پخش زنده
امروز: -
عضو شورای اسلامی شهر تهران: مجسمههایی چون مجسمه خیام که فاخر هستند و تعدادشان هم در تهران زیاد نیست جایی ثبت نمیشوند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، احمد مسجدجامعی در جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران و به مناسبت روز خیام در تذکری با بیان این که مجسمه خیام برغم ارزشی که دارد مورد غفلت واقع شده است، گفت: مجسمه خیام که در پارک لاله نصب است سابقه و شان خاصی دارد، سازنده این اثر استاد ابوالحسن صدیقی است که از شاگردان کمال الملک و از بزرگترین استادان این عرصه است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که ساخت مجسمه خیام بیش از یک سال طول کشید، افزود: این مجسمه از سنگ مرمر است و در فضایی ساخته شد که شکل و عناصر سازنده آن فضا بر اساس چهار مقاله نظامی عروضی است.
وی به توضیح این موضوع پرداخت و گفت: خیام به فردی میگوید قبر من در جایی خواهد بود که پر از گل است و آن فرد سال بعد که به آن جا میرود شاهد آن است که از خیام خبری نیست و جای مزار او پر از گل است.
احمد مسجدجامعی افزود: به همین دلیل بود که مجسمه خیام را در باغچهای پر از گل رز و محمدی ساختند، اما به مرور زمان توجه به این وصیت از بین رفت و دور مجسمه درختانی کاشتند که باعث از بین رفتن باغچه و آن حس و سابقه شد و مجسمه در محاصره درختان قرار گرفت.
مجسمه خیام، آسیب زیادی دیده است
عضو شورای اسلامی شهر تهران ضمن بیان این نکته که مجسمه خیام به دلیل عوامل جوی و انسانی آسیب زیادی دیده است تاکید کرد: مجسمههایی چون مجسمه خیام که فاخر هستند، ضروری است ثبت شوند.
مسجدجامعی در ادامه به ذکر اسامی دو مجسمه فردوسی و ابن سینا که در زمره مجسمههای فاخری هستند که استاد صدیقی آنها را ساخته است، پرداخت و گفت: حیف است این مجسمهها آسیب ببینند و این روزها که ایام فردوسی است لازم است به این نکته بیشتر توجه شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر بناست مجسمهای از خیام با الگوی مجسمهای که در پارک لاله نصب است ساخته شود که البته ساخته خواهد شد و قالبگیری آن هم پیشترها انجام شده، بهترین جا برای نصب آن همین خیابان خیام و حوالی آن، چون پارک شهر است که جنب شورای شهر تهران قرار دارد.
آسیبهای وارد آمده به مجسمه خیام مرمت شود
وی با اشاره به این که باید اصل آثار، همچنان که در کشورهای زیادی باب است، حفظ شود، گفت: تداوم آسیبهایی که به مجسمه خیام در پارک لاله وارد آمده باید به هر شکلی متوقف شود و آسیبهای وارده هم مورد مرمت قرار گیرد.
مسجدجامعی افزود: این قبیل آثار که بعضی از آنها با همکاری کشور ایتالیا ساخته شده است، ارزش ملی و بین المللی دارند و باید به عنوان میراث شهری ما ثبت شوند؛ این اثر در زمره میراث شهری تهران است و در کشورهایی دنیا هم شناخته شده است.