفته اند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال همچنین درباره آمار ازدواج و طلاق در سال ۹۷ نیز افزود: ۵۴۹ هزار و ۸۶۱ مورد ازدواج و ۱۷۴ هزار و ۶۹۸ مورد طلاق سال گذشته در کشور در سازمان ثبت احوال ثبت شده است.
وی گفت: میانگین سن مردان در اولین ازدواج در سال گذشته ۲۷ و نیم سال و میانگین سن ازدواج زنان در اولین ازدواج در سال گذشته ۲۳.۴ سال است.
ابوترابی افزود: میانگین سن مردان در طلاقهای ثبت شده در سال گذشته ۳۶.۹ سال و میانگین سن زنان در طلاقهای ثبت شده در سال گذشته ۳۲.۱ سال بوده است.
وی گفت: میزان عمومی ازدواج در سال گذشته هفت مورد به ازای هر هزار نفر است.
ابوترابی درباره پنج استان دارای بالاترین میزان عمومی ازدواج در سال گذشته نیز افزود: این استانها شامل خراسان شمالی، اردبیل، کردستان، لرستان و خوزستان هستند.
وی گفت: استان دارای پایینترین میزان عمومی ازدواج نیز در سال گذشته شامل سمنان، البرز، تهران، بوشهر و اصفهان است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در خصوص استانها با بالاترین میزان عمومی طلاق در سال گذشته افزود: استانهای خراسان رضوی، تهران، کردستان، قم، گیلان و اردبیل بودند دارای بالاترین میزان طلاق بوده اند.
ابوترابی درباره استانهای دارای پایینترین میزان عمومی طلاق نیز گفت: این استانها شامل سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی، هرمزگان و بوشهر است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال همچنین افزود: در ثبت احوال کودک همسری را ثبت نمیکنیم و برابر با قانون ازدواج دختران ۱۳ سال تمام و پسران ۱۵ سال تمام ثبت میشود.
وی گفت: اگر افرادی پایینتر از این سن بوده و گواهی رشد و حکم رشد را گرفته باشند و قاضی حکم داده باشد، آمار آنها در ازدواجها ثبت میشود، بنابراین ما چیزی به نام کودک همسری را ثبت نمیکنیم، بلکه با حکم رشد و بلوغ شرعی ازدواج این افراد ثبت میشود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال تاکید کرد: کاهش طلاق یا سکون طلاق از اقدامات موثر شورای اجتماعی کشور است که در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله طلاق اقدامات موثری را انجام داده است.
وی همچنین تأکید کرد: آمار طلاق معمولاً در بازه زمانی پنج ساله بررسی میشود.
ابوترابی گفت: در سال گذشته ۱۷۵ هزار و ۹۵۷ مورد تغییر نام خانوادگی در کشور انجام شد.
وی با اشاره به اینکه دایره انتخاب نام در ایران محدود نیست، افزود: در فهرست نامهای ثبت احوال ۲۰۰ هزار عنوان نام برای مردان و ۲۲۰ هزار نام هم برای زنان ثبت شده است؛ بنابراین ما در ایران دارای تنوع انتخاب نام هستیم و هموطنان میتوانند با مراجعه به سامانه انتخاب نام، نام مناسب را برای فرزندان خود انتخاب کنند.
ابوترابی گفت: اما بجز نامهایی که در بانک نام سازمان ثبت احوال به ثبت رسیده است، افرادی هستند که تنوع گرا هستند و میخواهند نامهای دیگری به غیر از این نامها برای فرزندان خود انتخاب کنند، بنابراین در سازمان ثبت احوال کمیته مشورتی نام داریم که در استانها نیز دایر است و سال گذشته ۱۰۳۳ نفر نام در این کمیته طرح شد که ۹۵۱ نفر از این نامها به تصویب کمیته رسید.
وی افزود: بخش اعظم این نامهای تصویبی که در کمیته مشورتی نام ثبت احوال به تصویب میرسد، در فهرست نامهای ثبت احوال به ثبت میشود.
مهمترین علل مرگ و میر در سال ۹۷
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره مهمترین علتهای مرگ و میر در سال ۹۷ گفت: بیماریهای قلبی عروقی ۳۸.۶ درصد، سرطان و تومورها ۱۱.۳ درصد و بیماریهای دستگاه تنفسی ۹.۸ درصد مهمترین علتهای مرگ و میر در سال گذشته محسوب میشود.
