در هفته هاي اخير مقام هاي دولت ترامپ از جمله بولتون مشاور امنيت ملي کاخ سفيد و مايک پمپئو وزير خارجه امريکا بارها ايران را تهديد کرده اند که در صورت حمله به منافع امريکا يا متحدان اين کشور در منطقه، پاسخ خواهند داد.
هم زمان دولت امريکا با افزايش تحرکات نظامي خود، ناو هواپيمابر آبراهام لينکلن را به منطقه اعزام کرده است. در ظاهر اين تحرکات هم زمان با تلاش دولت ترامپ براي به صفر رساندن صادرات نفت ايران و نگراني از واکنش تهران صورت گرفته است.
از سويي هم زمان با تقويت قواي نظامي امريکا در منطقه و برخي گمانه زني ها از آمادگي اين کشور براي حمله نظامي به ايران، مقام هاي امريکايي توسل به اقدام نظامي را رد کرده و مدعي شده اند که تحرکات آنها بازدارنده و براي تقويت اهرم فشار براي وادار کردن تهران به آمدن پاي ميز مذاکره است.
در چنين شرايطي که بسياري از منابع با اشاره به وضعيت داخلي امريکا و قدرت پاسخگويي ايران، احتمال بروز جنگ را رد کرده اند روز نامه الشرق الاوسط روز شنبه به نقل از منابع مطلع در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نوشت، عربستان و تعدادی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با درخواست آمریکا برای استقرار مجدد نیروهای نظامیاش در خاک این کشورها موافقت کردهاند.
اين روزنامه افزود، انگیزه نخست از استقرار مجدد نیروهای آمریکایی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس انجام عملیات مشترک بین واشنگتن و پایتختهای کشورهای حوزه خلیج فارس برای مقابله با هر گونه احتمال هدف گرفتن منافع آمریکا در منطقه و بازدارندگی از هرگونه تنش است نه ورود به جنگ با ایران.
اگر خبر روزنامه الشرق الاوسط صحت داشته باشد بايد گفت که ترامپ به اولين هدف خود از تهديد قلمداد کردن ايران و افزايش تحرکات نظامي در منطقه يعني دوشيدن عربستان تحت بستر ايران هراسي دست يافته است.
ترامپ پيش از اين در چند نوبت پادشاه عربستان را آماج سخنان اهانت آميز قرار داده و گفته است که ما در ازاي حمايت از شما پول بيشتري مي خواهيم. او بارها گفته است که اگر حمايت امريکا نباشد سعودي ها دو هفته هم دوام نمي آورند و حالا تحت توافق هاي نظامي براي استقرار نظاميان خود در خاک عربستان مي تواند هزينه هاي گزافي را از اين کشور طلب نمايند.
اما هدف دوم ترامپ و تيم جنگ طلب او از بحراني کردن منطقه، تحريک عربستان و درگير کردن اين کشور با ايران است. امريکا با توجه به تجربه دو لشکر کشي به افغانستان وعراق و متفاوت بودن ايران به هيچوجه قصد ندارد که مستقيم وارد جنگ با ايران شود اما اين هدف را دنبال مي کند که عربستان را به نيابت از خود به جنگ با ايران بکشاند.
در چنين چارچوب تحليلي، به نظر مي رسد حمله به چهار نفت کش از جمله دو نفت کش عربستان در آبهاي بندر فجيره امارات، مي تواند کار خود امريکا باشد چرا که تنها امريکاست که در آن منطقه شرايط چنين اقدامي را داشته است و از اين مهمتر اينکه تنها امريکاست که با چنين اقدامي مي تواند به هر دو هدف ياد شده خود نائل شود.