به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر ایرج فاضل که به پدر پیوند اعضای ایران معروف است گفت: در زمان جنگ به سبب تحریم حتی امکان ورود مایع مورد نیاز برای دیالیز بیماران و داروها و تجهیزات مورد نیاز که در آن زمان همگی وارداتی بود نداشتیم.
وی افزود: به سبب مشکلات در ارائه خدمات دیالیز بیماران نیازمند دیالیز در کشور، به صورت گروهی جان خود را از دست می دادند.
دکتر فاضل گفت: هر چند اولویت کشور و تخت های بیمارستانی در آن زمان مجروحان جنگی بود و این نیز منطقی به نظر می رسید اما مجبور بودیم جان بیماران دیالیزی را از مرگ نجات دهیم.
پدر علم پیوند عضو ایران اضافه کرد: در ابتدا با استفاده از اهدا کنندگان کلیه از بین اقوام بیماران این جراحی ها صورت می گرفت اما پس از مدتی نیاز به دریافت عضو از بیماران مرگ مغزی به شدت احساس شد.
وی گفت: در مورد دریافت عضو از بیماران مرگ مغزی هم نیاز به مجوز شرعی و هم نیاز به مجوز قانونی داشتیم.
دکتر فاضل افزود: با فتوای امام راحل که بسیار بلندنظرانه بود و در 31 اردیبهشت 1368 صادر شد (دو هفته پیش از رحلت شان) بحث شرعی مسأله حل شد.
وی گفت: سال ها بعد به سبب نیاز به قانون اهدای عضو از مرگ مغزی این قانون دوبار در مجلس و یک بار در شورای نگهبان با مانع برخورد کرد.
پدر پیوند عضو ایران با قدردانی از آینده نگری مقام معظم رهبری گفت: با صحبت ایشان شورای نگهبان 10 روز درباره قانون مصوب مجلس سکوت کرد تا قانون اهدای عضو از مرگ مغزی به صورت سیستمی تأیید شده تلقی و اجرا شود.
دکتر فاضل افزود: پیوند عضو در ایران منجر به پیشرفت این علم در کشور شد به گونه ای که اکنون سرآمد منطقه هستیم.
وی یادآور شد: موافقت خانواده های اهدا کننده عضو نیز بسیار ارزشمند است.