به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیین تجلیل و اهدای جوایز 12 هنرمند خوشنویس برگزیده یازدهمین دوره مسابقه بینالمللی خوشنویسی ارسیکا، شامگاه یکشنبه 29 اردیبهشت با حضور ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و خالد ارن، رییس سازمان بینالمللی ارسیکا، دریا اورس، سفیر ترکیه در ایران و جمعی از مسؤولان فرهنگی و هنری کشور در حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
ابراهیمیترکمان در سخنرانی خود در این مراسم، با تجلیل از هنرمندان ایرانی و کسب بیشترین جایزه از این دوره از مسابقات، در توصیف و زیبایی هنر خط گفت: همیشه قلم هنرمندان به ویژه خوشنویسان قرآنی، طاهر و زلال بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به همکاریهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و ارسیکا افزود: ما با ارسیکا (مرکز پژوهشی تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی وابسته به سازمان همکاریهای اسلامی) برای معرفی فرهنگ، هنر و تمدن ایران به ویژه اسلام بیشترین ارتباطات را داریم.
وی به فرهنگ و هنر ایرانی اشاره کرد و گفت: رییس سازمان بینالمللی ارسیکا از ترکیه به ایران آمدند تا از هنرمندان ایرانی تقدیر کنند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مفهوم و معانی واژههای موت و تموت در قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: قلم هنرمندان و اهدافی که در پشت قلم قرار دارد، مفاهیم امید بخش و تحقق واقعی هنر یک انسان است.
وی در ادامه سخنانش، گفت: قلم و نوشتن در قرآن کریم، علوم اسلامی و فرهنگ بسیار مهم و زلال است و تمامی هنرمندان برای توضیف و بیان فرهنگ و تعالی انسان از قلم پاک استفاده کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: هنرمندان با دغدغههای خود سعی دارند هنرهای پاک و الهام بخش و نشأت گرفته از خداوند را برای مردم بیافرینند و با همین قلمهاست که انسانها تمدنسازی کردهاند و تمدن و فرهنگ را به وجود آوردهاند.
ابراهیمیترکمان در پایان سخنان، اظهار کرد: ما در حال حاضر با هنرمندانی روبرور هستیم که کلمات و آیههای قرآنی را به رشته تحریر در آوردند و لذا باید فرهنگ قرآنی را احیاء کنند.
هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند هنرمندان خوشنویس فرهنگ قرآنی را احیاء کنند
تمدن اسلامی در آسیای مرکزی احیاء شود
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار خالد ارن رییس سازمان آرسیکا گفت: تمدن اسلامی از طریق ایران و ترکیه در آسیای مرکزی توسعه یافته است و دو کشور این توانمندی را داشتهاند که جلوههای نوین و تازهای از تمدن اسلامی را به آسیای مرکزی عرضه کنند، لذا احیای این موضوع ضروری است.
خالد ارن، رییس سازمان آرسیکا در جریان سفر به کشورمان جهت شرکت در مراسم اهدای جوایز برگزیدگان یازدهمین دوره مسابقات بینالمللی خوشنویسی، ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
ابراهیمیترکمان با تشریح عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خارج از کشور گفت: این سازمان به منظور عرضه تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به جهانیان با در اختیار داشتن 85 نمایندگی فرهنگی در 63 کشور از جهان، به فعالیت میپردازد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: عمدهترین وظیفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اجرای قانون موافقتنامه فرهنگی و برنامه مبادلات فرهنگی است؛ چراکه در دنیای امروز تعامل و تبادلات فرهنگی میتواند بسیار تأثیرگذار باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سازمان آرسیکا گفت: به نظر میرسد زمان آن رسیده که پس از چندین سال همکاری مشترک بین دو سازمان، بازنگری بر مفاد این تفاهمنامه با توافق طرفین انجام شود.
وی بر ضرورت توسعه همکاریهای فی مابین در حوزه تاریخی، فرهنگی و هنری تأکید کرد و افزود: تا به امروز با 100 کشور جهان موافقتنامه فرهنگی در راستای اجرای فعالیتهای فرهنگی دو جانبه و چند جانبه به امضاء رساندیم.
ابراهیمیترکمان با تأکید بر لزوم معرفی اسلام حقیقی در جهان گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در چارچوب تنظیم روابط فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورهای جهان، مسئولیت گفتوگوی ادیان را نیز برعهده دارد و این سازمان با در اختیار داشتن نمایندگیهای متعدد میتواند وظیفه اطلاعرسانی و معرفی اسلام حقیقی را در اقصی نقاط جهان به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه پس از فروپاشی اتحاد شوروی، بنیادگرایی اسلامی در آسیای مرکزی از اهمیت قابل توجهی برخوردار شده است گفت: تمدن اسلامی از طریق ایران و ترکیه در آسیای مرکزی توسعه یافته است و دو کشور این توانمندی را داشتهاند که جلوههای نوین و تازهای از تمدن اسلامی را به آسیای مرکزی عرضه کنند، لذا احیای این موضوع برای نجات دادن بشریت از درد و رنجهای کنونی ضروری است.
*توسعه مناسبات فرهنگی با کشورهای اسلامی
خالد ارن، رییس سازمان آرسیکا در سخنانی، خواستار ارتقای فعالیتهای فرهنگی بین دو کشور شد و گفت: ما علاوه بر توسعه مناسبات فرهنگی با کشورهای اسلامی به اقلیتهای اسلامی نیز اهمیت ویژهای قایل هستیم.
وی از برگزاری جشنواره هنری در تبریز خبر داد و افزود: این جشنواره بعد از ماه مبارک رمضان با حضور هنرمندان برجسته در رشتههای مختلف صنایع دستی از کشورهای اسلامی با همکاری دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشود.