پخش زنده
امروز: -
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان گفت: اولویت اول در کنترل سیلابها حفظ جان مردم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، داریوش بهارلویی در گفتگوی ویژه خبری شبکه استانی سیمای خوزستان با موضوع سیلاب خوزستان افزود: این مهم بر همه تولید انرزی و ذخیره سازی آب در پشت سدها بالاتر و مهمتر است.
وی با اشاره به اینکه قبل از سیلاب حدود چهارمیلیارد و هشت میلیون مترمکعب فضای خالی در سدهای خوزستان وجود داشت اظهار داشت: سدهای خوزستان و مخزن خالی دریاچه های سدهای استان بود که از یک خسارت بزرگ جلوگیری کرد.
مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان ضمن رد تمامی اتهامات نسبت به این سازمان در کنترل سیلاب استان تاکید کرد: در مناطقی همچون خوزستان در اوایل فروردین آبگیری سدها انجام نمی شود و این آبگیری در خرداد ماه انجام می شود.
مدیر دفتر حفاظت و مهندسی رودخانه ها و سواحل سازمان آب و برق خوزستان نیز در این گفتگو با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا لایروبی رودخانه ها برای کنترل سیلاب انجام نمی شود گفت: با ایجاد سیل بند و انحراف آب سیل ها را کنترل و مهار می کنند.
ابراهیم حسینی افزود:طبق مطالعات اگر لایروبی رودخانه کارون انجام شود فقط 28سانتیمتر بر ظرفیت رودخانه افزوده می شود و نمی تواند سیل را کنترل کند.
وی ادامه داد: علاوه بر لایروبی باید در خصوص آزادسازی حریم رودخانه ها نیز انجام تا از خسارتهای سیل جلوگیری شود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان همچنین در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگو ویژه خبری شبکه خوزستان گفت: در مدیریت آب و سیل ها باید اطلاعات کافی در خصوص علم هواشناسی مد نظر باشد.
محمد سبزه زاری افزود: در سیل اخیر 20 اسفند ماه پارسال در جلسات با مسئولان هشدار لازم داده شد و در یک فروردین امسال نخستین اطلاعیه صادر و در دوم فروردین اخطاریه هشدار صادر و در پنج فروردین اخطاریه مجدد صادر شد.
وی ادامه داد: نباید ضعف سازمانی در مدیریت سیلاب را به گردن دیگر سازمانها انداخت و از پیش بینی فصلی انتظار پیش بینی سیل و سیلاب را داشت و این در هیچ جای دنیا مرسوم نیست.
مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهارداشت: بارندگی خوزستان در دراز مدت 530میلیمتر است و تنها میزان بارش سالانه استان لرستان به عنوان یکی از تامین کنندگان سدهای خوزستان 600میلیمتر بوده است و این میزان حجم تنها برای حوضه کرخه یک حجم بزرگ است.