پخش زنده
امروز: -
سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با راه اندازی پویش مردمی نجات انجیرستانها و انارستانها با کمک نیروهای جهادی از اقصی نقاط کشور اقدام به پاکسازی باغات میکند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعلی محققی در بازدید از مناطق سیل زده استان لرستان اظهار داشت: با گذشت حدود ۴۵ روز از سیل اخیر و بعد از عبور از وضعیت قرمز و انجام اقدامات اولیه، با توجه به اینکه در بخش کشاورزی خسارات زیادی وارد شده و تنوع این خسارات در همه زیر بخشهای کشاورزی بوده است همچنان درگیر ابعاد و تبعات بعد از وقوع سیل هستیم.
وی افزود: در این راستا قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق زلزله زده یکی از اولویتهای در حال حاضر است که در دستور کار مجموعه وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
محققی ادامه داد: قرارگاه و کمیتههای زیر مجموعه نسبت به احیاء و نجات باغات، مزارع، تامین آب مزارع، تعمیر و ساخت زیرساختها و ایستگاههای پمپاژ و کانالهای آبرسانی به شرایط عادی از جمله کارهایی است که عمدتاً وزارت جهاد کشاورزی در حال مدیریت آن است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: هرچند ابعاد خسارت استانها از جمله لرستان قابل توجه بوده، اما در استان لرستان عمده خسارت به زیرساختها وارد شده است. جادههای بین مزارع، ایستگاههای پمپاژ و موتور تلمبهها و کانالهای آبرسان که در مسیر رودخانههای کشکان و سیمره بوده از بین رفته است و دچار خسارت شده است و یا نیاز به تعمیر دارد. همچنین ترانسهای برق و تیرهای برق رسانی، شبکههای آبرسانی این مجموعهها، راههای روستایی، جادههای بین مزارع، راههای دسترسی به ایستگاه پمپاژ نابود شده است. از طرف دیگر بحث رسوب در باغات بخصوص انجیرستانها و انارستانهای حاشیه رودخانهها اتفاق تلخی بود که با آن مواجه هستیم.
نماینده کمیته اطلاع رسانی قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده، گفت: بیش از ۱۵۰۰ دستگاه کوچک و بزرگ دچار خسارت شده است و سازمان جهاد کشاورزی استان با ایجاد قرارگاه تعمیر پمپاژهای آب اقدام به تعمیر و بازسازی الکترو پمپهای آبرسانی کرده و در بعضی موارد پمپهای موجود در استان و انبارها را به صورت امانی در اختیار کشاورزان قرار میدهد که آبرسانی به موقع برای باغات و مزارع انجام شود. همچنین سازمان جهاد کشاورزی لرستان اقدام به تعمیر ترانسهای برق میکند که تا کنون بیش از ۱۲۵ الکترو پمپ تعمیر و تحویل کشاورزان شده است و این عدد همچنان در حال افزایش است.
محققی افزود: بیش از ۱۰۰ ترانس برق تعمیر و تحویل کشاورزان شده است و تعدادی ایستگاه پمپاژ موقت راه اندازی شده است که هر ایستگاه پمپاژ، آب کشاورزی حدود ۳۰ تا ۶۰ بهرهبردار کشاورزی را تامین میکند.
وی گفت: در بخش معمولان و شهرستان پلدختر شاهد بودم که کشاورزان از عملکرد سازمان جهاد کشاورزی لرستان رضایت داشته و جهاد کشاورزی آنچه در توان داشت تا باغات و اراضی کشاورزی به جهت تامین آب نجات دهد، انجام داده است و مدیریت آب و خاک نیز تامین زیرساختها شامل: پمپاژ، ترانسهای برق، ایجاد جادههای دسترسی و تامین لوله و کمک به کشاورزان و باغداران را انجام میدهد.
محققی افزود: حجم خاک گرفتگی و رسوب در باغات حاشیه رودخانهها خیلی زیاد است و بیش از ۱۰۰ هکتار از انجیرستانها با متراژ مختلف از ۴۰ سانتی متر تا حدود ۲ متر در گیر رسوب گرفتگی است و با توجه به اینکه ریشه درختان زیر خاک رفته است و جنس خاک آبرفتی است و میتواند باعث خشکیدگی ریشه درختان شوند بایستی به صورت فوری اقدام به پاکسازی باغات شود. در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان با راه اندازی پویش مردمی نجات انجیرستانها و انارستانها با کمک نیروهای جهادی از اقصی نقاط کشور اقدام به پاکسازی باغات میکند. اما چون حجم و ابعاد و عمق خاک گرفتگی و رسوبات خیلی زیاد است کار زمانبر است و در تلاش هستیم با تامین امکانات و کمک گرفتن از امکانات سایر دستگاهها در سایر استانها بتوانیم در زمان مشخص شده قبل از وارد شدن خسارات عمده به باغات و تا جایی که امکان دارد نسبت به نجات انجیرستان و انارستان اقدام کنیم.