ابوترابی افزود: البته ۱۰ هزار و ۲۸۴ نفر از هموطنان نیز به علت حوادث ترافیکی و جادهای جان خود را از دست دادند که ۷ هزار و ۹۹۴ نفر از آقایان و ۲ هزار و ۲۹۰ نفر زنان بودند.
وی همچنین درباره شمار افرادی که در سال ۹۷ تقاضای تغییر نام خانوادگی از سازمان ثبت احوال داشته اند، گفت: ۷۶ هزار و ۲۵۵ نام خانوادگی برای تغییر در سازمان ثبت احوال به تصویب رسیده است.
ابوترابی درخصوص صدور شناسنامه در سال ۹۷ نیز افزود: ۴ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۲۸۳ شناسنامه در سال گذشته صادر شده است که از این تعداد ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار و ۶۴۰ مورد برای افراد بالای ۱۵ سال و یک میلیون و ۴۱۶ هزار و ۱۳۰ مورد شناسنامه نیز برای افراد زیر ۱۵ سال صادر شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: در سال گذشته ۴۴۸ هزار و ۳۸۰ مورد شناسنامه المثنی برای افراد بالای ۱۵ سال و همچنین ۲۸ هزار و ۱۳۳ مورد شناسنامه المثنی برای افراد زیر ۱۵ سال صادر شده است.
وی درباره اخرین وضعیت صدور کارت هوشمند ملی نیز افزود: سالهای ۹۶ و ۹۷ و با توجه به اتمام اعتبار کارتهای نمونه قدیم با مصوبه هیئت وزیران استفاده از این کارتها تا پایان سال ۹۷ تمدید شد و بر اساس همین مصوبه اعتبار این کارتها از از ابتدای فروردین ۹۸ به اتمام رسید و در واقع تمامی کارتهای نمونه قدیم از اعتبار ساقط شدهاند و هم اکنون مورد استفاده در دستگاههای اجرایی نخواهند بود.
وی گفت: هنوز برخی از افرادی که برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کردهاند و تکمیل ثبتنام انجام دادهاند، اما هنوز کارت هوشمند خود را دریافت نکردهاند که تمهیداتی در نظر گرفته شده است و در واقع این افراد میتوانند با در درست داشتن فیش مربوطه نسبت به دریافت تسهیلات و خدمات از دستگاههای اجرایی اقدام کنند و این فیشها به گونهای طراحی شده است که دستگاه اجرایی مربوطه میتواند به صورت آنلاین و برخط نسبت به استعلام فرد مذکور از طریق سازمان ثبت احوال اقدام کند.
ابوترابی تاکید کرد: فیشهایی که در این زمینه مد نظر است به گونهای در نظر گرفته شده است که دستگاههای اجرایی میتوانند به صورت آنلاین عکس فرد مذکور را نیز از طریق سامانه ثبت احوال اسکن کنند و این فیشها تا زمانی که کارت هوشمند فرد در اختیارش قرار نگیرد معتبر خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه کارتهای ملی قدیمی دیگر اعتباری در دستگاههای اجرایی ندارد، افزود: بنا داریم صدور کارتهای ملی هوشمند را تا پایان سال جاری به اتمام برسانیم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال درباره افزایش نرخ کارمزد خدمات دفاتر پیشخوان گفت: افزایش صورت گرفته مورد تایید ما نیست، زیرا به نوعی اجحاف به مردم است از این رو در جلسهای طی امروز و فردا با مسئولان مربوطه، نظر خود را درباره نرخ کارمزد منصفانه اعلام خواهیم کرد که چیزی حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر از نرخ دفاتر پیشخوان است.
ابوترابی افزود: امیدوارم دفاتر پیشخوان رقم پیشنهادی سازمان ثبت احوال را لحاظ کنند در غیر اینصورت خدمات مربوط به ثبت احوال را خودمان به مردم ارائه خواهیم کرد.
وی همچنین درباره خدماتی که سازمان ثبت احوال به سیلزدگان در استانهای گلستان، خوزستان، لرستان و فارس ارائه کرده است، گفت: بعد از وقوع سیل با پیشنهاد رئیس سازمان ثبت احوال و البته موافقت وزیر کشور صدور شناسنامه به صورت رایگان برای سیلزدگانی که اوراق هویت خود را گم کرده بودند آغاز شد که البته این کار نیز طبق برنامهریزی منظم و مدونی انجام شد و متقاضیان باید درخواست خود را به تایید ستاد حوادث شهرستان رسانده و سپس نسبت به اخذ شناسنامه اقدام میکردند.